علمی فناوری 08:54 - 29 مرداد 1393
محققان موفق شدند گام اساسی دیگری به منظور شناخت پدید آمدن منظومه‌شمسی و چگونگی تولد خورشید بردارند.

«گهواره خورشید» چه بود؟

گروه پژوهشی به سرپرستی دکتر ماریا لوگارو به همراه پروفسور الکساندر هگر از دانشگاه موناش (Monash) با بررسی های علمی روی اطلاعات مربوط به زمان های ماقبل تاریخ به نتایج جالبی در مورد چگونگی شکل گیری منظومه شمسی و در پی آن تولد ستاره زندگی بخش این منظومه یعنی خورشید دست یافتند.

دکتر لوگارو از مرکز اخترفیزیک دانشگاه موناش اذعان می کند که گروه پژوهشی اش با بررسی اطلاعات به دست آمده به کمک رادیواکتیو، موفق به تخمین زمان دقیق پیدایش عناصری همچون طلا، نقره، پلاتین، سرب و عناصر زمینی کمیاب شدند که در ستاره های دیگر تولید شده و به منظومه شمسی راه پیدا کرده اند.

به اعتقاد دکتر لوگارو، بررسی دقیق هسته رادیواکتیو موجود در شهاب سنگ ها تا زمان اضافه شدن عناصر فوق، این امکان را فراهم کرد تا درک بهتری از زمانی داشته باشیم که هنوز منظومه شمسی به صورت فعلی تشکیل نشده بود.

با استناد به نتایج این پژوهش می توان با اطمینان گفت که یک درصد باقیمانده از عناصری نظیر طلا، نقره و پلاتین نزدیک به 100 میلیون سال پیش از تولد خورشید به مجموعه هنوز تکامل نیافته منظومه شمسی اضافه شده اند.

یک درصد باقیمانده از عنصر سرب موجود در منظومه شمسی نیز نزدیک به 30 میلیون سال پیش از به وجود آمدن خورشید به این بخش با اصابت شهاب سنگ ها و برخورد ستارگان به وجود آمده است.

نتایج این تحقیق به دانشمندان کمک می کند تا شرایط ایجاد ستاره را در بازه زمانی مشخص تری از گذشته دریابند و پاسخ سوال چگونگی شکل گیری خورشید را با جزئیات بیشتری نظیر حجم اولیه این ستاره و تعداد ستارگانی که همزمان با آن ایجاد شده اند، بیابند.

دکتر لوگارو در ادامه توضیحات خود می افزاید که هدف بعدی این گروه یافتن اطلاعات تکمیلی در مورد شرایط تولد خورشید و منظومه شمسی پیش از به وجود آمدن این ستاره نورانی است. دستیابی به این اطلاعات می تواند آغازگر موجی جدید در درک پیدایش سایر منظومه های خورشیدی نیز باشد.

گروه پژوهشی این طرح هم اکنون مشغول بررسی سایر هسته های سنگین رادیواکتیو است تا اطلاعات دقیق تری از شرایط زمانی و مکانی منظومه شمسی در زمان های بسیار پیش از تشکیل آن به شکل امروزی خود به دست بیاورد تا دقیق تر تخمین بزند. (ضمیمه سیب)

مترجم: سیدآرش شیرخورشیدی

منبع: ساینس دیلی


4516991
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان فضایی گفت: در داخل کپسول زیستی مناسب برای پرتاب انسان باید شرایط زیستی فراهم باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش گفت: نتایج اولیه نوبت اول آزمون سراسری در نیمه مرداد اعلام می شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت OpenAI فناوری Voice Engine خود را جمعه گذشته رونمایی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان چینی آزمایشی ابداع کرده‌اند که سه نوع سرطان را تنها با یک قطره خون خشک شده و در عرض چند دقیقه تشخیص می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی و همچنین گروه آزمایشی علوم انسانی راس ساعت ۸ صبح شروع شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم گفت: کنکور در ۱۹۱۳ حوزه امتحانی برگزار می شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان یکی از شرکت‌های دانش بنیان به دانش فنی ساخت موتور‌های ۶ سیلندر خورجینی بنزینی از طریق مهندسی معکوس دست یافت و طی مراسمی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری از آن رونمایی شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری محققان یکی از شرکت‌های دانش بنیان به دانش فنی ساخت موتور‌های ۶ سیلندر خورجینی بنزینی از طریق مهندسی معکوس دست یافت و طی مراسمی با حضور معاون علمی...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مطالعه‌ای جدید نشان داده است «شب‌پره‌های بِلا» (Bella moths) از سم برای جذب جفت خود استفاده می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فرآیند برگزاری نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ از امروز صبح آغاز می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است