علمی فناوری 17:00 - 28 مهر 1397
در دانشگاه لوند محقق شد
پژوهشگران سوئدی دریافته‌اند که نوع خاصی از باکتری این قابلیت را دارد که از شکر، جریان برق تولید کند.

باکتری‌هایی که از شکر برق تولید می‌کنند

به گزارش ایسنا و به نقل از مجله ادونسد ساینس نیوز، باکتری‌ها می‌توانند از سلول‌های خود، جریان برق تولید کنند. این فرآیند با نام "انتقال الکترون خارج سلولی" شناخته می‌شود.

گروهی از پژوهشگران "دانشگاه لوند" (Lund University) سوئد، فرآیند  انتقال الکترون خارج سلولی را در نوع متفاوتی از باکتری یعنی "باکتری اسید لاکتیک" (LAB) بررسی کرده‌اند. این باکتری هم در دستگاه گوارش انسان و هم در دستگاه گوارش حیوان وجود دارد.

پژوهشگران در این بررسی، اتفاقاتی که طی فرآیند انتقال از باکتری به الکترود برای الکترون‌ها رخ می‌دهد، بررسی کردند. نتایج این بررسی نشان می‌دهد که انتروکوک موجود در یک الکترود می‌تواند به رشد جریان الکتریکی ناشی از متابولیسم سلول کمک کند. هنگامی که باکتری، شکر را در سلول خود تجزیه می‌کند، الکترون‌ها آزاد می‌شوند. تبدیل طبیعی الکترون‌ها به الکترود، با کمک مولکول‌های موسوم به "کوئینون"(quinone) رخ می‌دهد که درون غشای سلول قرار دارند.

"لارس هدرستد"(Lars Hederstedt)، استاد میکروبیولوژی دانشگاه لوند گفت: شاید باکتری اسید لاکتیک و بسیاری از باکتری‌های دیگر، قابلیت عملکرد الکتروشیمیایی را داشته باشند.

نتایج پژوهش، حاکی از این هستند که ممکن است یک باکتری در محیط طبیعی خود، ویژگی‌هایی داشته باشد که در شرایط متفاوت فاقد آن است. آنچه رخ می‌دهد این است که دو نوع یا انواع بیشتری از ریزارگانیسم‌ها، قابلیت متابولیک خود را با رشد یک یا دو ارگانیسم دیگر در هم می‌آمیزند. براساس پژوهش دانشگاه لوند، ممکن است این شکل از همکاری میان ریزارگانیسم‌ها که با نام "سینتروفی"(synthrophy) شناخته می‌شود، به انتقال الکترون میان بخش‌های مورد نظر مربوط باشد.

هدرستد ادامه داد: سینتروفی، توانایی متابولیکی را که سلول‌ها ذاتا فاقد آن هستند، فراهم می‌کند. برای مثال، یک ترکیب شیمیایی خاص، تنها در صورتی در طبیعت تجزیه می‌شود که عملکرد دو نوع متفاوت باکتری با هم و نه به صورت جداگانه صورت گیرد.

این پژوهش در حوزه‌های دیگر هم کاربرد دارد. درک انتقال الکترون‌ها میان باکتری‌ها و الکترودها، برای طراحی و بهبود سیستم‌های الکتروشیمیایی میکروبی نیز مهم است.

حوزه‌ کاربرد این سیستم‌ها، علاوه بر تولید دارو، مواردی مانند سوخت‌های فسیلی برای تولید انرژی زیستی، گیاهان مورد استفاده برای تصفیه فاضلاب و حسگرهای زیستی را نیز در بر می‌گیرد.

هدرستد افزود: ما باور داریم که نتایج این پژوهش، به ادامه بررسی در مورد محیط زیست دارای ترکیب پیچیده‌ای از ارگانیسم‌ها منجر خواهد شد.

انتهای پیام


9948513
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران نانوحسگر زیست‌الکترونیکی ساختند که می‌تواند به صورت مستمر روی سلول‌های قلب نظارت داشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نسخه جدید Grok از ۱۲۸ هزار توکن پشتیبانی می‌کند و عملکردش به GPT-4 نزدیک‌تر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بیدارشدن از خواب با دست‌های سفت یک مشکل نسبتا شایع است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به‌زودی با یک قابلیت جدید می‌توانید میزان رم مصرفی مرورگر مایکروسافت اج را محدود کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برای اولین‌بار فیلمی از ربات انسان‌نما Unitree که بدون عملگرهای هیدرولیک پشتک می‌زند را مشاهده می‌کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی وزارت علوم گفت: پذیرش یک دانشجوی ایرانی در پردیس‌ها‌ی بین المللی به ازای هر ۴ دانشجوی خارجی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طبق اسکرین‌شات فاش‌شده، هواوی گوشی‌های سری P70 را در تاریخ ۲ آوریل (۱۴ فروردین ۱۴۰۳) معرفی خواهد کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون تربیت بدنی و سلامت گفت: کمتر از ۱۰ درصد مدارس کشور به فضاهای ورزشی استاندارد مجهز هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به دلیل تنوع اقلیمی در ایران، شروع آلرژی بهاره در سراسر کشور در یک زمان نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: امسال بیشترین استخدام‌ها در آموزش و پرورش و وزارت بهداشت انجام خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است