علمی فناوری 16:08 - 07 خرداد 1396
رئیس انجمن بیوشیمی ایران: 
رئیس انجمن بیوشیمی ایران در حاشیه تجمعی که مقابل مجلس شورای اسلامی تشکیل شده بود، حضور جامعه علوم آزمایشگاهی را حمایتی در جهت تصمیم قانون مدارانه وزیربهداشت عنوان کرد و نگاه انحصاری در هر عرصه ای را دشمن رقابت قلمداد نمود.

معیارهای بین المللی هم حق فنی آزمایشگاه را صرفا به پاتولوژیست ها نداده‌اند

به گزارش ایسنا،‌ دکتر رضا مشکانی، رئیس انجمن بیوشیمی ایران گفت: تجمعی که امروز  مقابل مجلس شوای اسلامی با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان علوم پایه سراسر کشور رخ داد، به جهت حمایت از تصمیم قانونی وزیربهداشت بود. 

وی ادامه داد: این تجمع، به دلیل این بود که 27 سال پیش قانونی در مجلس تصویب شد، اما به مرحله اجرا درنیامد.این قانون در سال 67 به تصویب رسید و پس از دو سال به حالت تعلیق درآمد. تلاش‌ها و رایزنی‌های بسیاری صورت گرفت، تا اینکه درنهایت در سال 90 آیین نامه اجرایی آن مجددا ابلاغ شد که با تحصن و اعتراض همکاران پاتولوژیست متوقف شد.

رئیس انجمن بیوشیمی ایران گفت: در دولت یازدهم به همت دکتر هاشمی و دکتر لاریجانی معاون آموزشی روی این قضیه کار شد و کمیته 6 نفره ای تشکیل شد که 3 نفر از اساتید پاتولوژیست و 3 نفر از اساتید رشتههای علوم آزمایشگاهی حضور داشتند. طی جلسات متعدد به این جمع بندی رسیدند که آیین نامه مصوب شود. این آیین نامه به امضای وزیر بهداشت رسید و هفته قبل ابلاغ شد. 

دکتر مشکانی گفت: بعداز ابلاغ آیین نامه، در سایت ها، فضای مجازی و اطلاعیه ها، از سوی جامعه پاتولوژی به جامعه علوم آزمایشگاهی مطالب کذب و ناروایی نسبت داده می شد و آنها بر انحصارطلبی خود تاکید داشتند. 

وی با بیان اینکه جای خوشحالی دارد، بعداز 27 سال حق مسلم جامعه علوم آزمایشگاهی به آنها بازگردانده شد، خاطرنشان کرد: در معیارهای بین المللی هم حق فنی آزمایشگاه را صرفا به پاتولوژیست ها نداده اند. بلکه آنها می توانند، مسئولیت بخشی از آزمایشگاه را برعهده بگیرند. ضمن اینکه همکاران phd ضمن گذراندن دوره های تکمیلی می توانند، وارد آزمایشگاه شده و مسئولیت فنی آن را داشته باشند. 

دکتر مشکانی تصریح کرد: اینکه مسئول فنی آزمایشگاه صرفا پزشک باشد و این مسئولیت منحصرا در اختیار گروه خاصی باشد، در هیچ جای جهان پذیرفته شده نیست. وقتی انحصار وجود داشته باشد، رقابت کاهش پیدا می کند. رقابت هم نباشد، کیفیت خدمات تحت الشعاع قرار می گیرد. یعنی پدیده ای که در آزمایشگاه های کشور در طی این 27 سال دیده شده است که با استانداردهای جهانی فاصله زیادی دارد.

انتهای پیام


9134823
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوشیدنی‌های دارای فیبر می‌توانند میان وعده خوبی برای کودکان باشند و مایعات بدن آنها را تامین کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان فضایی گفت: در داخل کپسول زیستی مناسب برای پرتاب انسان باید شرایط زیستی فراهم باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش گفت: نتایج اولیه نوبت اول آزمون سراسری در نیمه مرداد اعلام می شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت OpenAI فناوری Voice Engine خود را جمعه گذشته رونمایی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان چینی آزمایشی ابداع کرده‌اند که سه نوع سرطان را تنها با یک قطره خون خشک شده و در عرض چند دقیقه تشخیص می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی و همچنین گروه آزمایشی علوم انسانی راس ساعت ۸ صبح شروع شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم گفت: کنکور در ۱۹۱۳ حوزه امتحانی برگزار می شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان یکی از شرکت‌های دانش بنیان به دانش فنی ساخت موتور‌های ۶ سیلندر خورجینی بنزینی از طریق مهندسی معکوس دست یافت و طی مراسمی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری از آن رونمایی شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری محققان یکی از شرکت‌های دانش بنیان به دانش فنی ساخت موتور‌های ۶ سیلندر خورجینی بنزینی از طریق مهندسی معکوس دست یافت و طی مراسمی با حضور معاون علمی...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مطالعه‌ای جدید نشان داده است «شب‌پره‌های بِلا» (Bella moths) از سم برای جذب جفت خود استفاده می‌کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است