فرهنگی‌هنری 17:52 - 02 مهر 1396
هفتمین فصل کاوش‌های باستان‌شناسی تپه سفالین توسط باستان شناسان ایرانی و آلمانی به کشف تعدادی از مواد فرهنگی مورد استفاده در مدیریت و نظارت اقتصادی جامعه شهرنشین دوره آغاز ایلامی منجر شد.

هفتمین فصل کاوش در «تپه سفالین پیشوا» چه داشت؟

به گزارش ایسنا، به نقل از  روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، مرتضی حصاری، سرپرست ایرانی هفتمین فصل کاوش‌های باستان‌شناسی تپه سفالین با اعلام این خبر، از سفال‌های معروف به لبه واریخته، سفال‌های گلدانی شکل، ظروف دسته دماغی (پرنده‌ای)، سینی بانشی، سفال دو رنگ و چند رنگ به عنوان مهمترین یافته های شاخص این دوره فرهنگی نام برد.

این باستان شناس هدف این فصل کاوش را شناخت کامل‌تر اوضاع اجتماعی و اقتصادی محوطه دانست و افزود: در این فصل از کاوش و مطالعات میدانی شناخت بیشتر وضعیت ریخت‌شناسی محوطه در دوره‌ی آغاز ایلامی که قسمتی از دوره آغازشهرنشینی ایران در منطقه ورامین و پیشوا را نشان می دهد توسط هیئت مشترک ایرانی- آلمانی مورد تاکید ویژه ای می گیرد.

حصاری با اشاره به تهیه  نمونه‌های مختلف محیطی برای آزمایش های گوناگون جغرافیایی افزود: در دوره‌ مورد پژوهش، شاهد پیشرفت فناوری در بسیاری از صنایع،  هنر و نیز شیوه‌های مدیریتی و نظارتی منابع آن هستیم.

کاهش گسترده تپه سفالین به دلیل خانه سازی

سرپرست ایرانی هفتمین فصل کاوش‌های باستان‌شناسی تپه سفالین با اشاره به قرارگیری تپه سفالین با وسعتی حدود 20هکتار در شمال‌شرق شهر پیشوا و جنوب استان تهران گفت: هم‌اکنون از گستره این تپه به‌ دلیل فعالیت‌های خانه‌سازی به‌شدت کاسته شده است.

او افزود: از نظر زمین‌شناسی محوطه‌ی باستانی سفالین بر روی بخشی از تپه‌های طبیعی منطقه قرارگرفته و آثاری از لایه‌های دوره هولوسن پیشین را در خود جای داده است .

او با اشاره به قرارگیری این محوطه در قسمت شرقی دشت حاصلخیز ورامین و طبقه بندی آن از نظر مطالعات باستان‌شناسی در حوزه فرهنگیِ مرکز فلات ایران گفت: شکل گیری این محوطه مانند تپه شغالی ، چالتاسیان و دیگر محوطه های این منطقه از الگوی مجاورت به رود خانه (شعبه های جاجرود) و دسترسی آسان به آن بهره می برد.

انتهای پیام


9435595
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شاعر و داور مسابقه سرزمین شعر گفت: سرزمین شعر برنامه‌ای است که در ادامه جشنواره بین‌المللی شعر فجر تعریف شده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر چهاردهمین جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان و نمایش عروسکی رضوی، برنامه اجرای آثار این جشنواره را اعلام کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پیامبر اکرم (ص) در حدیثی به حضرت علی (ع) فرمودند: یا اباالحسن! به درستی که خدای تعالی قبر تو و فرزندان تو را بقعه‌هایی از بقعه‌های بهشت قرار داده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نمایشگاه بنا‌های تاریخی ایران به مناسبت روز جهانی بنا‌های تاریخی در عمارت مسعودیه گشایش یافت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس رسانه ملی گفت: سندتحول، میثاق‌نامه دوره مدیریتی جدید است و با قاطعیت دنبال خواهد شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران»  تولید و رونق تاریخ شفاهی در دهه اخیر، اتفاق مبارکی است که باید آن را با فال نیک گرفت و از آن استقبال کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک منتقد سینما گفت: اکبر خواجوی با «پدرسالار» و اصغر یوسفی‌نژاد با «عروسک» ابدی شدند و همانطور که پدر سالار را زندگی کردیم، با عروسک هم زندگی می‌کنیم.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در این گزارش نخست یادداشت کوتاهی از محمّدکاظم کاظمی، شاعر اهل افغانستان درباره هم‌وطن خویش، مهران پوپل آمده و در ادامه، چند شعر از پوپل، پدیده شعر افغانستان را مرور خواهیم کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» جلد هفتم مجموعه کتاب «طعم شیرین خدا» به قلم محسن عبّاسی ولدی به شکر عملی و رابطه قناعت و شکر خدا می‌پردازد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نورالدین خانزاده در فضل جدید سریال «نون‌.خ» روایت متفاوتی از مجموعه مختارنامه را مطرح کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است