فرهنگی‌هنری 04:11 - 22 آبان 1397
سینمای ایران همیشه در شش ماه دوم سال و با نزدیک شدن به جشنواره فیلم فجر با دغدغه‌هایی روبرو است از جمله اینکه برخی معتقدند، «همه فیلم‌ها که نباید اکران شوند» یا انتقاد دارند که « چرا نظارتی بر تعداد فیلم‌هایی که هرسال تولید می‌شود وجود ندارد؟» و یا می‌گویند «تناسبی بین میزان تولید و ظرفیت اکران در سینماها وجود ندارد.» و این‌ها فقط بخشی از مشکلات اکران در این ایام است.

پخش‌کننده‌ها از تراکم اکران در سینمای ایران گفتند

به گزارش ایسنا با پشت سر گذاشتن دو ماه محرم و صفر و محدودیت‌هایی که برای اکران برخی فیلم‌ها وجود داشت و  رسیدن روزهای شلوغ جشنواره‌های سینمایی هر ساله سینمای ایران و گیشه با تراکم اکران آثار سینمایی مواجه می‌شود و بیشتر فیلمسازان در صدد قرار می‌گیرند که فیلمشان را تا پیش از شروع جشنواره فیلم فجر به نمایش بگذارند. همین امر به گفته فعالان این عرصه باعث فیلم‌سوزی‌ می‌شود.

 برای بررسی این شرایط با برخی از فعالان و پخش کنندگان سینمایی گفت‌وگویی انجام شده تا ارزیابی آن‌ها را هم از این شرایط بدانیم.

همه فیلم‌ها که نباید اکران شود‍!

سعید خانی _ مدیر پخش خانه فیلم _ در گفت‌وگویی با ایسنا با اشاره به تراکم اکران تا شروع جشنواره‌ها بیان کرد: با توجه به اینکه امسال دیگر اکران آزاد فیلم‌ها را نداریم، شورای صنفی به دلیل آنکه فیلم‌های در صف نمایش زیاد بودند یک سرگروه سینمایی اضافه کرد و این مانند یک اشتباه بزرگ بود، زیرا ظرفیت سالن‌های ما بسیار کم است مخصوصا در شهرستانها که بیشتر سینماها تک سالنه هستند و با این اوصاف شاید در یک سال در سینمایی در شهرستان فقط ۶ فیلم بتوانند نمایش پیدا کنند.

او با تاکید بر اینکه "تراکم اکران با کاهش هفته‌های نمایش فیلم روی پرده بیشتر می‌شود" گفت: هیچ گاه در سینمای ایران عرضه و تقاضا با هم همراه نبودند و همین امر مشکلات زیادی را ایجاد کرده است. میزان تولیدات ما در طول یک سال بسیار بیشتر از ظرفیت سینماهای ماست و این چنین هر سال تا حدود ۳۰ درصد از فیلم‌های ساخته شده فرصت اکران پیدا نمی‌کنند و به سال بعد منتقل می‌شوند. این در حالی است که صاحبان آثار برای اینکه فرصت نمایش فیلمشان را از دست ندهند و فیلمشان کهنه نشود تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا بتوانند اثرشان را تا پیش از شروع جشنواره به نمایش دربیاورند و فکر می‌کنند این تنها فرصت آنها است و در نهایت شاهد تراکم اکران می‌شویم.

خانی ادامه داد: دیجیتال شدن صنعت سینما همانطور که سود داشت همراه خود مشکلاتی را هم به وجود آورد. سرعت تولید را بالا برد و مقداری سهولت در ساخت آثار ایجاد کرد اما وضعیت نمایش را دچار مساله کرد. نمی‌شود جلوی ساخت فیلم‌ها را گرفت، طرف پول دارد، می‌رود فیلم می‌سازد و دیگر به هیچ چیز توجه نمی‌کند. هنوز زیر ساخت‌ها در شرایط مطلوبی نیست و نکته‌ای که وجود دارد این است که همه فیلم‌ها نباید روی پرده بروند بلکه می‌توانند به صورت های دیگری مانند نمایش خانگی، vod یا هنروتجربه به نمایش در بیایند و به دست مخاطب برسند تا به این ترتیب مقداری از حجم متراکم فیلم‌های در صف اکران کم شود.

اکران آزاد را برداشتند اما این تصمیم چندان کارا نبود

علی سرتیپی _مدیر پخش فیلمیران_  در همین مورد بیان کرد: ما این اتفاق را معمولا شاهد هستیم که صاحب فیلم‌ها تا بخواهند جا بیفتند و برنامه‌ریزی کنند، شش ماه اول سال را از دست می‌دهند. به این ترتیب در شش ماه دوم با تقاضای زیادی برای نمایش فیلم مواجه هستیم. این در حالی است که ما اکران آزاد فیلمها را هم نداریم. در آدر ماه سال گذشته ۴۷ فیلم همزمان با هم روی پرده داشتیم اما امسال شاید بیشتر از ۲۷ فیلم نشود. همین اتفاق فشار می‌آورد که تعداد فیلم‌های کمی اکران شوند.

وی خاطر یادآور شد: خطر بزرگتر این است که اکران آذرماه را هم از دست بدهیم زیرا معمولا در زمستان فیلم‌های خوبی اکران می‌کردیم که بتواند گیشه را زنده نگه دارند ولی امسال هنوز شاهد اکران فیلمی نیستیم که بتواند گیشه این فصل را پویا نگه دارد. در حقیقت امسال برای اینکه فیلم‌سوزی اتفاق نیفتد، اکران آزاد را برداشتند اما این تصمیم چندان کارا نبوده است. در نهایت هرچقدر هم که گفته می‌شود ما ظرفیت اکرانشان کم است اما حجم تولیداتمان زیاد است کسی توجهی نمی‌کند و همه فکر می‌کنند بهترین فیلم را ساخته‌اند و فروش بالایی خواهد داشت ولی در عمل این اتفاق نمی‌افتد و فرصت نمایش فیلمهای خوب را هم می‌گیرد. در این میان دست بخش خصوصی را باید باز بگذارند تا به ساخت سالن‌های سینمایی بپردازند تا از این راه به چرخه اکران فیلم‌ها  کمکی شود.

