علمی فناوری 07:24 - 20 بهمن 1394
دانشمندان آمریکایی توانسته‌اند با استفاده از پژوهشی که بیش از 15 سال قبل انجام شده بود، یک درمان بالقوه برای جلوگیری از کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک (HCM) – عامل عمده مرگ ناگهانی ورزشکاران جوان – ایجاد کنند.

کشف درمان بالقوه برای ایست ناگهانی قلب

به گزارش سرویس علمی ایسنا، محققان در سال 2000 توانستند نقص دقیق یک پروتئین خاص را در قلب که منجر به بیماری وراثتی HCM می‌شود، کشف کنند. این بیماری باعث ضخیم‌تر شدن قلب و متوقف شدن پمپاژ موثر خون و در نهایت نارسایی قلب می‌شود.

اکنون تیمی از دانشمندان دانشکده پزشکی هاروارد، دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد، دانشگاه کلورادو و شرکت فناوری زیستی MyoKardia در سان‌فرانسیسکو که برای توسعه چنین درمان‌هایی تاسیس شده، از برخی از این یافته‌ها برای توسعه یک درمان احتمالی HCM استفاده کردند.

بیماری HCM می‌تواند از جهش‌های متفاوتی از چندین پروتئین در قلب نشات بگیرد. یکی از این پروتئین‌ها موسوم به میوسین‌ها به عنوان یک موتور مولکولی کوچک در هر سلول عضله قلب عمل می‌کند. میوسین روی پروتئین طناب‌مانندی موسوم به آکتین کشیده شده و رها می‌شود تا عضله قلب را در زمان پمپاژ خون منقبض و آزاد کند.

یک جهش میوسین می‌تواند ظرفیت تولید نیروی موتور را تغییر داده و باعث شود قلب کارش را نادرست انجام داده و بزرگتر شود.

محققان تا سال‌ها بر این تصور بودند که این جهش باعث از بین رفتن کنترل نیرو و خاموش شدن کل موتور قلب می‌شود. اما در پژوهش سال 2000، محققان در مجله Circulation Research خبر دادند که این مساله باعث کاسته شدن نیروی میوسین نشد.

محققان با استفاده از موشهای مهندسی شده راهی را برای خطاب قرار دادن این مشکل پیدا کرده و یک مهارکننده مولکول را آزمایش کردند که یک تولید نیروی موتور میوسین را در سطح عادی‌تری برقرار می‌کرد.

به این موش‌ها داروی حاوی این مولکول در هشت هفته اول زندگیشان داده شد که بطور شگفت‌انگیزی از بروز HCM جلوگیری کرد.

انتهای پیام


7666802
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: نتایج آزمون استخدامی آموزگاری تا پایان فروردین توسط سازمان سنجش منتشر می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» روانپزشک دانشگاه شهیدبهشتی گفت: اختلال وسواس برای فرد و اطرافیان بسیار آزاردهنده است و باید برای درمان صبور بود و با مراجعه به پزشک این شرایط را تسهیل کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» داده‌های Flyby منتشر شده توسط کاوشگر فضایی BepiColombo اروپایی نشان داد که گاز‌های فراوانی، از جمله کربن و اکسیژن، از جو زهره در حال حذف شدن هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل به تازگی اولین نسخه بتای عمومی اندروید ۱۵ را راه اندازی کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تخصیص اعتبار به دانشجویان، با در نظر گرفتن دولتی یا غیردولتی بودن مراکز آموزشی، از مواردی است که درباره آن اختلاف نظر‌هایی وجود دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آزمون‌های سازمان سنجش آموزش کشور از برگزاری آزمون مرحله غیرمتمرکز بیست و نهمین دوره المپیاد علمی دانشجویی کشور در ۳۱ فروردین خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران بر اهمیت برنامه پروفیلاکسی و ضرورت تامین مستمر دارو‌های بیماران هموفیلی تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: تاکنون ۴۵۰ هزار معلم در طرح مسطورا شرکت کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی آموزش و پرورش گفت: در حال حاضر ۲ میلیون دانش آموز حافظ کل قرآن هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو از شناسایی ۴۰۰ فرآورده غیرمجاز و تقلبی موجود در بازار در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است