استانی 01:01 - 05 آذر 1393
استان کردستان، یکی از مناطق خوش آب و هوای کشور است که از نظر تأمین آب از بسیاری از نقاط کشور، از جایگاه بهتری برخوردار بوده است اما در چند سال اخیر به‌علت خشکسالی و گاهی مصرف بی‌رویه، با مشکل کمبود آب مواجه شده است.

بهره‌مندی واقعی مردم کردستان از آب شرب سالم چند درصد است؟

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی کردستان، مشکل کمبود آب شرب کردستان در ماه‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته و این مشکل تا حدی جدی بوده است که بارها بحث جیره‌بندی آب در استان مطرح شده و نسبت به استفاده صحیح و صرفه‌جویی در مصرف، تأکید بسیاری شده است.

در چند ماه اخیر، صحبت از اتمام ذخیره‌ی آب در استان و به خصوص سنندج، بحث داغی بوده و کارشناسان وضعیت آب کردستان را در وضعیت زرد تشخیص داده‌اند، به این معنا که تولید و مصرف در استان برابر است و صرفه‌جویی در مصرف آب می‌تواند تا حدی به حل این مسأله کمک کند.

در چنین وضعی، جلساتی مکرر در خصوص مدیریت بحران آب، در ارگان‌های مربوطه انجام شده و با مشورت و هم‌فکری مسئولان اقداماتی در این زمینه انجام شده است.

در حالی‌که مسئولان و حتی عامه مردم، کمبود آب شرب در سنندج(شهر و روستا) را بحرانی می‌دانند و از تمام راه‌های ممکن نسبت به صرفه‌جویی و تأمین آب اقدام می‌کنند، مدیرعامل آب منطقه‌ای کشور، شاخص برخورداری روستائیان کردستان از آب شرب سالم را 81.5 درصد و آن را بالاتر از میانگین کشوری عنوان می‌کند.

بر اساس این گزارش، «حمیدرضا جانباز» مدیرعامل شرکت مهندسی آبفای کشور در دیدار با مدیران عامل و کارکنان شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی کردستان در تاریخ 25 آبان‌ماه با ابراز خرسندی از شاخص بهره‌مندی روستاهای کردستان از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی اظهار کرد: استان کردستان با 81.5 درصد شاخص بهره‌مندی حدود 1.5 درصد نسبت به میانگین کشوری بالاتر است.

این اظهارات در حالی است که در ماه‌های گذشته، مسئولان این امر در کردستان، بهره‌مندی از آب شرب سالم را شاخص نگران‌کننده استان نام برده‌اند و نمایندگان کردستان نیز طی سخنانی گله‌هایی را در این خصوص برای رئیس‌جمهور نیز مطرح کرده‌اند و اقدامی جدی در این زمینه را خواستار شده‌اند.

شاخص ۸۱ درصدی برخورداری روستائیان کردستان از آب شرب سالم، غیر قابل قبول است

«سیدمحمد بیاتیان»، نماینده‌ی مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی کردستان، در رابطه با این آمار اظهار کرد: میزان بهره‌مندی مردم کردستان چه در شهر و یا روستا، نسبت به سطح کشور کمتر است.

وی افزود: با وجود بارندگی قابل توجه در کردستان و اقلیم خوش آب و هوای این منطقه در مقایسه با شهرهای مختلف از جمله کرمان، سیستان و بلوچستان و ...، متأسفانه بهره‌مندی از آب سالم در این استان در سطح بسیار پائینی است.

نماینده‌ی مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در شهرستان بیجار، از مجموع 203 روستای این شهر، 72 روستا فاقد آب آشامیدنی هستند و در بسیاری از روستاها، آب مورد نیاز مردم با تانکر تأمین می‌شود.

وی تصریح کرد: تعدادی از روستاها نیز که با کمبود آب مواجه نیستند، متأسفانه به‌علت ناسالم بودن آب، ناچار به تأمین آب آشامیدنی از طرفی دیگر از جمله به وسیله تانکرهای آب از مکان‌های سالم هستند.

بیاتیان، با اشاره به اینکه دسترسی به آب سالم در کردستان بسیار ضعیف است، خاطرنشان کرد: چنین ادعایی در خصوص کردستان صادق نیست و با وضع کنونی این استان، چنین آماری غیر قابل قبول است و معیار اندازه‌گیری و ارائه‌ی این آمار مشخص نیست.

وی برطرف کردن این مشکل را نیازمند اعتباری هنگفت دانست و یادآور شد: اگر چه اقداماتی در این زمینه انجام شده اما به‌علت نیاز این استان به اعتباری هنگفت جهت تأمین کامل آب شرب سالم، متأسفانه این امر تاکنون عملی نشده است.

میزان بهره‌مندی روستاهای کردستان از آب شرب سالم در خوشبینانه‌ترین حالت 50 درصد است

«محمدرضا شاملی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی کردستان، در رابطه با وضعیت آب شرب کردستان اظهار کرد: آمار 80 درصد در خصوص بهره‌مندی از آب آشامیدنی سالم در کردستان، با شرایط کنونی غیرواقعی است.

وی افزود: در خوشبینانه‌ترین حالت می‌توان این میزان را در کردستان 50 درصد اعلام کرد.

مدیرکل دفتر امور روستایی استان کردستان گفت: بارها نادرست بودن این آمار به اطلاع مسئولان رسیده و از طریق استانداری کردستان پیگیری شده است.

وی تصریح کرد: هم‌اکنون این شاخص از طریق فرمانداری آماربرداری می‌شود و آنچه مشخص است، متناسب نبودن این آمار با وضعیت آب در کردستان است.

شاملی با اشاره به نامشخص بودن معیار ارائه این آمار، خاطرنشان کرد: سالم نبودن سیستم و شبکه، کهنه بودن منبع و تخریب آنها هم‌چنین آلودگی تعدادی از چشمه‌ها، عدم بهره‌مندی کردستان از 80 درصد آب شرب سالم را ثابت می‌کند.

وی یادآور شد: متأسفانه به‌علت کمبود اعتبارات، در چند سال اخیر اقدامی در خصوص بازسازی منابع و رسیدگی به تأمین آب سالم در کردستان انجام نشده است.

حال با اظهارات مسئولان استانی در این زمینه و غیرقابل قبول دانستن این ادعا، معیار اندازه‌گیری این شاخص در استان مورد سوال قرار می‌گیرد و اینکه آیا مسئولان درگیر در مشکلات استان این شرایط را بیشتر مورد مطالعه و تحقیق قرار نداده‌اند که مسئولی کشوری آماری نجومی و غیر واقعی در این خصوص را اعلام می‌کند، و آیا هدف از ارائه این آمار، رسیدگی نکردن به مشکلات استان یا پنهان کردن وضعیت آب شرب از مردم استان است؟

گزارش: «سرگل آرش» خبرنگار خبرگزاری ایسنا منطقه کردستان

انتهای پیام


5271825
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار استانی

استانی
«باشگاه خبرنگاران» بارش باران که از دیروز در خراسان جنوبی آغاز شده، سبب بروز خسارت به برخی از شهرستانها شده است.
استانی
«باشگاه خبرنگاران» بارش باران که از دیروز در خراسان جنوبی آغاز شده، سبب بروز خسارت به برخی از شهرستانها شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است