اجتماعی 06:20 - 11 مرداد 1394
دومین همایش بین المللی «دیابت و میزان شیوع آن در ایران» با حضور استادان داخلی وخارجی و محققان بیماری‌های متابولیک، با هشدار آنان نسبت به روند افرایش روزافزون دیابت در جهان برگزار شد.

هشدار کارشناسان جهانی و راه‌های درمان دیابت
به گزارش افکارنیوز، متخصصان و کارشناسان در این همایش یک روزه که با هدف ارائه آخرین دستاوردهای مرتبط با دیابت و راه‌های درمان برگزار شد، نسبت به افزایش روزافزون بیماری دیابت در جهان هشدار دادند و خواستار استفاده از شیوه های مختلف در جهت بالابردن سطح آگاهی جوامع بمنظور ارتقا سلامت مردم شدند.



جاهد یکی دیگر از متخصصان غدد درون ریز نیز در این همایش افزایش سطح آگاهی بیمار از بیماری دیابت و تمایل او به درمان را در ارتقا سلامت دیابتی موثر دانست و افزود: مطالعات نشان می دهد در کشورهای توسعه یافته ۵۰ درصد از دیابتی ها حس خوبی نسبت به درمان بیماری ندارند و بطور حتم این آمار در سایر کشورها بدتر خواهد بود.



به گفته وی، هرچند که شیوه های درمانی دیابت در جهان اکنون بهتر شده، اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله وجود دارد.



یکی دیگر از کارشناسان این همایش نیز به نقش شواهد بالینی در درمان بیماری دیابت اشاره کرد و افزود: برای درمان افراد مبتلا به بیماری دیابت نوع ۲ شیوه های مختلفی وجود دارد، اما لازم است شواهد بالینی را بدانیم، بیمار را بشناسیم و با بهترین روش او را درمان کنیم.



محمد خمسه، استفاده از شیوه تزریق انسولین و یا روش های غیر از آن در درمان بیماری دیابت را تشریح کرد و گفت: این بیمار است که مشخص می کند ما از چه نوع درمانی برای او استفاده کنیم از این رو باید نیاز بیمار را بدانیم تا بهترین کمک به او را داشته باشیم.



مدیرعامل شرکت نوونوردیسک پارس در این همایش آمار مبتلایان به دیابت در جهان را ۴۰۰ میلیون نفر ذکر کرد و گفت: بر اساس پیش بینی ها، شمار دیابتی ها در جهان به ۶۰۰ میلیون نفر تا سال ۲۰۳۰ میلادی افزایش می یابد.



«جم اوزنج» افزود: آموزش‌های انجام شده طی سال‌های اخیر نشان می‌دهد شمار افرادی که در سال ۲۰۰۵ از بیماری دیابت خود اطلاع نداشتند ۵۰ درصد بود، اما افزایش سطح آگاهی مردم سبب شد تا در سال ۲۰۱۱ شمار افرادی که از دیابت خود بی اطلاع بودند به ۲۴ درصد کاهش یابد.



علیرضا استقامتی فوق تخصص غدد نیز در این همایش به آمار افراد مبتلا به دیابت در ایران اشاره کرد و گفت: اکنون حدود چهار میلیون نفر در ایران مبتلا به دیابت هستند و پیش بینی می‌شود این رقم به ۹ میلیون نفر تا سال ۲۰۳۰ افزایش یابد.پرفسور فیلیپ هوم از دانشگاه نیوکاسل و صاحبنظر در حوزه دیابت نیز در این همایش گفت: در کشورهایی که درمورد چاقی و تاثیر آن روی دیابت تردید دارند، باید بیمار را به آزمون بیشتری هدایت کرد و مداخلات دیگری را که به نفع بیمار است، انجام داد.



وی ادامه داد: وضعیت دیابت در دنیا نامطلوب و به سمت بحرانی شدن در حال حرکت است، داشتن بیش از ۴۰۰ میلیون نفر مبتلا به دیابت در دنیا نشان دهنده اهمیت و حساسیت آن است.



استاد دانشگاه نیوکاسل توضیح داد: خیلی از بیماری های مختلف از جمله بیماری های قلبی، کلیوی، مشکلات قلبی و عروقی از مشکلات دیابت است که اگر بیماران دیابتی کنترل نشوند، دچار این بیماری ها خواهند شد.



هوم افزود: دیابت طبقه خاصی را مبتلا نمی کند از سیاستگذاران و تصمیم گیران نظام سلامت گرفته تا مردم عادی همه در معرض ابتلا به دیابت هستند.



وی تاکید کرد: ابتلا به دیابت در دنیا نه تنها یک وضعیت بحرانی است، بلکه یک تاثیر اجتماعی هم در جامعه دارد که باید برای آن فکری کرد.



