اقتصادی 00:30 - 10 اسفند 1395
با تصمیم وزرات نفت در دولت یازدهم درمورد اولویت بندی توسعه فازهای پارس جنوبی، فاز ۱۹ در گروه اولویت دوم قرار گرفت و تولید از آن از اسفند سال ۱۳۹۴ آغاز شد. با بهره برداری از این فاز روزانه ۵۶.۶ میلیون متر مکعب گاز ترش تولید خواهد شد که با احتساب نرخ ۳۵۰۰ تومان برای یک دلار، درآمدزایی این فاز در این مدت زمان معادل ۳۰ تن طلا می‌شود.

۳۰ تن طلای نهفته در دل فاز ۱۹ پارس جنوبی

به گزارش ایسنا، بر اساس آمارهای موجود، از ابتدای برداشت گاز ترش از فاز ۱۹ پارس جنوبی تا کنون بیش از ۱.۳ میلیارد دلار درآمد نصیب کشور شده است، که با احتساب نرخ ۳۵۰۰ تومان برای یک دلار، درآمدزایی این فاز در این مدت زمان معادل ۳۰ تن طلا می‌شود.

ارتباط معنادار پارس جنوبی با توسعه زیر ساخت‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور بر هیچ کس پوشیده نیست و در توضیح اهمیت توسعه هرچه سریع‌تر آن، همین بس که براساس برآوردهای انجام شده با نرخ جایگزینی گاز پارس جنوبی با نرخ معادل هر بشکه نفت خام ۵۰ دلار، ارزش خالص این ثروت عظیم ملی حدود ۴۴۰۰ میلیارد دلار می‌شود.

سنگ بزرگ علامت نزدن است

 ٢٥ خرداد سال ٨٩ توسعه ۳۵ ماهه فاز ۱۹ پارس جنوبی در قالب یک قرارداد EPC قیمت مقطوع به کنسرسیومی متشکل از شرکت‌های پتروپارس لیمیتد و پتروپارس ایران برای اجرای تاسیسات خشکی و عملیات حفاری و شرکت IOEC (برای ساخت و اجرای سکوهای دریایی و خطوط لوله زیردریایی) و با رهبری شرکت پتروپارس به ارزش ۴.۸ میلیارد دلار واگذار شد که از همان ابتدا، بسیاری از کارشناسان، این رویداد را مصداق ضرب‌المثل «سنگ بزرگ علامت نزدن است» شمرده و این قراردادها را سیاسی و محکوم به شکست دانستند، آنها تاکید داشتند که امکان تحقق چنین وعده‌ای با توجه به حجم کار بخش دریا و خشکی وجود ندارد اما از قرار، مسئولان نفتی تحت تاثیر مسائل سیاسی، روی حرف خود پافشاری کردند تا امروز آمار و ارقام کنونی از پیشرفت واقعی این فازها حرفی دیگری بزند!

از ۳۵ ماه به ۷۰ ماه

دخیل شدن سیاست در امور جاری پارس جنوبی و نیز اجرای ناقص برنامه‌های تعریف شده به دلایل گوناگون اعم از مسائل مالی، محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها و مدیریت نادرست در مواقع بحران، طی سال‌های گذشته باعث شد که فاز ۱۹ این میدان با وجود گذشت نه تنها ۳۵ ماه، بلکه ۷۰ ماه پس از زمان انعقاد قرارداد به اتمام برسد.

نخستین برداشت

در خرداد سال ۹۴ یعنی ۵ سال بعد از انعقاد قرارداد، حفاری این فاز به اتمام رسید و در ۱۷ اسفند ماه سال قبل بود که سرانجام با حمایت‌های همه جانبه دولت یازدهم و با اتمام حفاری‌ها برای نخستین بار برداشت گاز در فاز ١٩ پارس جنوبی آغاز شد، همچنین در اردیبهشت ماه و تیرماه امسال بود که ردیف‌های یک و چهار شیرین‌سازی پالایشگاه این فاز با ظرفیت روزانه یک میلیارد فوت مکعب از طریق سکوی اقماری (SPD٢) و ١٩C به بهره‌برداری رسید و سه شنبه ۲ شهریور نیز ردیف سوم و چهارم پالایشگاه فاز ١٩ پارس جنوبی عملیاتی شد.

