علمی فناوری 12:28 - 27 دی 1399
پژوهشگران آمریکایی، نوعی استنت قابل تجزیه زیستی ابداع کرده‌اند که می‌تواند به باز نگه داشتن راه هوایی کودکان به صورت کارآمدتر کمک کند.

ابداع استنت قابل تجزیه زیستی برای باز نگه داشتن راه هوایی کودکان

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، "تنگی لارنگوتراکئال کودکان" (LTS)، یک وضعیت پزشکی پیچیده است. ممکن است که کودک با این بیماری به دنیا بیاید و یا در اثر آسیب به آن مبتلا شود. عدم درمان این بیماری می‌تواند به تهدیدی برای زندگی تبدیل شود.

در هر حال، درمان این بیماری، چالش‌برانگیز است. پزشکان با توجه به شدت این بیماری، ترکیبی از روش‌های آندوسکوپی، ترمیم با جراحی، تراکستومی و یا قرار دادن استنت برای باز نگه داشتن راه هوایی و کمک به تنفس استفاده می‌کنند.

اگرچه استنت‌ها در باز نگه داشتن راه هوایی، عالی هستند اما هنگام برداشته شدن، می‌توانند حرکت کنند و به ایجاد آسیب منجر شوند.

پژوهش جدیدی که در "دانشگاه پیتسبرگ" (University of Pittsburgh) آمریکا و با هدف بهبود قابل توجه استفاده از استنت‌ها انجام شده است، برای نخستین بار، کاربرد موفقیت‌آمیز یک استنت قابل تجزیه زیستی را نشان می‌دهد که می‌تواند از بروز برخی از این خطرات پیشگیری کند.

"پراشانت کومتا" (Prashant Kumta)، از پژوهشگران این پروژه گفت: استفاده از استنت‌های فلزی یا سیلیکونی غیر قابل تجزیه زیستی می‌تواند خطر بروز پیامدهای منفی را به همراه داشته باشد و حتی در بزرگسالان نیز به نتیجه مطلوب نرسد. شاید استفاده از مواد زیستی، یک گزینه درمانی با تهاجم کمتر و موفقیت بیشتر ارائه دهد.

این پژوهش نشان داد که یک استنت قابل تجزیه زیستی و انعطاف‌پذیر از جنس منیزیم می‌تواند عملکرد بهتری نسبت به استنت‌های غیر قابل تجزیه زیستی داشته باشد. این موضوع، هم در بررسی‌های آزمایشگاهی و هم روی خرگوش‌ها ثابت شد. بررسی‌ها نشان داد که این استنت به مرور زمان، راه هوایی را باز می‌کند، میزان آسیب ناشی از آن کم است و امکان بهبود طبیعی بدون مشکلات جانبی را فراهم می‌کند.

کومتا ادامه داد: نتایج بررسی ما برای استفاده از این استنت جدید قابل تجزیه زیستی، به ویژه برای کودکان بیمار، بسیار امیدوارکننده است. ما امیدواریم که این روش جدید، به ارائه درمان‌های جدید برای افرادی ختم شود که به بیماری‌های پیچیده‌ای مانند سرطان نای مبتلا هستند.

این پژوهش، در مجله "Communications Biology" به چاپ رسیده است.

انتهای پیام


10906663
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نسخه جدید Grok از ۱۲۸ هزار توکن پشتیبانی می‌کند و عملکردش به GPT-4 نزدیک‌تر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بیدارشدن از خواب با دست‌های سفت یک مشکل نسبتا شایع است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به‌زودی با یک قابلیت جدید می‌توانید میزان رم مصرفی مرورگر مایکروسافت اج را محدود کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برای اولین‌بار فیلمی از ربات انسان‌نما Unitree که بدون عملگرهای هیدرولیک پشتک می‌زند را مشاهده می‌کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی وزارت علوم گفت: پذیرش یک دانشجوی ایرانی در پردیس‌ها‌ی بین المللی به ازای هر ۴ دانشجوی خارجی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طبق اسکرین‌شات فاش‌شده، هواوی گوشی‌های سری P70 را در تاریخ ۲ آوریل (۱۴ فروردین ۱۴۰۳) معرفی خواهد کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون تربیت بدنی و سلامت گفت: کمتر از ۱۰ درصد مدارس کشور به فضاهای ورزشی استاندارد مجهز هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به دلیل تنوع اقلیمی در ایران، شروع آلرژی بهاره در سراسر کشور در یک زمان نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: امسال بیشترین استخدام‌ها در آموزش و پرورش و وزارت بهداشت انجام خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک دستگاه مبتنی بر هوش مصنوعی که در «دانشگاه لستر» ابداع شده است، در آزمایش‌ها توانست ضربان قلب نشان‌دهنده آریتمی بطنی را با موفقیت تشخیص دهد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است