استاد دانشگاه نیوکاسل تصریح کرد: وضعیت دیابت در انگلستان مثل سایر نقاط دنیا وخیم است و طی ۲۰ سال گذشته، تعداد دیابتی ها در این کشور دو برابر شده و این به خاطر نوع زندگی، شرایط جدید آن، چاقی و اضافه وزن است.



وی گفت: در انگلیس دانشمندان به این فکر افتادند که باید دولت و مردم برای پیشگیری و درمان دیابت یک برنامه ریزی درستی داشته باشند که این برنامه ریزی را در حال اجرا هستیم، شاید بتوان گفت در این راستا مهمترین و اصلی ترین موضوع بحث آموزش بیماران و آموزش برای پیشگیری های اولیه و ثانویه است.



همچنین یک استاد ارشد دانشگاه علوم پزشکی بارسلون افزود: بیشتر بیماران دیابتی به علت داشتن اضافه وزن و چاقی می‌میرند.



«ادوارد مونتانی» با بیان اینکه چاقی و اضافه وزن، عدم فعالیت بدنی، بالابودن چربی و فشار خون از عوامل خطر ابتلا به بیماری دیابت است، گفت: بیشتر بیماران مبتلا به دیابت در دنیا به علت داشتن چاقی و اضافه وزن یا بالابودن چربی و فشار خون فوت می کنند.



وی ادامه داد: کاهش وزن، انجام فعالیت های بدنی، مصرف نکردن الکل و عدم استعمال دخانیات می تواند در پیشگیری و درمان بیماری دیابت موثر باشد.



این استاد ارشد دانشگاه علوم پزشکی بارسلون، پر ادراری، پر خوری، پر نوشی و احساس خستگی زیاد را از علائم هشدار دهنده ابتلا به بیماری دیابت عنوان کرد و توضیح داد: افرادی که دارای این علائم هستند، باید بصورت فوری به پزشکان خود مراجعه کنند.



مونتانی گفت: آموزش، بهترین ابزار برای تغییر دنیای دیابت است و ارتقا آگاهی ها در باره این بیماری می‌تواند به افراد مختلف جامعه در مورد مفهوم دیابت، میزان شیوع، راه‌های پیشگیری و کنترل آن و عوارض این بیماری کمک شایان توجهی کند.



مجتبی ملک استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در این همایش درمورد نحوه استفاده از انسولین‌های آسپارت (سریع الاثر) در بیماران دیابتی تیپ ۲ و جامعه بیماران دیابتی حامله و نحوه دوز بندی انسولین‌ها صحبت کرد.

6843331
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای ترافیک استان تهران گفت: از ابتدای شروع فعالیت ستاد خدمات سفر تا ۷ فروردین ماه ۳ میلیون و ۲۷۷ هزار و ۴۰۴ حجم تخلفات ناشی از سرعت غیرمجاز در استان ثبت شده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» جمعیت هلال احمر با صدور اطلاعیه‌ای از سوی ستاد نوروزی، جزئیات خدمات‌رسانی در این روز‌ها و عملیات‌های امدادی این نهاد را تشریح و استان‌هایی را که بیشترین و شدیدترین تصادفات نوروزی را داشتند، معرفی کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سرهنگ سیدرضا جانشین فرماندهی انتظامی شهرستان ری از اجرای طرح امنیت محله محور پلیس و پاک سازی نقاط جرم خیز، خبر داد و گفت: ۹۰ معتاد متجاهر جمع آوری شدند. 
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا گفت: قاچاق کالا ضربات جبران ناپذیری بر اقتصاد کشور وارد می‌کند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با تاکید بر اینکه قاچاق کالا ضربات جبران ناپذیری بر اقتصاد کشور وارد می‌کند، افزود: امنیت و احساس امنیت قاچاقچیان کالا را سلب می‌کنیم.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس آگاهی پایتخت از دستگیری یکی از اتباع کشور‌های همسایه به همراه دو مالخر خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سرکلانتر چهارم پلیس پیشگیری پایتخت از دستگیری سارق انباری منازل مسکونی در شمال شرق تهران خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رییس پلیس فتای تهران از هموطنان خواست در ایام نوروز هنگام خرید از فروشندگان سیار نکات ایمنی را در استفاده از کارت‌های بانکی رعایت کنند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون امداد و نجات هلال احمر استان تهران از نجات خانم ۳۵ ساله که در ارتفاعات دربند دچار ضعف و بیحالی و افت فشارخون شده بود، خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رییس مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور گفت: از ابتدای طرح نوروزی ۴۶۹ میلیون تردد در جاده‌های کشور ثبت شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است