علمی فناوری 14:22 - 09 خرداد 1394
دانشمند ایرانی دانشگاه کالیفرنیا در ریورساید در صدر گروهی از محققان دیگر موفق به دریافت یک کمک مالی 4.5 میلیون دلاری از ناسا برای توسعه تحقیقات، تحصیل، آموزش و فرصت‌های مشارکتی در پروژه داده‌های بزرگ و تصویرسازی شده است.

اختصاص پژوهانه بزرگ ناسا به پروژه تحت امر دانشمند ایرانی

به گزارش سرویس علمی ایسنا، پروژه پنج ساله « فرصت‌های مطالعاتی و کارآموزی در مجموعه داده‌های بسیار بزرگ» (FIELDS) که بهرام مبشر، دانشمند ارشد ناسا و استاد فیزیک و ستاره شناسی دانشگاه ریورساید هدایت آن را بر عهده دارد، به آموزش دانشجویان اقلیت کم‌بازنمود در حوزه‌های علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات برای رسیدگی به کمبود بحرانی نیروی کار ضروری برای ماموریت‌های آینده ناسا خواهد پرداهت.

سازمان‌های دیگری مانند آزمایشگاه جت پیشرانه ناسا و مدرسه عالی دو ساله سیستم دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در این پروژه دخیل هستند.

دانشجویان حاضر در این پروژه در همه سطوح تحصیلی، اقلیت کم‌بازنمود محسوب خواهند شد و دانشجویان مقطع کارشناسی از میان رشته‌های فیزیک، زیست، علوم رایانه و مهندسی در دانشگاه کالیفرنیا در برکلی و موسسات همکار انتخاب خواهند شد.

داده‌های بزرگ و دستکاری، تجسم، مدلسازی، و نقش آن در اکتشافات به طور فزاینده‌ای به ناسا و تمام علوم و مهندسی مرتبط است. بویژه ناسا دارای کاوشگرهای سیاره‌ای و حسگرهای مدارگردی است که داده‌های عظیمی را جمع‌آوری می‌کنند. این سازمان از نزدیک به 100 ماموریت فعال خود، تقریبا دو گیگابایت داده در دقیقه جمع‌آوری کرده است که معادل حدود 9000 کتاب 200 برگ است.

این حجم عظیم داده به زودی تا 1000 برابر افزایش خواهد یافت و چالش‌ها را برای ذخیره دستکاری و تصویرسازی این داده‌ها بشدت افزایش خواهد داد.

مبشر اظهار کرد: این جریان پیش‌بینی شده داده اکنون نمایشگر چالش‌های فنی در کنار نیاز به نیروی کار است. پروژه FIELDS شامل دانشجویانی در همه سطوح برای رسیدگی به مسائل در داده‌های بزرگ و ایجاد رویکردهای جدید برای تصویرسازی و بررسی این داده‌ها به منظور استخراج دانش قابل درک خواهد بود.

آزمایشگاه جت پیشرانه ناسا، مرکز اصلی ناسا برای این پروژه است. FIELDS شامل آموزش و تحقیقات دانشجویان مقطع کارشناسی، یک دوره آموزشی کارشناسی ارشد جدید در زمینه داده‌های بزرگ و تصویرسازی و تحقیقات دکتر و پسادکترا خواهد بود. هیات علمی دانشگاه برکلی در ریورساید به رهبری مبشر و کارکنان آزمایشگاه جت پیشرانه ناسا بر همه فعالیت‌های آموزشی و تحقیقاتی نظارت خواهند داشت.

هر کارآموز مقطع کارشناسی در طول دو سال طی تابستان، 10 هفته را در آزمایشگاه جت پیشرانه ناسا خواهد گذراند و سالانه 2000 دلار حقوق دریافت خواهد کرد. در طول بقیه سال تحصیلی، دانشحویان به تحقیقات تحت نظارت هیات علمی دانشگاه کالیفرنیا ادامه داده و سالانه 3000 دلار حقوق دریافت خواهند کرد. هر دانشجو برای دوسال با حقوق نزدیک به 70 هزار دلار پشتیبانی خواهد شد.

به گفته مبشر، هدف اصلی این پروژه، پیشرفت‌های بدست آمده توسط دانشجویان در تحقیقات دانشگاهی، کسب تجربه تحقیقاتی، دستیابی به مدرک دانشگاهی و بدستت آوردن شغل در حوزه‌های فیزیک، زیست، علوم رایانه و مهندسی است.

وی افزود: ما انتظار داریم که تحقیقات مشارکتی بین دانشمندان دانشگاه برکلی در ریورساید و آزمایشگاه جت پیشرانه ناسا و دانشجویان آن‌ها بتواند نتایج اولیه‌ای را برای پیشنهادات گرانت بیشتر به سازمان‌های خارجی ایجاد کند.

مبشر متذکر شد که تاکید این پروژه بر اطلاعات دیجیتالی مجموعه داده‌های بسیار بزرگ، به آماده‌سازی برای ضرورت پیش‌بینی شده نیروی کار در همه شاخه‌های علوم طبیعی و ریاضیات خواهد پرداخت.

به گفته وی، ظرفیت مدیریت، دستکاری و تصویرسازی داده‌های عظیم، دانشجویان فارغ‌التحصیل شده را برای گزینه‌های مختلف تحقیقاتی و کاری آماده خواهد کرد.

انتهای پیام


6470898
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل پس از واکنش‌های منفی کاربران یوتیوب، طراحی جدید این پلتفرم را از دسترس خارج کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی هنر و همچنین گروه آزمایشی زبان‌های خارجه راس ساعت ۱۴:۳۰ آغاز شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است