علمی فناوری 08:52 - 29 مرداد 1393
طرح پیشنهادی شلیک‌کردن موشک‌های حامل کاوشگر به مریخ برای جست‌وجوی حیات، در حال جمع‌آوری بودجه 250 هزار دلاری است.

موشکباران مریخ در جستجوی حیات+تصاویر

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این ماموریت موسوم به ExoLance ،‌ شیوه‌ای ساده و ارزان برای یافتن مولفه‌های پنهان در زیر سطح مریخ ارائه می‌دهد.

دانشمندان امیدوارند موشک‌هایشان در آینده توسط یک فضاپیما به مریخ برده شوند و تحقیقاتی عمیق درباره حیات را روی سیاره سرخ آغاز کنند.

شرکت Explore Mars در ماساچوست این طرح پیشنهادی را ارائه کرده و محققان آن امیدوارند یک بار برای همیشه ثابت کنند مریخ زیست‌پذیر است. در صورت تامین بودجه، تیم علمی همچنین امیدوار است نمونه موردی‌ این موشک‌ها را ظرف 12 تا 14 ماه آینده بسازد و آن‌ها را در صحرای نیومکزیکو آزمایش کند. بسیاری از نواحی این بیابان مشخصه‌های مریخ‌مانند دارند.

این آزمایش‌ها، عمق متوسط نفوذ و همچنین پارامترهای لازم برای شناسایی حیات را ارزیابی می‌کنند. زمانی که چنین مفاهیمی با موفقیت آزمایش شوند، شرکت آمریکایی از ناسا و دیگر آژانس‌های فضایی خواهد خواست موشک‌ها را در یکی از ماموریت‌هایشان به مریخ حمل کنند.

ماموریت Exolance دارای یک سیستم پرتاب است که در اصل برای اهداف نظامی طراحی شده‌ است. این ماموریت از کاوشگرهای تیرمانند سبک‌وزن کوچک و نفوذکننده استفاده می‌کند که تجهیزات شناسایی حیات را به زیر سطح مریخ می‌برند. آن‌ها پس از شلیک‌شدن از فضاپیمای حامل با برخورد به سطح مریخ در سرعت‌های بالا به عمق نفوذ می‌کنند.

تعدادی از این کاوشگرها که شرکت سازنده آن‌ها را Quiver خوانده، داخل یک فرودگر جاسازی می‌شوند و هنگام فرود‌ آن روی سطح شلیک خواهند شد. در درون هر یک از این کاوشگرهای تیر مانند، تجهیزات آزمایشگاهی و ارتباطاتی وجود دارند تا اطلاعات دریافتی را به یک فضاپیمای مدارگرد ارسال و سپس آن را به زمین بفرستد.

تیرهای مزبور همچنین دارای قابلیت حفاری هستند و این امر به آن‌ها امکان حفر تا پنج متر را می‌دهد. تیم علمی امیدوار است در مرحله نخست، آزمایشات خود را در صحرای موجاوه آغاز کند و در مرحله دوم نیز تجهیزات شناسایی حیات میکروبی آزمایش خواهند شد.

گفته می‌شود تعدادی از ماموریت‌ها از جمله ماموریت Insight سال 2016 ناسا و ماموریت ExoMars سال 2018 آژانس فضایی اروپا می‌توانند Exolance را حمل کنند.

انتهای پیام

فرآیند موشکباران مریخ

فرآیند موشکباران مریخ

فرآیند موشکباران مریخ

فرآیند موشکباران مریخ


4516990
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ از روز شنبه اول اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی گفت: تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد تهدیدات صهیونیست‌ها و اتفاقات امروز نتایج جالبی در پی داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا به‌ تازگی به مأموریت پهپاد «سنجاقک» برای حضور در بزرگ‌ترین قمر سیاره زحل چراغ سبز نشان داده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دستیار هوش مصنوعی متا (Meta AI) که سپتامبر سال گذشته معرفی شده بود، حالا به‌طور رسمی به تمام پلتفرم‌های این شرکت اضافه شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: امتحانات نهایی باعث ایجاد عدالت آموزشی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن فیزیوتراپی کشور گفت: در سطح کشور ۴۰۰ فارغ التحصیل دکترای تخصصی فیزیوتراپی داریم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان گفت: کود‌های بیولوژیک را می‌توان به صورت مستقیم و یا مخلوط با بقایای گیاه مزرعه مصرف کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» این سیاه‌چاله ستاره‌ای کشف‌شده که «گایا BH۳» نام دارد، در فاصله ۲۰۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نسخه‌ آزمایشی مرورگر ویوالدی برای ویندوز مبتنی‌ بر آرم منتشر شد در حالی که مدتی قبل شاهد انتشار کروم برای این پلتفرم بودیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان آنچه را که به‌عنوان «خون‌آشام باکتریایی» توصیف می‌کنند، کشف کرده‌اند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است