علمی فناوری 00:34 - 28 دی 1395
سودمندی‌های بهداشتی پروبیوتیک‌ها، انواعی از باکتری‌های زنده‌ که در برخی از غذاها وجود دارند، مورد توجه بوده‌اند، اکنون گفته می‌شود شکل مرده این باکتری‌ها که پاراپروبیوتیک نام دارند، هم ممکن است سودمندی‌های مشابهی داشته باشند.

مرزهای نو برای غذاهای کارکردی آینده

ممکن است شنیده باشید که خوردن ماست یا سایر شکل‌های تخمیر شده شیر یا سبزی‌ها سودمندی‌هایی دارد. اما آیا غذاها واقعاً برای سلامت سودمند هستند؟ 

به علاوه پژوهشگران در حال بررسی نقش باکتری‌های روده در چاقی هستند.

گرچه تخمیر برای قرن‌ها یکی از شیوه‌های نگهداری غذا بوده است، اما داشتن باکتری‌های زنده در غذا با چالش‌هایی روبرو است. امروزه ما  نگران کنترل کردن رشد بیش از اندازه باکتری‌ها برای پیشگیری از بروز بیماری و درعین‌حال اطمینان از حضور باکتری‌های خوب به تعداد کافی برای فراهم کردن سودمندی‌های آنها هستیم.

بنابراین علاقه زیادی به پروبیوتیک‌های غیرفعال‌ شده به نام پاراپروبیوتیک‌ها (paraprobiotics) به وجود آمده است. در مقام مقایسه پاراپروبیوتیک‌ها مانند واکسن آنفلوانزای حاوی ویروس غیرفعال شده است. ظاهراً گرچه پاراپروبیوتیک‌ها برخلاف پروبیوتیک‌ها حاوی باکتری زنده نیستند، سودمندی‌هایی برای سلامت دارند.

نشان داده شده است که پاراپروبیوتیک‌ها دستگاه ایمنی را تقویت می‌کنند و باعث محافظت در برابر باکتری‌های بد در روده می‌شوند. به نظر می‌رسد پاراپروبیوتیک‌ها سودمندی‌های مشابه سودمندی‌های پروبیوتیک‌ها و سودمندی‌های دیگری مانند درمان بیماری کبدی ناشی از مصرف الکل و التهاب داشته باشند.

البته پژوهش‌های بیشتری موردنیاز است تا شناخت کاملی درباره چگونگی تعامل این باکتری‌ها مرده با روده، ریه‌ها و سایر دستگاه‌های بدنی به دست آید.

در حال حاضر آنچه درباره پاراپروبیوتیک‌ها می‌دانیم بر اساس بررسی تاثیرات مصرف مستقیم آنها به صورت یک مکمل است، نه تاثیراتشان به عنوان بخشی از غذا. با این حال ازآنجایی‌که پاراپروبیوتیک‌ها مرده هستند، ممکن است فرصت‌هایی برای افزودن آن‌ها به غذاها وجود داشته باشد، حتی غذاهایی که به‌طورمعمول حاوی باکتری‌های سودمند نیستند.

منبع:   WebMD


8673999
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل پس از واکنش‌های منفی کاربران یوتیوب، طراحی جدید این پلتفرم را از دسترس خارج کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است