علمی فناوری 15:47 - 22 آذر 1397
پژوهشگران موسسه فناوری ماساچوست (MIT) موفق به ابداع یک سیستم شده‌اند که قادر است تنها با نور خورشید، آب را به بخار با دمای ۱۴۶ درجه سانتی‌گراد برساند تا برای مصارف مختلفی از جمله استریل کردن تجهیزات پزشکی در مناطق دورافتاده و تولید آب آشامیدنی استفاده شود.

استفاده از نور خورشید برای تولید بخار فوق داغ

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، در سال ۲۰۱۴ شنیدیم که چگونه دانشمندان موسسه فناوری ماساچوست یک اسفنج گرافیتی/کربن ساخته‌اند که از نور خورشید برای تبدیل آب به بخار به صورت بسیار موثر استفاده می‌کند.

آنها اکنون آن طرح را بهبود بخشیده‌اند و یک دستگاه ساخته‌اند که بخار فوق داغ تولید می‌کند.

این سیستم می‌تواند در مناطق دور افتاده برای استریل کردن تجهیزات پزشکی و بسیاری برنامه‌های کاربردی دیگر استفاده شود.

ایده پشت توسعه دستگاه اصلی این بود که آن را روی سطح یک ظرف پر از آب قرار دهند تا گرما را از نور خورشید جذب کند و از آن برای تبدیل آب به بخار استفاده کند. اما یک مشکل بالقوه این بود ممکن بود آلاینده‌ها را از آب جذب کند و مواد دستگاه را تجزیه کند.

برای جلوگیری از این مشکل، دستگاه جدید در بالای آب معلق است و در واقع با آن تماسی ندارد.

این دستگاه از سه لایه منطبق بر هم تشکیل شده است؛ یک لایه مرکب سرامیک و فلز در بالای صفحه، یک فوم کربن متخلخل در وسط و یک لایه در پایین متشکل از یک ماده که حرارت مادون قرمز را به طور موثر منتشر می‌کند.

لایه بالایی انرژی طول موج کوتاه نور خورشید را جذب می‌کند و کل دستگاه را گرم می‌کند. این گرما از لایه پایینی به شکل تابش مادون قرمز که طول موج بلندتری دارد منتشر می‌شود و آب را گرم می‌کند.

در نتیجه، آب تا دمای ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم می‌شود و تبدیل به بخار می‌شود. این بخار از دستگاه بالا می‌رود، جایی که لایه وسطی متشکل از  ‌فوم کربنی، بخار را بیشتر داغ می‌کند و به دمای ۱۴۶ درجه سانتی‌گراد می‌رساند.

این بخار فوق داغ از طریق یک لوله در دستگاه هدایت می‌شود و برای استفاده‌های بعدی از جمله استریل کردن، پخت و پز یا تمیز کردن استفاده می‌شود. همچنین اگر آب اولیه آلوده یا شور بوده باشد، بخار حاصل می‌تواند به راحتی تقطیر شده و به عنوان آب آشامیدنی استفاده شود.

این سیستم بر روی یک پشت بام در موسسه فناوری ماساچوست آزمایش شد و طی ۳.۵ ساعت زیر تابش آفتاب از آسمان صاف و بدون ابر، بخار ۱۴۶ درجه سانتی‌گراد (از یک حوضچه پلیمری که به حفظ گرمای منتقل شده به آب کمک می‌کرد) ایجاد کرد. همچنین در این روند از یک آینه منحنی که نور خورشید را بر روی سطح آب متمرکز می‌کرد، کمک گرفته شد.

"توماس کوپر" سرپرست این پروژه می‌گوید: این سیستم یک سیستم کاملا خودکار است. شما آن را خارج از ساختمان یا روی پشت بام قرار می‌دهید تا نور خورشید را جذب کند. شما می‌توانید از این سیستم در مقیاس بزرگ برای تولید آب آشامیدنی استفاده کنید یا تجهیزات اتاق عمل را در یک منطقه دورافتاده استریلیزه کنید.

این تحقیق در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام


9999034
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان فضایی گفت: در داخل کپسول زیستی مناسب برای پرتاب انسان باید شرایط زیستی فراهم باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش گفت: نتایج اولیه نوبت اول آزمون سراسری در نیمه مرداد اعلام می شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت OpenAI فناوری Voice Engine خود را جمعه گذشته رونمایی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان چینی آزمایشی ابداع کرده‌اند که سه نوع سرطان را تنها با یک قطره خون خشک شده و در عرض چند دقیقه تشخیص می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی و همچنین گروه آزمایشی علوم انسانی راس ساعت ۸ صبح شروع شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم گفت: کنکور در ۱۹۱۳ حوزه امتحانی برگزار می شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری محققان یکی از شرکت‌های دانش بنیان به دانش فنی ساخت موتور‌های ۶ سیلندر خورجینی بنزینی از طریق مهندسی معکوس دست یافت و طی مراسمی با حضور معاون علمی...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مطالعه‌ای جدید نشان داده است «شب‌پره‌های بِلا» (Bella moths) از سم برای جذب جفت خود استفاده می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فرآیند برگزاری نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ از امروز صبح آغاز می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان گوگل می‌گویند با وجودی که دستیار‌های هوش مصنوعی ابزار‌هایی مفید و کاربردی هستند، اما می‌توانند کاربران را از نظر عاطفی بیش از حد به خود وابسته کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است