گروه‌های سینمایی اضافه شد اما تراکم کم نشد!

همایون امکانیان _مدیر پخش هدایت فیلم_  در گفت‌وگویی با خبرنگار ایسنا با تاکید بر اینکه "اگر برنامه‌ریزی مشخصی در زمینه اکران فیلم‌ها نداشته باشیم، قطعا نتیجه خوبی نخواهیم گرفت" درباره ارزیابی‌اش از شرایط اکران و گیشه سینما و پیک ترافیکی اکران فیلم‌ها تا زمان آغاز جشنواره فجر، گفت: در مورد اکران و گیشه امسال سینمای کشور شاهد تغییری بودیم که به جای شش گروه، هفت گروه سینمایی داشته باشیم ولی با این اوصاف همچنان شاهد تراکم اکران فیلمها هستیم.

او ادامه داد: هر ساله ماه محرم و صفر  باعث به وجود آمدن یک فاصله برای اکران برخی فیلم‌ها می‌شود و بخشی از آنها نمی‌توانند دو ماه موقعیتی برای اکران پیدا کنند و به این ترتیب نمایش‌ آنها به بعد از این ایام منتقل می‌شود که در نهایت شرایطی را ایجاد می‌کند که هرساله شاهد تراکم اکران تا قبل از شروع جشنواره فجر هستیم. امسال شرایط مقداری تغییر کرده اما مشخص نیست که باعث بهتر شدن و حل مشکلات شود. البته همه الان درحال تلاش هستند تا این‌چنین مشکلات را برطرف کنند اما باز هم ما با حجم بالای تولید فیلم‌های سینمایی مواجه هستیم.

امکانیان با اشاره به استثنا قائل شدن برای برخی فیلم‌ها گفت: وقتی برای اکران آثار روی پرده استثنا قائل می‌شویم و تعداد هفته‌ها و یا کف فروش را تغییر می‌دهیم باعث ایجاد مشکل برای دیگر فیلمها می‌شود ولی از طرف دیگر نمی‌شود این شرایط را برای برخی فیلم‌ها قائل نشد و حمایت از فیلم‌ها و آثارسینمای در همه جای دنیا رخ می‌دهد. همه این شرایطی که توصیف کردیم از یک جا نشات می‌گیرد، ‌آن هم کبود سالنهای سنیمایی است. باید حداقل ۵۰ درصد تعداد سالن‌های ما افزایش پیدا کند تا شرایطی مناسب پیدا کنیم.

این فعال حوزه پخش در پایان بیان کرد: ما در سازمان پخش یا سازمان سینمایی چیزی به نام بخش تحقیقات نداریم و این باعث شده است که ما گیشه استانداردی در سینما نداشته باشیم و در یک زمان با انبوهی از فیلم‌هایی مواجه می‌شویم که همه از یک ژانر سینمایی هستند. اکنون فیلمسازان به صورت جزیره‌ای به تولید آثار مورد نظرشان می‌پردازند و توجهی به ظرفیت سالن‌های سینمایی، جذب مخاطب و تبلیغات ندارند.

انتهای پیام


9971792
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» کمیته پیگیری حفاظت از خانه‌های تاریخی تهران از برچیده شدن سازه جدید در عمارت منسوب به فخرالدوله خبر داد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» اولین قسمت از مینی سریال «مامان اشتباه می‌کند» در ژانر خانوادگی جمعه ۷ اردیبهشت ماه ساعت ۲۳ از قاب شبکه تهران تقدیم نگاه مخاطبان می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» دبیرخانه جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک، تا ۱۵ اردیبهشت ماه، آماده دریافت آثار شبکه‌ها و صدای مراکز با موضوع «عملیات تنبیهی وعده صادق» است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پویانمایی «در سایه سرو» جایزه بخش آثار انیمیشن با عنوان «جوزفه ماستری» جشنواره بین‌المللی فیلم کورتی دا سوگنی کشور ایتالیا را دریافت کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» تهران، شیراز، مشهد و کرج پرفروش‌ترین سینما‌های کشور در نخستین ماه سال ۱۴۰۳ بودند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان صدا و سیما ضمن ارائه توضیحاتی پیرامون وضعیت نظارت ساترا بر محتوا و فرایندهای اقتصادی شبکه نمایش خانگی خبر داد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نویسندگان وابسته به انجمن قلم آمریکا (PEN) که از زمان شروع جنگ رژیم صهیونیستی و حماس بار‌ها این سازمان را برای کم اهمیت جلوه دادن جنایاتی که علیه نویسندگان و روزنامه نگاران انجام داده است، محکوم کرده بودند؛ در نهایت از حضور در این رویداد ان...
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» دو قطعه از آثار عکاسی دانش آموز ایرانی، مورد پذیرش گروه داوری چهارمین دوره مسابقه و نمایشگاه بین المللی عکس ۲۰۲۴ Youth Photo Contest Noframes در کشور روسیه قرار گرفت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» با انتشار غزلی از رهبر انقلاب، برخی از هنرمندان و شاعران کشور به استقبال از این اثر رفتند و تازه‌ترین آثار خود را منتشر کردند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: در نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف و امور خیریه شاهد تبلور موقوفات منفعتی هستیم، که واقف گفته درآمد حاصل ملک وقفی صرف امور منفعتی مانند ایتام، قرآن، علم و ... شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است