اجتماعی 10:50 - 03 بهمن 1395
معاون درمان وزیر بهداشت:
معاون درمان وزیر بهداشت با بیان اینکه راهنماهای بالینی پزشکی ابزاری هستند که شواهد علمی را به پیشنهادات عملی تبدیل می‌کند گفت: این راهنماها در ارتقای کیفیت خدمات، کاهش احتمال خطاهای پزشکی، افزایش ارتقای ایمنی بیمار و افزایش کارایی نظام سلامت موثرند.

خطاهای پزشکی با استفاده از راهنماهای بالینی کاهش می‌یابد

به گزارش ایسنا، دکتر محمد آقاجانی در نشست شورای راهبردی تدوین راهنماهای بالینی با بیان اینکه راهنماهای طبابت بالینی ابزاری هستند که شواهد متقن علمی را به پیشنهادات عملی تبدیل می‌کند تا مورد استفاده ارائه دهندگان خدمت قرار گیرد گفت: کار تدوین راهنماهای بالینی در کشورهای توسعه یافته از چند دهه گذشته آغاز شده است. در عین حال اغلب کشورهای در حال توسعه نیازمند تدوین این گایدلاین‌ها بودند اما این کشورها بیشتر بر اساس نیازها، اولویت‌ها، قوانین، سیاست‌ها و منابع‌شان این راهنماهای بالینی را بومی سازی می‌کردند.

وی ضمن تاکید بر اهمیت بومی‌سازی راهنماهای بالینی در کشور، افزود: در فرآیند بومی سازی راهنماهای بالینی، پژوهشگران و متخصصان بالینی، سیاستگذاران و تامین کنندگان منابع نیز باید همکاری کنند.

آقاجانی برخی از فواید استفاده از راهنماهای بالینی را برشمرد و گفت: راهنماهای بالینی می‌توانند در ارتقاء کیفیت خدمات ، کاهش احتمال خطاهای پزشکی، افزایش ارتقای ایمنی بیمار و نیز افزایش کارایی نظام سلامت نقش آفرینی کنند. چرا که تصمیمات و پیشنهادات توصیه شده در هر گایدلاین باید منطبق بر مطالعات هزینه اثربخشی بوده و با کمترین هزینه می‌توان با استفاده از آنها برای بیماران سلامتی به ارمغان آورد.

معاون درمان وزیر بهداشت با اشاره به تلاش‌های پراکنده‌ای که از سال‌های گذشته در زمینه تدوین و بومی سازی راهنماهای بالینی صورت گرفته است گفت: اولین تلاش سیستماتیک و نظام مند در این زمینه از سال 89 در وزارت بهداشت شکل گرفت و دفتری با عنوان دفتر ارزیابی فناوری ، تدوین استاندارد و اداره راهنمای بالینی ایجاد شد و فراخوانی برای حضور اساتید جهت تدوین و بومی سازی راهنماهای بالینی انجام شد و همچنین چهارچوب بومی سازی تدوین گایدلاین‌ها مشخص شد. به طوریکه مراکز تحقیقاتی داوطلب در این حوزه شناسایی شده و از آنها در این جهت استفاده شد تا فرهنگ تدوین راهنماهای بالینی گسترش یابد.

آقاجانی ادامه داد: در حال حاضر بیش از 70 مرکز تدوین و بومی سازی راهنماهای بالینی در کشور فعالند و تا کنون 200 محصول مرتبط شامل پروتکل‌ها، استانداردها، سیاست‌های بالینی و ... تولید شده و امروز ابلاغ می‌شوند همچنین 100 محصول دیگر نیز در حال آماده سازی است.

وی با تاکید بر اینکه راهنماهای بالینی باید بر اساس نیاز کشور یا درخواست دانشگاه‌ها و وزارت بهداشت تولید شوند گفت: در عین حال این راهنماها باید بر اساس منابع ملی و داخلی مرتبا مورد بازنگری قرار گیرند یکی از اقدامات موثر در این زمینه ابتکار وزیر بهداشت جهت تشکیل شورای راهبری راهنماهای بالینی بود که در حوزه تولید و اجرای آنها کمک می‌کند. بر این اساس امیدواریم با کمک همه نیروهای تخصصی و سازمان‌های بیمه گر شاهد استقرار این راهنماها برای ارتقای کیفیت این خدمات در کشورمان باشیم.

انتهای پیام


8696647
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رییس مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور از آخرین وضعیت جاده‌های کشور خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» شهردار تهران گفت: نقش هلال احمر در ساماندهی حرکت مردم برای کمک به مردم بحران زده فلسطین حائز اهمیت و بر جهانیان آشکار و مبرهن است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون حمل و نقل و ترافیک منطقه ۲۰ تهران با اشاره از اجرای تمهیدات ترافیکی پیرامون حرم حضرت عبدالعظیم (ع) جهت برگزاری مراسم پرفیض لیالی قدر خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رییس پلیس راهور فراجا در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به جزییات مصوبه افزایش جریمه‌های راهنمایی و رانندگی پرداخت.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای ترافیک استان تهران با اشاره به ۴۱ میلیون و ۳۳۱ هزار و ۴۵ تردد خودرویی از ابتدای طرح نوروزی گفت: ۲ میلیون و ۹۳۶ هزار و ۷۹۹ تردد فقط در هشتم فروردین ماه در تهران ثبت شده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست ستاد معاینه فنی خودرو‌های تهران از خدمت رسانی ۸ مرکز معاینه فنی در روز جمعه ۱۰ فروردین خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی شهرداری تهران توضیحاتی درباره ساخت مسجد در پارک قیطریه تهران ارائه کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رییس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران بر تلاش اعضای شورا برای جلوگیری از تخریب بنا‌های مجاور کاخ گلستان تاکید کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون روابط کار خبر داد، لایحه پیشنهادی اصلاح ​موادی از قانون کار برای تعیین مزد کارگران به زودی به دولت ارائه می‌شود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» جانشین پلیس راه کشور از فوت ۶۱۷ نفر از هموطنان بر اثر سوانح رانندگی خبر داد و گفت:طی این مدت، ۱۶ هزار و ۵۸۳ نفر در تصادفات جاده‌ای مجروح شده‌اند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است