علمی فناوری 03:42 - 02 فروردین 1397
امروز 2 فروردین؛
رابرت اندروز میلیکان اولین دانشمندی بود که بار الکترون را توسط آزمایش قطره روغن اندازه‌گیری کرد. در دهه 1920 میلادی، وی مطالعات خود را بر روی پرتوهای کیهانی متمرکز کرد و حاصل این مطالعات، نشان‌دهنده آن بود که این پرتوها از فضا می‌آیند. در سال 1923 میلادی رابرت اندروز میلیکان برنده جایزه نوبل فیزیک شد.

سالروز تولد فیزیکدانی که بار الکترون را اندازه گرفت

به گزارش ایسنا، امروز 2 فروردین معادل 22 مارس 2018 میلادی، سالروز تولد رابرت اندروز میلیکان یکی از فیزیکدانان سرشناس تاریخ است.

رابرت اندروز میلیکان فیزیکدان سرشناس آمریکایی 22 مارس(مصادف با دوم فروردین) سال ۱۸۶۸، در موریسون ایلی‌نویز متولد شد. وی دوره‌ی دبیرستان را در مدرسه‌ ماکوکتا سپری کرد و سپس وارد دانشگاه کلمبیا شد و تحصیلات خود را تا مقطع دکترا ادامه داد و در سال ۱۸۹۵ موفق به اخذ دکترای خود در رشته‌ی فیزیک از این دانشگاه شد.

میلیکان برای اولین بار توانست بار الکترون را توسط آزمایش قطره روغن اندازه‌گیری کند و هدف او از این آزمایش نشان دادن "طبیعت ذره‌ای بار الکتریکی" و تعیین بار پایه بود. مهمترین دستاورد رابرت میلیکان درباره اثر فتوالکتریک است.

اثر فوتوالکتریک پدیده‌ای است الکتروکوانتومی که در آن الکترون، بعد از جذب انرژی یک پرتوی الکترومغناطیسی مانند پرتوی ایکس یا انوار مرئی، از ماده گسیل می‌شود. توصیفات ریاضی آلبرت اینشتین در سال ۱۹۰۵ میلادی، از اینکه چگونه اثر فوتوالکتریک به‌وسیلهٔ جذب کوانتوم نور (چیزی که بعدها فوتون نام گرفت) پدید می‌آید، در مقاله‌ای با عنوان «دیدگاه ابتکاری در باب تولید و تبدیل نور» ارائه شد.

این مقاله توصیف ساده‌ای را از کوانتوم نور یا همان فوتون بیان می‌کرد و نشان داد که چگونه این پدیده را به عنوان اثر فوتوالکتریک توصیف کنیم. توصیف ساده او بر این حساب که جذب یک کوانتوم منفرد از نور بود، توانست خصوصیات این پدیده و فرکانس آستانه را توجیه کند.

تفسیر انیشتین از پدیدهٔ فوتوالکتریک برای او جایزهٔ نوبل را در سال ۱۹۲۱ به ارمغان آورد. در سال ۱۹۰۵ تمامی این مفاهیم درک شد اما نه از طریق آزمایش. تا اینکه در سال ۱۹۱۵ رابرت اندروو میلیکان با مجموعه آزمایش‌هایی که طراحی کرد توانست نظریه انیشتین در خصوص پدیده‌ی فتوالکتریک را اثبات کند. به همین خاطر نیز وی در سال ۱۹۲۳ مفتخر به دریافت جایزه‌ی نوبل فیزیک شد.

سرانجام این فیزیکدان برجسته بر اثر حمله قلبی در تاریخ ۱۹ دسامبر سال ۱۹۵۳ و در ۸۵ سالگی در خانه‌اش در کالیفرنیا دیده از جهان فروبست.

انتهای پیام


9722399
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تخصیص اعتبار به دانشجویان، با در نظر گرفتن دولتی یا غیردولتی بودن مراکز آموزشی، از مواردی است که درباره آن اختلاف نظر‌هایی وجود دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آزمون‌های سازمان سنجش آموزش کشور از برگزاری آزمون مرحله غیرمتمرکز بیست و نهمین دوره المپیاد علمی دانشجویی کشور در ۳۱ فروردین خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران بر اهمیت برنامه پروفیلاکسی و ضرورت تامین مستمر دارو‌های بیماران هموفیلی تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: تاکنون ۴۵۰ هزار معلم در طرح مسطورا شرکت کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی آموزش و پرورش گفت: در حال حاضر ۲ میلیون دانش آموز حافظ کل قرآن هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو از شناسایی ۴۰۰ فرآورده غیرمجاز و تقلبی موجود در بازار در سال ۱۴۰۲ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات درباره قطعی پیام‌رسان‌های داخلی نکاتی را بیان کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نشست شورای سیاستگذاری رویداد ملی صنایع خلاق مانوین به همت ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برگزار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهلت ثبت نام داوطلبان در آزمون پذیرش در دوره‌های تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) سال ۱۴۰۳ تا ۳۱ فروردین ماه تمدید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس هیئت مدیره سندیکای دارویی ایران گفت: تدوین شاخص‌های حکمرانی در حوزه دارو و مکمل ضروری است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است