علمی فناوری 13:42 - 01 دی 1393
تهران-ایرنا- گروهی از دانشمندان ناسا درباره یک تدبیر مبتکرانه می اندیشند که می تواند روزی به اشغال اتمسفر ونوس توسط انسان منجر شود و آن ساخت یک شهر شناور بر فراز ابرهای ونوس است.

به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی اسپیس شماری از سازمان ها از جمله سازمان فضایی آمریکا (ناسا ) محور اکتشافات منظومه شمسی خود را بر مریخ متمرکز کرده اند.



در مورد فاصله این سیاره تا زمین اطلاعات متفاوتی وجود دارد. برخی از این اطلاعات حاکی است:از آن جـا کـه زهره هم چون سیّارات دیگر مانند زمین به دور خورشید می چرخد فاصله آن تا زمین مـتـفـاوت خـواهـد بـود؛ لذا وقـتـی بـه پـایـیـن خـورشـیـد مـی رسـد، فـاصـله آن تـا زمـیـن بـه حـدّاقـل 40 مـیـلیـون کـیـلومـتر می رسد و زمانی که در بالای خورشید قرار می گیرد حدود 252 مـیـلیـون کیلومتر با زمین فاصله دارد و فاصله متوسّط آن تا خورشید حدود 108 میلیون کیلومتر است. به هر صورت ونوس به زمین بسیار نزدیک تر از خورشید است.



همچنین ونوس بطور قابل ملاحظه ای شبیه زمین است. آن قدر که اغلب به عنوان دوقلوی زمین توصیف می شود.



همچنین این دو سیاره از لحاظ اندازه ، جرم و جاذبه نیز به یکدیگر شبیه هستند. دو سیاره در اندازه، جرم، جاذبه و ترکیب مشابه هستند.



اما مسائل دیگر باعث شده که ونوس غیر قابل تفحص شود یکی از این مسائل آن است که ونوس داغ ترین سیاره منظومه خورشیدی است.



ونوس با دمای سطحی 4650 درجه سیلیسیوس (6870 درجه فارنهایت) آنقدر داغ است که سرب را ذوب می کند.



همچنین پوشش اتمسفری بسیار متراکمی با ابرهای سمی اسید سولفوریکی و فشار سطحی خرد کننده ای حدود 90 برابر فشار سطحی زمین دارد. بنابراین، سطح زهره تا حد زیادی منطقه ای غیر قابل اقامت است. اما اقامت در اتمسفر آن چطور؟



این اندیشه مرکز پژوهشی لنگلی( Langley) ناسا که «فرضیه ی عملیاتی زهره از ارتفاع بالا» (High Altitude Venus Operational Concept) نامیده می شود، ایده های جالبی را برای ماموریت های آتی در ونوس مطرح می سازد.



این برنامه شامل یک سری اقدامات متهورانه می شود که با اعزام یک روبات به اتمسفر برای آزمایش آبها آغاز می گردد و به دنبال آن یک ماموریت 30 روزه سرنشین دار در مدار ونوس انجام می شود. اگر این مرحله موفقیت آمیز باشد، ماموریت بعدی اعزام یک سفینه سرنشین دار به مدت 30 روز در اتمسفر ونوس خواهد بود که سرانجام آن، اقامت یک ساله بشر در اتمسفر آن یا شاید تاسیس یک سکونت گاه دائمی در یک شهر شناور در ابر خواهد بود.



هشت سیاره ای که در منظومه شمسی دور خورشید می گردند عبارتند از: زمین/ تیر یا عطارد/ ونوس، زهره یا ناهید/ مریخ، مشتری (بزرگ ترین سیاره منظومه شمسی ما)، کیوان یا زحل (با حلقه های بزرگی که دور آن است)، اورانوس و نپتون. تا مدت ها ستاره شناسان پلوتون را هم در زمره سیارات به حساب می آوردند .



علمی (6)**2038**1599

انتهای پیام /*


5465502
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فرآیند برگزاری نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ از امروز صبح آغاز می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان گوگل می‌گویند با وجودی که دستیار‌های هوش مصنوعی ابزار‌هایی مفید و کاربردی هستند، اما می‌توانند کاربران را از نظر عاطفی بیش از حد به خود وابسته کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از تمدید مهلت انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ تا شنبه هشتم اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش گفت: یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری شرکت می‌کنند و میزان تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون امسال ۵۰ درصد است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی گفت: رژیم غذایی بدون گلوتن برای افراد دارای بیماری سلیاک توصیه می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل بیمه‌گری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران گفت: پوشش بیمه‌ای بیمه شدگان روستایی و پنج دهک درآمدی به صورت سیستمی به مدت یک سال تمدید می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مریخ‌نورد «کنجکاوی» ناسا ردپای گاز متان را در سیاره سرخ یافته و دانشمندان را یک گام به کشف حیات بیگانه نزدیک‌تر کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشجویان به منظور حمایت از کودکان و مادران غزه، نمایشگاهی از آثار هنری خود را با مضمون مقاومت و فلسطین در دانشگاه الزهرا برپا کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش با تاکید بر امنیت و سلامت کامل کنکور سراسری، از عدم قطعی اینترنت در حوزه‌های امتحانی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت:برای نخستین بار در کشورمان اعضای یک بیمار پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی، به بیماران نیازمند عضو اهدا شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است