علمی فناوری 16:03 - 27 خرداد 1397
پژوهشگران آمریکایی ابداع کردند؛
پژوهشگران آمریکایی، روش جدیدی برای تصفیه آب، ارائه داده‌اند که در آن، از دانه یک گیاه استفاده می‌شود.

تصفیه آب با استفاده از دانه یک گیاه!

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، به گفته سازمان ملل متحد، 2.1 میلیارد انسان که بیشتر آنها ساکن کشورهای در حال توسعه هستند، به خدمات آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند.

اخیرا، "باب تیلتون"(Bob Tilton) و "تاد پریبیسین"(Todd Przybycien)، اساتید "دانشگاه کارنگی ملون"(CMU) آمریکا، به همراه "بریتنی نوردمارک"(Brittany Nordmark)، "تونی بکل"(Toni Bechtel) و "جان ریلی"(John Riley)، دانشجویان این دانشگاه، مقاله‌ای در رابطه با یک فرآیند تصفیه جدید منتشر کرده‌اند که شاید به فراهم کردن آب آشامیدنی تمیز برای مناطق کم‌آب کمک کند.

در این فرآیند که ابداع تیلتون و "استفانی ولگول"(Stephanie Velegol)، یکی از نویسندگان پژوهش است، برای ایجاد یک سامانه تصفیه آب کم‌هزینه و موثر موسوم به "اف‌- سند"(f-sand)، از ماسه و مواد گیاهی که به راحتی در دسترس جوامع در حال توسعه هستند، استفاده شد.

در روش "اف- سند"، از پروتئین‌های درخت "گز روغنی" استفاده می‌شود. گز روغنی، یک درخت بومی در هندوستان است که در اقلیم‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری به خوبی رشد می‌کند. این درخت، برای تامین غذا و روغن‌های طبیعی کشت می‌شود و دانه‌های آن، در حال حاضر برای نوعی تصفیه آب مقدماتی، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ایده ولگول، این بود که این روش تصفیه آب با روش‌های تصفیه ماسه‌ که در کشورهای در حال توسعه متداول است، ترکیب شود. او با استخراج پروتئین‌های دانه و جذب آنها به سطح ذرات سیلیس که ترکیب اصلی ماسه است، اف- سند را ایجاد کرد. اف- سند، هم ریزارگانیسم‌ها و تیرگی آب را از بین می‌برد و هم مواد آلی آن را نگه می‌دارد. به این ترتیب، آب، برای مدت زمان بیشتری تمیز می‌ماند و اف- سند نیز قابل استفاده مجدد است.

شکنش

دانه گز روغنی، حداقل هشت پروتئین گوناگون را در بر می‌گیرد. فرآیند جداسازی این پروتئین‌ها که "شکنش"(Fractionation) نام دارد، مرحله دیگری را به این فرآیند اضافه خواهد کرد. پیش از این، نظر پژوهشگران این بود که ممکن است جداسازی پروتئین‌های خاص، نتیجه کارآمدتری داشته باشد اما تیلتون و پریبیسین، طی بررسی‌های خود دریافتند که چنین نیست و شکنش پروتئین‌ها، تاثیر کمی بر توانایی پروتئین‌ها در جذب ذرات سیلیس دارد؛ بنابراین، این مرحله، در فرآیند ایجاد اف- سند ضروری نیست. ترک این مرحله، به کاهش هزینه‌ها و پردازش کمک می‌کند و به کل فرآیند، سهولت می‌بخشد.

اسیدهای چرب

در حال حاضر، یکی از دلایل کشت گز روغنی، اسیدهای چرب و روغن موجود در دانه آن است که استفاده تجاری فراوان دارند. تیلتون و پریبیسین علاقه داشتند بدانند آیا این اسیدهای چرب، همین تاثیر را بر فرآیند جذب سطحی پروتئین‌ها دارند یا نه.

