فرهنگی‌هنری 19:43 - 31 مرداد 1393
همشهری‌آنلاین:معاون سابق هوانوردی سازمان هواپیمایی کشور با اشاره به اینکه ارائه خدمات ناوبری هوایی یکی از سه رکن اساسی برای انجام پرواز هواپیماها در هر کشوری به شمار می‌آید، گفت:

به منظور ارائه خدمات ناوبری هوایی وجود عواملی مثل کاهش مناطق ممنوعه زائد، آماده‌سازی نیروی انسانی مجرب، فراهم آوردن تجهیزات ارتباطی و ناوبری هوایی، و تفکیک فعالیت‌های ارائه خدمات ناوبری از فعالیت‌های مدیریت فرودگاهی ضروری است.

به گزارش تین‌نیوز، علیرضا منظری با بیان اینکه ابتدا در بخش حاکمیتی دولتی مانند سازمان هواپیمایی کشوری باید زمینه لازم برای ایجاد مسیرهای هوایی در فضای هوایی هر کشوری تعیین گردد تا پروازها اعم از داخلی و خارجی و عبوری بتوانند از آنها استفاده کنند، افزود: کشورها مطابق مفاد کنوانسیون شیکاگو ملزم به ایجاد امکانات و تسهیلات برای انجام پروازهای بین‌المللی هستند که یکی از آنها ایجاد همین مسیرهاست.

وی با اشاره به اینکه در برخی از کشورها با توجه به ملاحظاتی در فضای هوایی، مناطق ممنوعه‌ای ایجاد شده که موجب طولانی شدن مسیر هوایی می شود، تصریح کرد: با توجه به اینکه کشور ایران به لحاظ راهبردی در منطقه مناسب، برای استفاده پروازهای اروپا و آسیا قرار گرفته، لازم است با بازنگری سریع و اساسی و با هماهنگی نهادهای مربوط، نسبت به حذف مناطق ممنوعه زائد اقدام نمود و بیشتر مسیرها را به پروازهای مستقیم تبدیل کرد.

این کارشناس ارشد حمل و نقل هوایی ادامه داد: برای شرکت های هواپیمایی کوتاه شدن مسیر و کاهش مصرف سوخت هوانوردی و صرفه اقتصادی مهم است. در غیر این صورت با رفع بحران های منطقه ای، مجددا با کاهش پروازهای عبوری مواجه خواهیم شد.

معاون سابق هوانوردی سازمان هواپیمایی کشور افزود: علاوه بر آن ضروری است تا طرح های پروازی مناسب و دستورالعمل های عملیاتی منطبق با آخرین یافته های بین المللی تهیه و به اجرا گذاشته شود. در این زمینه نیز باید دستورالعمل ها را مورد بازنگری قرار داده و در صورت نیاز اصلاحات لازم را انجام دهند.

  • آموزش و تقویت نیروی انسانی در شیفت های با پرواز شلوغ

منظری با تاکید بر لزوم آماده سازی نیروی انسانی مجرب و مطلع نسبت به ارائه خدمات در طول شبانه روز اظهار کرد: در حال حاضر نیروی انسانی متخصص و مجرب وجود دارد که شاید برای انجام این فعالیت در کوتاه مدت نیازمند ساماندهی مجدد آنها در شیفت های با پرواز شلوغ باشیم.

وی افزود: در صورت نیاز مدیران باید با دقت و نظارت کافی، در دراز مدت زمینه آموزش نیروهای جدید را فراهم آورند. البته روشن است که ارائه خدمات ایمن و قابل اعتماد، باعث تمایل متصدیان حمل نقل هوایی و خلبانان برای حضور در این مسیرها می شود.

  • لزوم فراهم آوردن تجهیزات ارتباطی و ناوبری هوایی

نماینده سابق جمهوری اسلامی ایران در ایکائو با تاکید بر نصب تجهیزات ارتباطی و ناوبری هوایی و استفاده از آنها برای ارائه خدمات ناوبری هوایی گفت: اگر چه در حال حاضر با تمامی مشکلات، تجهیزات مناسب و ایمن برای برقراری این خدمات نصب شده، ولی با توجه به برنامه های آینده سازمان ایکائو در این زمینه باید بتوان زمینه استفاده از ارتباطات ماهواره ای و ناوبری هوایی مدرن را هر چه سریع تر فراهم آورد.

