علمی فناوری 08:09 - 05 خرداد 1394
دانشمندان با همکاری «مهناز زینالی» دانشمند ایرانی حاضر در بیمارستان عمومی ماساچوست، تراشه میکروسیالی ارائه داده‌اند که می‌تواند خوشه‌های نادر سلول‌های سرطانی در حال گردش در بدن را شکار کند.

ساخت میکروتراشه شکار خوشه‌های گریزپای سلول‌های سرطانی با همکاری دانشمند ایرانی

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، این موفقیت که به رهبری «مهمت تونر»، پروفسور جراحی، انجام شد، دیدگاه‌هایی جدیدی درباره گسترش سرطان در بدن ارائه می‌دهد.

سلول‌های توموری در حال گردش (CTCs)، سلول‌هایی هستند که از تومور جداشده و در سراسر جریان خون بیمار سرطانی حرکت می‌کنند.

سلول‌های تومور در حال گردش منفرد، بی‌نهایت نادر بوده و تعداد آن‌ها یک در هر یک میلیارد سلول است؛ این سلول‌ها می‌توانند در اندام‌های دوردست بدن سکنی گزیده و دانشمندان معتقدند این یکی از حالت‌های گسترش سرطان در بدن است.

در این میان، گروه‌ها یا خوشه‌های کوچک سلول‌های سرطانی در حال گردش‌، حتی نادرتر از سلول سرطانی در حال گردش منفرد هستند. در حالی که دانشمندان بیش از 50 سال است از وجود این خوشه‌ها آگاهی دارند، اما نقش گسترش و انتشار آن‌ها در متاستاز به طور کامل بررسی نشده بود زیرا این خوشه‌ها بسیار گریزپا هستند.

پیشرفت‌های اخیر در فناوری‌های زیست‌پزشکی محققان را قادر می‌سازد سلول‌های سرطانی در حال گردش را شکار کنند و می‌توان این فناوری‌ها را در شکار خوشه‌ها نیز به کار برد. این خوشه‌ها گاهی به همراه سلول‌های سرطانی منفرد شکار می‌شوند.

با این حال، تراشه میکروسیال جدید مهناز زینالی و همکارانش به طور ویژه برای شکار خوشه‌های سلول‌های سرطانی در حال گردش ساخته شده است.

این ابداع، فرصت بی‌نظیری برای شکار این گروه‌های بی‌نهایت نادر سلول‌های سرطانی و تحلیل آن‌ها به شیوه تقریبا غیرتهاجمی در اختیار می‌گذارد.

فناوری جدید موسوم به «خوشه-تراشه» (Cluster-Chip)، نقش مهمی را در پیشگیری از بروز متاستاز سرطانی و همچنین ارائه راهکارهایی برای زیست‌شناسی سلول سرطانی شخص ایفا خواهد کرد.

جزئیات این دستاورد علمی در مجله Nature Methods ارائه شده است.

انتهای پیام


6444552
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل پس از واکنش‌های منفی کاربران یوتیوب، طراحی جدید این پلتفرم را از دسترس خارج کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی هنر و همچنین گروه آزمایشی زبان‌های خارجه راس ساعت ۱۴:۳۰ آغاز شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است