راه‌اندازی با تکیه بر گاز دریا

یکی از تفاوت‌های چشمگیر در این فاز بر خلاف فازهای دیگر این بود که نخستین فاز پارس جنوبی بود که با تکیه بر گاز دریا، برخلاف دیگر فازها راه‌اندازی شد و همه مراحل توسعه آن همزمان با هم پیگیری شد و همه ارکان این فاز، شامل بخش خشکی و دریا، باهم توسعه یافتند.

سهم شرکت‌های داخلی

در برنامه‌ریزی انجام‌شده، تقریبا تمامی عملیات ساخت و به ویژه نصب تجهیزات در فاز۱۹ توسط پیمانکاران ایرانی انجام و خرید مواد و تجهیزات نیز تا حد امکان از طریق منابع داخلی و سازندگان ایرانی تامین‌ شد تا هدف حداکثرسازی ساخت داخل پروژه تحقق پیدا کند. در پروژه فاز ۱۹ پارس جنوبی سهم شرکت‌های ایرانی بیش از ۵۵‌ درصد بود.

برای ساخت پالایشگاه فاز ۱۹ پارس جنوبی بیش از ۱۴ میلیون مترمکعب خاکریزی و خاکبرداری در زمینی به مساحت ۲۱۶ هکتار واقع در منطقه تنبک در ۲۰ کیلومتری شرق شهرستان کنگان در استان بوشهر انجام شد. همچنین برای ساخت این پالایشگاه بیش از ٤٠٠ هزار مترمکعب بتن‌ریزی انجام شده که بر اساس اطلاعات موجود در سایت برج میلاد، برای ساخت این برج، حجم بتن‌ریزی پی و سازه انتقالی تقریبا ۲۱ هزار مترمکعب بوده است، به عبارت دیگر در فاز ۱۹ پارس جنوبی چندین برابر بیشتر از برج میلاد بتن‌ریزی صورت گرفته است!

فعالیت ۱۱ هزار نفر

تاکنون بیش از ۱۳۳ میلیون نفر ساعت در بخش خشکی فاز ١٩ پارس جنوبی کار شده است و در انجام فعالیت‌های توسعه‌ای آن نیز بالغ ‌بر ١١ هزار نفر مشغول کار بودندکه بر اساس آمارهای موجود، در زمان اوج فعالیت ها، این تعداد به ۱۲ هزارنفر نیز رسیده است.

انتهای پیام


8866743
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مسئولان، در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ده هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های در دست احداث اضافه شد و تاکنون اقداماتی موثر در خصوص اخذ و ابلاغ مصوبات و صدور مجوز‌های مرتبط با ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر صورت گرفته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مجری طرح گندم گفت: برآورد‌ها حاکی از آن است که امسال میزان خرید به ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزارتن و در صورت شرایط مساعد رطوبت و دما به ۱۱ میلیون تن برسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه های کشور گفت: ترافیک سنگین در آزادراه تهران _کرج _ قزوین و محور چالوس گزارش شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتحادیه مرغداران میهن گفت: برآوردها حاکی از آن است که تولید تخم مرغ با افزایش حداقل ۱۰۰ هزارتنی به بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزارتن برسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» براساس اعلام گروه صنعتی ایران خودرو؛ ظرفیت تولید محصول پژو پارس، از روزانه ۴۰۰ دستگاه در ابتدای سال ۱۴۰۳، به ۷۰۰ دستگاه در روز خواهد رسید.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتحادیه میوه و سبزی تهران گفت: با توجه به فراوانی عرضه و شرایط رقابتی، مغازه‌داران انواع میوه و صیفی را زیر نرخ مصوب عرضه می‌کنند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی گفت: فردا جمعه شاهد وزش باد شدید و بارش باران در نواحی شرقی کشور خواهیم بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» یک کارشناس اقتصادی گفت:موضوع پرداخت یارانه‌ها و از جمله یارانه انرژی به مردم و تولیدکنندگان یک ضرورت است به طور کلی یارانه باید در راستای حمایت از کالای داخلی باشد و یارانه به دست مصرف کننده نهایی یعنی افراد برسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» با تصویب‌ افزایش ضریب حقوق سال ۱۴۰۳ کارمندان و بازنشستگان دولت در جلسه هیئت وزیران، حداقل و حداکثر حقوق آن‌ها مشخص شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از توزیع و مصرف ۱۲۶ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر بنزین در هشتمین نوروز با رشد ۲۲ درصدی در مقایسه با مدت مشابه پارسال خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است