علمی فناوری 15:15 - 10 آذر 1394
محققان دانشگاه کنکوردیا در مونترال به دنبال یافتن فراوان‌ترین منبع قدرت در جهان هستند که تاکنون نادیده گرفته شده است؛ این گروه موفق به ساخت یک سلول انرژی شده‌اند که نیروی برق را طی فرایندهای طبیعی فتوسنتز و تنفس در جلبک سبز‌آبی مهار می‌کند.

ساخت سلول‌ انرژی پرقدرت از جلبک‌های سبز‌آبی

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این میکروارگانیسم‌ها که به جلبک‌های سبز‌آبی نیز معروف هستند، در هر اکوسیستم و در تمام عرض‌های جغرافیایی با تنفس و فتوسنتز سلول‌های موجود زنده که هر دو مربوط به زنجیره انتقال الکترون هستند، یافت می‌شوند.

محققان این دانشگاه اظهار کردند: ما با بهره‌گیری از فرایندی که به طور مداوم در سراسر جهان اتفاق می‌افتد، یک فناوری جدید و قابل مقیاس را ایجاد کرده‌ایم که می‌تواند به راه‌های ارزان‌تر تولید انرژی فاقد کربن منجر شود.

نمونه اولیه از سلول انرژی گروه کونکوردیا، در حال حاضر در مقیاس کوچک ایجاد شده که در آن جلبک در یک محفظه آند قرار گرفته و در کنار کاتد و غشای تبادل پروتون، یک واحد را تشکیل می‌دهند. یک بار الکتریکی خارجی متصل به دستگاه نیز الکترون‌های منتشر شده توسط جلبک‌ها را به سطح الکترود منتقل می‌کند.

سلول طراحی شده قادر به اندازه‌گیری ولتاژ مدار باز در حدود 993 میلی‌ولت است؛ در حالی که اوج قدرت از 175 میکرووات تحت بار خارجی 850 اهم به دست می‌آید. آنها بر این باورند که سلول انرژی میکرو‌فتوسنتزی μPSC می‌تواند یک چگالی قدرت 36.23 میکرو‌وات بر سانتی‌متر مربع با تراکم ولتاژ 80 میلی ولت بر سانتی‌متر مربع و چگالی جریان 93.38 میکروآمپر بر سانتی متر مربع را تولید کند.

محققان این پژوهش می‌گویند که این دستگاه هنوز برای به کارگیری در مقیاس تجاری کوچک است؛ اما امیدوارند که سلول‌های انرژی فتوسنتزی بتواند به زودی در دستگاه‌های تلفن همراه و رایانه مورد استفاده قرار گیرد و در نهایت به یک منبع اصلی انرژی در سراسر جهان تبدیل شود.

نتایج این تحقیق در مجله Technology منتشر شده است.

انتهای پیام


7455020
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ از روز شنبه اول اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی گفت: تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد تهدیدات صهیونیست‌ها و اتفاقات امروز نتایج جالبی در پی داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا به‌ تازگی به مأموریت پهپاد «سنجاقک» برای حضور در بزرگ‌ترین قمر سیاره زحل چراغ سبز نشان داده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دستیار هوش مصنوعی متا (Meta AI) که سپتامبر سال گذشته معرفی شده بود، حالا به‌طور رسمی به تمام پلتفرم‌های این شرکت اضافه شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: امتحانات نهایی باعث ایجاد عدالت آموزشی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن فیزیوتراپی کشور گفت: در سطح کشور ۴۰۰ فارغ التحصیل دکترای تخصصی فیزیوتراپی داریم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان گفت: کود‌های بیولوژیک را می‌توان به صورت مستقیم و یا مخلوط با بقایای گیاه مزرعه مصرف کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» این سیاه‌چاله ستاره‌ای کشف‌شده که «گایا BH۳» نام دارد، در فاصله ۲۰۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نسخه‌ آزمایشی مرورگر ویوالدی برای ویندوز مبتنی‌ بر آرم منتشر شد در حالی که مدتی قبل شاهد انتشار کروم برای این پلتفرم بودیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان آنچه را که به‌عنوان «خون‌آشام باکتریایی» توصیف می‌کنند، کشف کرده‌اند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است