علمی فناوری 11:00 - 16 اردیبهشت 1394
ستاره‌شناسان موفق به شناسایی دورترین کهکشان جهان در فاصله 13.1 میلیارد سال نوری شدند.

دورترین کهکشان جهان شناسایی شد

به گزارش سرویس علمی ایسنا، از آن‌جایی که نور پس از 13.1 میلیارد سال به زمین رسیده، کارشناسان کهکشان EGS-zs8-1 را در زمانی مشاهده می‌کنند که جهان تنها پنج درصد از سن کنونی خود را داشته است.

این کشف یک فرصت نادر را برای مشاهده چگونگی آغاز شکل‌گیری کهکشان‌ها در دوران کودکی جهان در اختیار دانشمندان قرار می‌دهد.

اگرچه این کهکشان پیش از این توسط تلسکوپ‌های هابل و اسپیتزر شناسایی شده بود، اما فاصله آن به تازگی توسط تلسکوپ 10 متری کک در هاوایی تائید شده است.

به گفته تیم بین‌المللی محققان به رهبری دانشگاه ییل و دانشگاه کالیفرنیا در سانتاکروز، این کهکشان دورترین نمونه اندازه‌گیری شده تاکنون است.

این کهکشان جدید اکنون رکورد قبلی کهکشان z8_GND_5296 را که در فاصله نزدیکتری به زمین قرار گرفته، شکسته است.

کهکشان EGS-zs8-1 به دانشمندان در درک زمانی که جهان تنها 670 میلیون سال داشته، کمک می‌کند. در آن زمان، تنها 15 درصد از حجم کهکشان راه شیری بوجود آمده بود.

در حال حاضر فاصله تعداد انگشت‌شماری از کهکشان‌های باستانی به دقت اندازه‌گیری شده است. مشاهدات جدید، کهکشان EGS-zs8-1 را در زمانی قرار می‌دهد که جهان تحت تغییرات مهمی قرار داشت. برای مثال، هیدروژن میان کهکشان‌ها از یک حالت خنثی به حالت یونیزه تبدیل شده بود. به نظر می‌رسد که ستارگان در کهکشان‌های اولیه‌ای مانند EGS-zs8-1 از عاملان اصلی این انتقال موسوم به بازیونیده شدن بوده‌اند.

محققان نه تنها تائید کرده‌اند که کهکشان‌های عظیم در اوایل تاریخ جهان وجود داشته‌اند، بلکه همچنین نشان داده‌اند که این کهکشان‌ها از ویژگیهای فیزیکی متفاوتی نسبت به نمونه‌های امروزی برخوردار بوده‌اند.

ستاره‌شناسان اکنون از شواهد نیرومندی برخوردارند که نشان می‌دهد رنگهای عجیب کهکشان‌های اولیه که در تصاویر تلسکوپ اسپیتزر قابل مشاهده هستند، از شکل‌گیری سریع ستارگان عظیم جوان منشا گرفته که با گاز اولیه در این کهکشان‌ها تعامل داشته‌اند.

اگرچه به احتمال قوی این کهکشان تا مدت طولانی رکورد دورترین کهکشان جهان را در دست نخواهد داشت زیرا تلسکوپ جیمز وب که قرار است در سال 2018 به فضا پرتاب شود، قادر خواهد بود بیشتر از سایر تلسکوپ‌های موجود در اعماق فضا به بررسی بپردازد.

علاوه بر آن، جیمز وب خواهد توانست نور کهکشان EGS-zs8-1 را تشریح کرده و اطلاعات دقیق‌تری از ویژگی‌های گازی آن را در اختیار محققان قرار دهد.

این کشف در مجله Astrophysical منتشر شده است.

انتهای پیام


6323423
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره پایش زنجیره مصرف دارو، از توزیع ۲۰ میلیون عدد وارفارین وارداتی طی ۴ ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش جدیدترین آمار ثبت نام نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۳ را اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سیاه‌چاله مرکزی کهکشان راه شیری جرمی حدود ۴.۳ میلیون برابر خورشید دارد و یک سیاه‌چاله فعال است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف روزانه سرکه به افراد دارای اضافه وزن کمک می‌کند تا هشت کیلوگرم وزن کم کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی در اولین حضور خود در بازار پرطرفدار خودرو‌های برقی چین، رشد خود را تقویت می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رژیم گرفتن به امری رایج تبدیل شده؛ اما اغلب افرادی که وارد پروسه رژیم می‌شوند، شکست می‌خورند و دلایل متعددی سبب شکست افرادی می‌شود که وارد پروسه رژیم گرفتن شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت گفت: برای بیماران صعب العلاج ۵۷ بسته خدمتی جهت پوشش بیمه ای تدوین شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان از اولین تولید دستگاه همودیالیز با ظرفیت تولید دو هزار دستگاه در سال برای اولین بار در غرب آسیا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک مدعی است که فضاپیمای Starship شرکت او در نهایت قادر خواهد بود تا انسان را به مریخ ببرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» درحالی‌که دست انسان ابزاری باورنکردنی با قابلیت‌های فراوان است، می‌تواند نقش مهمی در انتقال بیماری‌ها داشته باشد و به تهدیدی مرگبار تبدیل شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است