اقتصادی 20:22 - 28 آذر 1393
علیرضا سلطانی: ۴ سال از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها گذشت. ۲۸آذرماه سال۸۹، رئیس‌جمهور وقت در یک برنامه تلویزیونی فرمان انقلاب بزرگ اقتصادی را صادر کرد؛ فرمانی که قرار بود اقتصاد ایران را در مسیر درست قرار دهد و دست‌اندازهای بزرگ را از سر راه آن بردارد اما این اتفاق نه‌تنها صورت نگرفت بلکه دست‌اندازی بر دست‌اندازهای گذشته اضافه شد و به اعتقاد بسیاری کارشناسان، اقتصاد ایران از چاله به چاه افتاد.

قرار بود در 4 سال گذشته، از میزان یارانه‌های غیرمستقیم فسادآور کاسته و به منابع بخش‌های تولید اضافه شود و موتور اقتصادی کشور را برای پیش‌رفتن روشن سازد. قرار بود اقشار کم‌درآمد و مستضعف جامعه به لحاظ اقتصادی و رفاهی حمایت شوند، قرار بود قدرت خرید جامعه ایرانی بالا برود و همچنین بازار کار به تبع تحرک تولید، رونق بگیرد و همچنین قرار بود در پناه قانون هدفمندی از میزان فسادهای اقتصادی و رانت‌خواری کاسته شود و اقتصاد ایرانی شفاف شود اما نه‌تنها این اتفاقات به وقوع نپیوست بلکه تورم افزایش یافت، قدرت خرید مردم کاسته شد، تولید بیش از پیش در رکود فرو رفت و پرونده‌های فساد بیشتر شد.

قانون هدفمندی یارانه‌ها که قرار بود انقلابی در اقتصاد ایران ایجاد کند و بسیاری از بخش‌های اقتصادی را به حرکت درآورد، خیلی زود در پرداخت یارانه نقدی خلاصه شد و به جای اینکه اقشار آسیب‌پذیر و توده‌های مردم را به طبقه متوسط نزدیک کند، از طبقه متوسط هم زدود و بر اقشار آسیب‌پذیر افزود.

بخش تولیدی تاکنون نصیبی از این قانون نبرده درحالی‌که هدف اول این قانون، بخش تولید بود. برای بخش‌های رفاهی و سلامت جامعه نیز به‌تازگی کورسویی از هدفمندی یارانه‌ها بر آنها تابیده شده است. در حال حاضر، دغدغه مهم دولت تأمین یارانه نقدی حدود 74میلیون ایرانی در هر‌ ماه است؛ مطالبه‌ای که ایجاد شده و به راحتی دولت به لحاظ سیاسی و اقتصادی و اجتماعی قادر به حل آن نیست. فقیر و غنی، روستایی و شهری، جوان و مسن، ازکارافتاده و فعال همه یک میزان در‌ ماه از دولت یارانه نقدی می‌گیرند.

فاز دوم هم با مدیریت دولت یازدهم دردی از این قانون دوا نکرد و ظاهرا در سال آینده هم قرار نیست اتفاق بزرگی بیفتد. حضور سنگین پردرآمدها بر سر سفره کم‌درآمدها همچنان مستدام است. خلاصه، تداوم نابرابری.

 

 

جدول

 


5450020
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس بازار سرمایه گفت: با انتشار گزارش ماهانه و گزارش‌های سالانه شرکت‌ها، تحلیل خوبی از عملکرد آنها در دسترس بازار برای تصمیم گیری قرار می‌گیرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران»  معاون حقوقی سازمان ملی زمین و مسکن گفت: ۴۱ هزار هکتار از اراضی به محدوده‌های شهری برای تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن اختصاص و الحاق یافت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در رابطه با شرایط دریافت سود سهام عدالت نکاتی را مطرح کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بنابر سیاست‌های اخیر وزارت جهاد در راستای تنظیم بازار، صادرات مستمر مرغ به عنوان راهکار اساسی برای بالا نگه داشتن تولید مرغ، استفاده از حداکثر ظرفیت واحد‌های مرغداری و ایجاد ارزآوری باید در دستور کار قرار گیرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» ابر پروژه اومااویا که با حضور رئیس جمهور و و زیر نیرو در سریلانکا افتتاح شد، گامی برای توسعه صادرات خدمات فنی مهندسی و رسیدن به هدف ۵ میلیارد دلاری بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی گفت: طی پنجشنبه همه فعالیت‌های مرتبط با طبیعت مانند کوهنوردی و دره‌نوردی خطرناک است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» به گفته کارشناسان، بنگاهداری بانک‌ها توان بخش واقعی اقتصاد را در بحث رشد تولید کوچک خواهد کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی گفت: با تصمیمات اتخاذ شده در ستاد اربعین، برای واردات ناوگان حمل‌ونقل عمومی اتوبوس، مبلغ ۶۰۰ میلیون یورو در نظر گرفته شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» تا امروز تعداد مجوز‌های تبدیل شده به شناسه یکتا از مرز ۴۲۷ هزار گذشت و استان لرستان و سازمان ملی استاندارد ایران در این زمینه صدرنشین هستند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی گفت: از امشب بارش‌ها در تهران و سایر نقاط به ویژه در شرق و جنوب شرق کشور تشدید می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است