آنها دریافتند از بین بردن اسیدهای چرب، مانند فرآیند شکنش، تاثیر کمی بر توانایی جذب پروتئین‌ها دارد. این یافته‌ها، پیامدهای مفیدی برای کسانی که از این روش در کشورهای در حال توسعه استفاده می‌کنند، به همراه دارد. از آنجا که وجود و یا کمبود اسیدهای چرب موجود در دانه‌ها، تاثیر کمی بر ایجاد یا عملکرد اف- سند دارد، ساکنین این مناطق می‌توانند این روغن ارزشمند تجاری را بفروشند و همچنین، قادر به استخراج پروتئین از دانه‌های باقی مانده برای تصفیه آب هستند.

یافته‌های این پژوهش، در مجله "Langmuir" به چاپ رسید.

انتهای پیام

 

پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«خبرگزاری ایسنا» در مذاکرات سازمان‌های زمین‌شناسی ایران و فرانسه در زمینه اجرای یک برنامه کامل زمین‌شناسی در منطقه‌ای از ایران توافق شد.
علمی فناوری
«خبرگزاری ایسنا» محققان دانشگاه جیرفت و پیام نور کرمان نوعی نانوکاتالیست بر پایه‌ گیاهان دارویی را تولید کردند که در صنایع شیمیایی و خودروسازی کاربرد دارد.
علمی فناوری
«خبرگزاری ایسنا» یکی از شرکت‌های فناور در حوزه نانو با بهره‌گیری از فناوری نانو، رنگ‌های ضدخوردگی را در مقیاس صنعتی تولید و به بازار عرضه کرده است که به گفته آنها استفاده از این پوشش‌ها موجب کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری قطعات در صنایع می‌شود.
علمی فناوری
«همشهری آنلاین» پژوهشگران انگلیسی می‌گویند بسیاری از ماست‌های طعم‌دار میوه‌ای مملو از قند هستند و مردم نباید آن‌ها را فراورده‌های سالم فرض کنند.
علمی فناوری
رئیس دانشگاه امیرکبیر در آیین افتتاح سال تحصیلی تاکید کرد
«خبرگزاری ایسنا» رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ضمن تاکید بر یاد گرفتن مهارت‌ها در کنار علم آموزی، گفت: در این دانشگاه شرایطی را فراهم کرده‌ایم که فارغ التحصیل ما در عین داشتن معدل بالا مهارت‌های کافی را نیز داشته باشند.
علمی فناوری
همزمان با شروع سال تحصیلی صورت می‌گیرد
«خبرگزاری ایسنا» همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید، خورشید در نقطه اعتدال پاییزی قرار می‌گیرد که در این وضعیت ارتفاع خورشید برای ساکنان نیمکره شمالی زمین در آسمان کمتر و طول روز نیز کوتاه‌تر خواهد شد.
علمی فناوری
بررسی زلزله‌های هفته گذشته
«خبرگزاری ایسنا» در هفته گذشته چهار زلزله 4 و 4.5 در استان‌های فارس، هرمزگان، اصفهان و کرمانشاه رخ داد ضمن آنکه در روز 25 شهریور 6 زلزله از 3.4 تا 4 ریشتر در 6 شهر استان هرمزگان به ثبت رسید.
علمی فناوری
«خبرگزاری ایسنا» نایب رئیس اتحادیه‌ دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی نرخ غذای دانشجویی در این دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی را برای سال تحصیلی جدید اعلام کرد.
علمی فناوری
/بررسی دلایل اُفت ریاضیات در ایران/
«خبرگزاری ایسنا» استاد ریاضی دانشگاه شیراز در بررسی وضعیت ریاضیات در ایران با بیان این‌که استادان ایرانی بین خودشان تبادل علمی ندارند و دانش روز را با یکدیگر به اشتراک نمی‌گذارند، از استفاده نکردن از مسائل واقعی در مدل‌سازی‌های ریاضی انتقاد کرد و افزود: اگر...
علمی فناوری
پژوهشگران دانشگاهی بررسی کردند
«خبرگزاری ایسنا» بررسی های پژوهشگران ایرانی گویای آن است که تحریک الکتریکی مغز به شیوه خاص، می‌تواند موجبات بهبود سرعت عمل و همچنین بهترشدن حافظه کاری ورزشکاران را به همراه داشته باشد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است