علمی فناوری 11:47 - 29 مهر 1399
یک استارت آپ انگلیسی اخیرا در اقدامی برای کمک به محیط زیست موفق به تولید بسته‌های سس‌های مختلف با استفاده از جلبک دریایی شده است. این شرکت این کار را با هدف مقابله با میلیون‌ها تن پلاستیک جمع شده در گورستان ضایعات انجام داده است.

تولید بسته‌های سس با استفاده از جلبک دریایی

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، انسان‌ها بیش از ۳۰۰ میلیون تن پلاستیک در سال تولید می‌کند که نیمی از آن یک بار مصرف است. از آن مقدار حدود ۲۶.۸ میلیون تن به گورستان پسماند شهری یا خاک‌چال می‌رود و بیش از هشت میلیون تن به اقیانوس‌ها راه پیدا می‌کنند.

اکنون یک استارت آپ انگلیسی در اقدامی جالب در تلاش برای حذف پلاستیک‌ها، برای بسته بندی سس گوجه فرنگی، خردل، سس سویا یا هر نوع چاشنی دیگری یک راه حل نوین ارائه کرده است.

استارت آپ "نتپلا"(Notpla) با استفاده از جلبک دریایی موفق به تولید ساشه‌هایی موسوم به "اوهو"(Ooho) شده است که این ساشه‌ها زیست تخریب پذیر، قابل کمپوست و حتی خوراکی هستند.

در این عملیات جلبک دریایی پرورش یافته در شمال فرانسه خشک شده و به صورت پودر درآمده و پس از انجام عملیاتی بر روی آن، ماده مذکور به یک ماده شفاف که می‌تواند مانند پلاستیک قالب گیری شود، تبدیل می‌شود.

محققان گفتند جلبک دریایی به دلیل پایداری و رشد سریع، یک ماده پایه خارق‌العاده برای انجام این کار است.

"رودریگو گارسیا گونزالس"(Rodrigo Garcia Gonzalez)، بنیانگذار نتپلا گفت یک نوع جلبک دریایی که این شرکت استفاده می‌کند، روزانه سه فوت رشد می‌کند. آیا می‌توانید تصور کنید چیزی به این سرعت رشد کند؟ برای انجام این کار شما به کود احتیاج ندارید و نیازی به آبیاری آن نیست. ساشه‌ها در اندازه‌های مختلف از یک اونس گرفته تا دو اونس(۲۸ تا ۵۶ گرم) موجود هستند. نام "اوهو" برای این ساشه برگرفته از واکنش مردم است که برای اولین بار آن را می‌بینند.

این شرکت با "جاست ایت"(Just Eat) یک اپلیکیشن ارسال غذا در انگلیس، در یک برنامه آزمایشی برای ارائه سس گوجه فرنگی، سس کباب و سایر چاشنی‌ها همکاری کرده است.

"جونو ویلسون"(Juno Wilson) مدیر پروژه های این استارت آپ گفت: آنچه که ما انجام داده‌ایم، جایگزینی اسید پلی‌لاکتیک با مواد طبیعی است. بنابراین حتی اگر به طبیعت وارد شود، مانند یک قطعه میوه یا سبزیجات به طور طبیعی تخریب می‌شود.

پلی لاکتیک اسید یا اسید پلی‌لاکتیکیا پلی لاکتاید(پی ال ایPLA) نوعی پلی‌استر آلفاتیک ترموپلاستیک قابل تجزیه زیستی و فعال زیستی می‌باشد که از منابع تجدید پذیر مانند نشاسته ذرت(در ایالات متحده و کانادا) کاساوا ریشه‌های چیپس یا نشاسته(عمدتاً در آسیا) یا نیشکر(در بقیه جهان) به دست می‌آید.

انتهای پیام


10772097
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نیک فرجام گفت: سیستم هوشمند گلخانه مستقل در مناطق مختلف گلخانه و یا به صورت یکپارچه با سیستم مرکزی جهت پایش و کنترل پارامترهای مختلف به کار گرفته می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت مایکروسافت قابلیت جدیدی را تحت عنوان ترجمه هوشمند پیام‌ها در مکالمات Microsoft Teams معرفی کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: علت مرگ پزشک جوان هنوز از سوی پزشکی قانونی تعیین نشده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: از آغاز طرح سلامت نوروزی تاکنون ۴۰ هزار و ۶۵۵ عمل جراحی اورژانسی در کشور انجام شده است.  
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد که در سال گذشته بیش از ۴۰ هزار تغییر کاربری غیرمجاز توسط سامانه پنجره واحد زمین، شناسایی شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره پایش زنجیره مصرف دارو، از توزیع ۲۰ میلیون عدد وارفارین وارداتی طی ۴ ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش جدیدترین آمار ثبت نام نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۳ را اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سیاه‌چاله مرکزی کهکشان راه شیری جرمی حدود ۴.۳ میلیون برابر خورشید دارد و یک سیاه‌چاله فعال است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف روزانه سرکه به افراد دارای اضافه وزن کمک می‌کند تا هشت کیلوگرم وزن کم کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی در اولین حضور خود در بازار پرطرفدار خودرو‌های برقی چین، رشد خود را تقویت می‌کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است