وی در ادامه گفت: بیشتر هواپیماها در این مسیرها مجهز به سیستم های مدرن هستند که باید بتوان با این ابزار خدمات را ارائه نمود. در صورتی که نتوان در چارچوب طرح منطقه ای خاورمیانه مصوب ایکائو خدمات ناوبری هوایی را ارائه داد بدیهی است که آنها نتوانند در دراز مدت از این مسیر استفاده کنند.

  • تفکیک فعالیت‌های ارائه خدمات ناوبری از فعالیت‌های مدیریت فرودگاهی

این کارشناس ارشد صنعت حمل و نقل هوایی تصریح کرد: مهم ترین نکته اصلاح ساختار و سازماندهی مجدد است که باید مورد توجه قرار گیرد. به این منظور لازم است تا فعالیت ارائه خدمات ناوبری از فعالیت مدیریت فرودگاهی در کشور تفکیک شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر هر دو فعالیت در یک شرکت دولتی فرودگاه های کشور جمع شده است که به لحاظ اداری و مدیریتی نیازمند جداسازی است، افزود: در بسیاری از کشورهای جهان برای ارائه خدمات ناوبری هوایی یک شرکت مستقل دولتی تحت نظارت سازمان هوانوردی تاسیس شده تا بتواند با استقلال مدیریتی در این زمینه فعالیت داشته باشند و امور حاکمیتی آن نیز از طریق سازمان هواپیمایی کشوری انجام گردد.

منظری در پایان گفت: اگرچه در کوتاه مدت می توان از این فرصت استفاده مناسب کرد ولی مهم آن است که با اصلاحات ساختاری فوق، امکان ارائه خدمات منطبق با توصیه های روز سازمان بین المللی ایکائو را فراهم آوریم، تا از این طریق سازمان ها و نهادهای بین المللی در درازمدت، عبور از فضای هوایی ایران را به شرکت های هواپیمایی جهان توصیه کنند، نه فقط در مواقع ایجاد بحران در منطقه و یا زمان اضطرار.


4536282
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه «بازار هنری ایران» از امسال برگزار می‌شود، گفت: دولت در حوزه فرهنگ و هنر خود را حامی بخش خصوصی و مردمی می‌داند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در این گزارش لیستی از بهترین فیلم‌های انیمیشنی ۲۰۲۳ گردآوری شده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» حضرت علی علیه‌السلام در حدیثی به منتظران امام زمان (عج) فرموده‌اند که در انتظار فرج باشید و از رحمت خداوند متعال نا‌امید نشوید.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» برنامه تلویزیونی «به افق فلسطین» پنجشنبه شب با موضوع جنگ رسانه‌ای در هنگامه نبرد غزه، روی آنتن رفت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» کلینت ایستوود فیلمبرداری «هیئت منصفه شماره ۲» را به پایان رساند که گفته شده آخرین فیلم او در مقام کارگردان است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مجموعه نمایشی «هیس، هیچی نیس!» با نگاهی طنز به رویداد‌های تاریخی جهان به عنوان نخستین محصول مرکز نوجوان سوره، اول اردیبهشت روانه آنتن شبکه دو می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک نماینده مجلس گفت: سفرای ایران می‌توانند بر اساس ذائقه، فرهنگ و نیاز کشور‌های محل ماموریت خود، از ترجمه کتاب‌های ایرانی حمایت کنند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سال ۲۰۲۳ با مجموعه‌ای از داستان‌های وحشتناک که تماشاگران را در تاریکی سینما به لرزه درآورد، سالی ترسناک برای علاقه‌مندان به ژانر وحشت بود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مجری تلویزیون گفت: ما با موشک‌های بالستیک، کروز و پهپاد هیمنه رژیم صهیونیستی را مچاله کردیم. اسرائیل حمله ایران را باور نمی‌کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» تهیه‌کننده برنامه «خط رو خط» گفت: در مجموعه «خط رو خط» به موضوعات اجتماعی در جامعه شهری می‌پردازیم.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است