دکتر عبدالرضا وارسته روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حرکت در زمینه شناسایی آلرژن های بومی هر منطقه به روش مهندسی ژنتیک کار جدیدی است که دانشگاه علوم پزشکی مشهد تنها مرکز فعال کشور و حتی خاورمیانه در این زمینه به شمار می رود.
وی تشخیص سریع ماده آلرژی زا در بیماران و تولید واکسن های ضد آلرژی را از اهداف تولید آلرژن ها در مرکز تحقیقات ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دانست .
استاد گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : آلرژن ها و یا مولکولهای آلرژن زا از مواد غذایی و محیطی بومی شناسایی می شوند.
وارسته ادامه داد: مواد غذایی از جمله پسته، زعفران، خربزه، انگور و عوامل استنشاقی از قبیل گرده درختان، گرده درخت چنار، گرده علف های هرز همچون رگوید، سلمه، پیگوید و علف شور از جمله گیاهان ایجاد کننده آلرژی می باشند.
وی گفت: در گیاهان و میوه های آلرژی زا مولکولهایی با قابلیت پروتئینی وجود دارد که موجب آلرژی می شود.
7487 / 664
4740654