فرهنگی‌هنری 17:14 - 08 اردیبهشت 1394
با انجام روش مستندنگاری، پژوهشگران می‌توانند بدون نزدیک شدن به اسکلت زن 7000 ساله، پژوهش‌های گسترده‌ای را برای شناسایی ویژگی‌های آن انجام دهند.

زن 7000 ساله چطور محفاظت می‌شود؟

به گزارش ایسنا، ضیاء دیلمی، متخصص نقشه‌برداری و فتوگرامتری درباره‌ی روش‌های حفظ اسکلت زن 7000ساله تهران که سال گذشته در حفاری‌های خیابان مولوی کشف شد، گفت: امکان بهره‌مندی از داده‌ها برای رسیدن به نتیجه بدون تماس مستقیم در هر نقطه از جهان از مهمترین مزیت‌های مستندنگاری برای اندازه‌گیری و آسیب‌شناسی اثر تاریخی است .

وی افزود: استفاده از روش‌های فتوگرامتری برای مستندنگاری در گذشته و حال همواره روشی بسیار مفید بوده است .

به گفته او ، مستندنگاری امکان ثبت اثر در موقعیت موجود را برای همیشه فراهم می‌ کند، به این صورت که پس از پایان مرحله نخست، یعنی برداشت، امکان پردازش اطلاعات هندسی آثار برداشت شده در هر زمان و مکان دیگر امکان پذیر می‌شود.

دیلمی که در جمع پژوهشگران و متخصصان پژوهشکده حفاظت و مرمت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری سخن می‌گفت به بیان استفاده از روش اسکن لیزری برای حفظ اسکلت زن 7000 ساله تهران پرداخت.

وی ادامه داد: تلفیق روش فتوگرامتری کلاسیک با روش‌های نوین نظیر برداشت با لیزر اسکنر و تبدیل فتوگرامتری عکس‌ها کمکی بسیار مفید برای برداشت سریع با هزینه به مراتب کمتر است.

او افزود: امروزه با این روش پردازش داده‌ها برای تهیه نقشه‌های خطی، تجزیه و تحلیل آنها در امر آسیب‌شناسی و انجام مطالعات علمی و ریشه‌ای برای پی ریزی طرح مرمت و حفظ آثار به امری ضروری تبدیل شده است.

دیلمی پور ادامه کرد: با استفاده از مستندنگاری می‌توان در زمانی به مراتب سریع‌تر و صرف هزینه‌های کمتر از جنبه‌ی بکارگیری نیروی انسانی به بهترین نتایج در مورد سایت‌هایی که محدودیت‌ها و شرایط دشوار نظیر دسترسی سخت بر آنها حاکم است، دست یافت.

وی گفت: امکان بهره‌گیری از داده‌ها برای رسیدن به نتیجه بدون تماس مستقیم در هر نقطه از جهان از مهمترین مزیت‌های این روش برای اندازه‌گیری و آسیب شناسی اثر است .

او در ادامه با ارایه گزارشی از فعالیت‌های انجام شده با روش مستندنگاری افزود: معرفی تجهیزات به همراه معرفی چند پروژه انجام شده با استفاده از روش‌های نوین می‌تواند عامل فهم آسان‌تر بکارگیری از این روش‌ها شود.

انتهای پیام


6280583
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه «بازار هنری ایران» از امسال برگزار می‌شود، گفت: دولت در حوزه فرهنگ و هنر خود را حامی بخش خصوصی و مردمی می‌داند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در این گزارش لیستی از بهترین فیلم‌های انیمیشنی ۲۰۲۳ گردآوری شده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» حضرت علی علیه‌السلام در حدیثی به منتظران امام زمان (عج) فرموده‌اند که در انتظار فرج باشید و از رحمت خداوند متعال نا‌امید نشوید.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» برنامه تلویزیونی «به افق فلسطین» پنجشنبه شب با موضوع جنگ رسانه‌ای در هنگامه نبرد غزه، روی آنتن رفت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» کلینت ایستوود فیلمبرداری «هیئت منصفه شماره ۲» را به پایان رساند که گفته شده آخرین فیلم او در مقام کارگردان است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مجموعه نمایشی «هیس، هیچی نیس!» با نگاهی طنز به رویداد‌های تاریخی جهان به عنوان نخستین محصول مرکز نوجوان سوره، اول اردیبهشت روانه آنتن شبکه دو می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک نماینده مجلس گفت: سفرای ایران می‌توانند بر اساس ذائقه، فرهنگ و نیاز کشور‌های محل ماموریت خود، از ترجمه کتاب‌های ایرانی حمایت کنند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سال ۲۰۲۳ با مجموعه‌ای از داستان‌های وحشتناک که تماشاگران را در تاریکی سینما به لرزه درآورد، سالی ترسناک برای علاقه‌مندان به ژانر وحشت بود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مجری تلویزیون گفت: ما با موشک‌های بالستیک، کروز و پهپاد هیمنه رژیم صهیونیستی را مچاله کردیم. اسرائیل حمله ایران را باور نمی‌کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» تهیه‌کننده برنامه «خط رو خط» گفت: در مجموعه «خط رو خط» به موضوعات اجتماعی در جامعه شهری می‌پردازیم.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است