علمی فناوری 16:49 - 01 مهر 1399
آیا می‌توانید یک کپسول نرم به اندازه سلول که می‌تواند به بدن شما وارد شود تا نمونه‌هایی برای بافت برداری جمع آوری کند و داروها را آزاد کند تصور کنید؟ ممکن است چنین چیزی در نظرتان غیرممکن باشد اما این برای دانشمندان مؤسسه پلی‌تکنیک فدرال لوزان دور از تصور نبوده است و آنها آن را توسعه داده‌اند.

توسعه دستگاهی نوین برای گردش علمی در بدن

به گزارش ایسنا و به نقل از تکنولوژی نتورکس، "سلمان ساکار"(Selman Sakar) استاد موسسه مهندسی مکانیک گفت: جز اصلی دستگاه ما یک موتور کوچک صوتی است که ما آن را با استفاده از چاپگر سه بعدی نانو تولید کردیم. این قطعات از هیدروژل ساخته شده‌اند. ما با استفاده از شبیه سازی‌های محاسباتی یک دستگاه ریز پیچیده متشکل از چندین موتور را اختراع کردیم. هیدروژل، ماده‌ای زیست سازگار است که تقریباً به اندازه بافت انسان سفت است.

ساکار گفت: دستگاه پس از ورود به بدن باید از راه دور فعال شود. استفاده از وسایل اتصال دهنده مانند کابل یا لوله بسیار تهاجمی خواهد بود بنابراین ما از امواج فراصوت برای تحریک ریز موتورهای خاص و دستکاری مایع اطراف استفاده می‌کنیم.

محققان این مطالعه همچنین مجموعه‌ای متفاوت از موتورها و مکانیزم‌ها را نیز توسعه داده‌اند. آنها با ترکیب قطعات مختلف – پمپ‌ها ، محفظه جمع آوری و فیلترها در اندازه‌های مختلف - دستگاه بافت برداری را طراحی کردند. محققان همچنین دستگاه‌های متحرکی ساخته‌اند که توسط جریان سیال تولید شده توسط میکروموتورهای صوتی عمل می‌کنند.

این دستگاه‌ها همچنین می‌توانند برای اهداف درمانی استفاده شوند. پزشکان می‌توانند با استفاده از امواج فراصوت، از دستگاه برای آزاد کردن دوز خاصی از دارو استفاده کنند. این کار به آنها امکان می‌دهد تا قسمت خاصی از بدن را درمان کنند و عوارض جانبی را به حداقل برسانند.

انتهای پیام


10729100
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل پس از واکنش‌های منفی کاربران یوتیوب، طراحی جدید این پلتفرم را از دسترس خارج کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است