علمی فناوری 17:35 - 29 مرداد 1396
یک شرکت تولیدی با ساخت و استفاده از چاپگر سه‌بعدی که می‌تواند در شرایط دشوار و شبیه به فضا مورد استفاده قرار بگیرد، نام خود را در تاریخ ثبت کرد.

براساس گزارش ساینتیفیک امریکن، شرکت Made in Space موفق شدند با استفاده از این چاپگر در شرایط مافوق خلاء آلیاژ‌های پلیمری چاپ کنند و امیدوارند این فناوری جدید امکان طراحی و ساخت فضاپیماهای پیشرفته‌تر و تلسکوپ‌های فضایی پیچیده‌تر را فراهم آورد.

شرکت پشتیبان این پروژه که آرچی‌نات نام دارد، در سال 2010 به عنوان شرکتی فضایی متخصص در زمینه تولید چاپگرهای سه‌بعدی قابل استفاده در شرایط خلاء فضا تاسیس شد. این شرکت تاکنون توانسته امکان‌پذیر بودن چاپ قطعات در شرایط خلاء را به نمایش بگذارد.

این شرکت در سال 2010 تعدادی ابزار را در ایستگاه فضایی بین‌المللی چاپ کرد،‌از جمله ابزاری که فضانوردان می‌توانستند از آنها در فعالیت‌های روزانه خود استفاده کنند و در صورت نیاز به آنها لازم نبود که تا ارسال محموله بعدی از زمین انتظار بکشند. درحال حاضر دو چاپگر سه‌بعدی در ایستگاه فضایی وجود دارند اما هیچ‌یک از آنها تاکنون نتوانسته‌اند حریم امن ایستگاه را رها کرده و شرایط خلاء شدید و نوسان دمایی بیرون از آن را تجربه کنند.

محققان برای شبیه‌سازی شرایط خلاء، چاپگر جدید خود را در مخزنی حرارتی و خلاء مورد آزمایش قرار دادند و توانستند در این شرایط آلیاژی به طول 85 سانتیمتر را چاپ کنند.

با این‌همه چاپ سه‌بعدی تنها بخشی از این پروژه بلند‌پروازانه‌است. آرچی‌نات فناوری چاپ سه‌بعدی را با بازوهای روباتیکی که برای سرهم‌بندی قطعات چاپ شده توسط چاپگرها مورد استفاده قرار می‌گیرند، تلفیق شده‌است و همین ترکیب می‌تواند رویکرد بشر در اکتشافات فضایی را متحول سازد.

این شرکت امیدوار است در آینده بتواند سازه‌هایی بزرگ را در فضا بنا کند و زمینه ساخت تلسکوپ‌های بزرگتر را در فضا فراهم آورد. تلسکوپ‌هایی غول‌پیکر که بتواند نشانه‌های وجود حیات را با دقتی بی‌سابقه رصد کند. 

مرحله بعدی این پروژه آزمایش عملکرد تلفیقی چاپگر و بازوهای روباتیک و انجام پروازی آزمایشی به مدار زمین است و در صورت موفقیت، این فناوری در اواسط 2020 به فضا فرستاده خواهد شد.


9377528
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل پس از واکنش‌های منفی کاربران یوتیوب، طراحی جدید این پلتفرم را از دسترس خارج کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است