علمی فناوری 15:48 - 24 آذر 1397

سلول‌های جدید برای تولید «نورو ویروس‌های انسانی» ایجاد می‌شوند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سلولهای بنیادی، با تحریک سلول های بنیادی پرتوان القایی (iPSCs) برای تبدیل شدن به نوعی سلول که معمولا روده ها را مفروش می کند، آنها محیط سلولی را تولید کرده اند که می تواند برای تولید ویروس استفاده شود و می توان از آن در مطالعه برهمکنش ویروس با سلول های انسانی و بررسی واکسن های بالقوه استفاده کرد.

نورو ویروس انسانی، یکی از دلایل اصلی گاستروانتریت عفونی روده ای است که می تواند منجر به بیماری و حتی مرگ در کودکان و سالخوردگان شود.

هیچ واکسن یا درمان حفاظت کننده موثری برای این عارضه در حال حاضر وجود ندارد و مطالعه نورو ویروس ها نیز به دلیل اینکه ویروس به راحتی در مجموعه های آزمایشگاهی رشد نمی کند، با محدودیت مواجه است.

بسیاری از محققین سعی داشته اند روش های ساده شده ای را برای نورو ویروس ها ارائه دهند اما هیچ کدام از آنها موفق نبوده اند.

تا پیش از این محققان لازمه رشد نورو ویروس ها در آزمایشگاه را وجود بافت روده ای انسانی (برای ارائه سلول هایی که ویروس در آن ها رشد کند) و صفرا ( برای ارائه مواد غذایی و فاکتورهای رشد لازم برای رشد سلول های روده ای و بالطبع رشد ویروس) می دانستند.

اما محدودیت این طرح این بود که بافت روده ای بدست آمده به وسیله روش هایی مانند بیوپسی، با محدودیت همراه است و بعد از ورود به آزمایشگاه نیز کیفیت خود را از دست می دهد.

در رویکردی جدید، محققان دانشگاه اوزاکا، سلول های اپی تلیالی روده ای را از سلول های iPS تولید کرده اند که از نظر تئوری در مقادیر نامحدودی در دسترس هستند.

نکته مهم و جالب این است که این سلول های اپی تلیالی روده ای برای رشد و تولید در مقادیر انبوه به صفرا نیاز ندارند و به همین دلیل می توان از آنها برای تولید مقادیر انبوه نورو ویروس های انسانی استفاده کرد. اگرچه صفرا به رشد ویروس کمک می کند، اما برای بسیاری از ژنوتیپ های نورو ویروسی که در این سلول های اپی تلیالی روده ای رشد می کنند، وجود صفرا ضرورت ندارد.

با استفاده از این سلول های اپی تلیالی روده، مشکلات اخلاقی که در استفاده از سیستم هایی که از بافت های روده ای مرسوم وجود دارد، وجود نخواهد داشت. محققان بر این باورند که این روش برای کاربردهای صنعتی مانند ارزیابی واکسن های طراحی شده و ارزیابی پاسخ های ایمنی در کارآزمایی بالینی مفید خواهد بود.


10000761
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی هنر و همچنین گروه آزمایشی زبان‌های خارجه راس ساعت ۱۴:۳۰ آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که ساخت یک خانه تک طبقه به روش سنتی ممکن است چند ماه طول بکشد، اما بزرگترین چاپگر سه بعدی جهان که توسط مهندسان دانشگاه مین (Maine) ساخته شده است، می‌تواند این پروژه را در کمتر از چهار روز به پایان برساند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ روی ویژگی‌های هوش مصنوعی سلامتی‌محور حلقه‌ی هوشمند خود تمرکز ویژه‌ای خواهد داشت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گزارش وبگاه خبری Reuters، مدیر اجرایی تیک‌تاک امید دارد در چالشی قانونی برای ادامه حیات و فعالیت در ایالات متحده، برابر دولت آمریکا پیروز شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کاربران تردز از ماه فوریه تاکنون، حدود ۲۰ میلیون افزایش کاربر داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش از دادن امتیاز ویژه به دانشجو معلمانی که زودتر از فارغ‌التحصیلی سرکلاس درس می‌روند خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوشیدنی‌های دارای فیبر می‌توانند میان وعده خوبی برای کودکان باشند و مایعات بدن آنها را تامین کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است