علمی فناوری 02:02 - 11 شهریور 1393
تیم تحقیقاتی «اتحاد تحقیقات و فناوری ام‌آی‌تی-سنگاپور» شیوه جدیدی را برای تشخیص بیماری مالاریا با استفاده از میدان‌های مغناطیسی ارائه داده است.

تشخیص مالاریا با میدان‌های مغناطیسی

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان حاضر در اتحاد SMART روشی را با استفاده از سیستم «ام‌آر‌آر» (MRR) برای شناسایی نوعی محصول اتلافی انگل مالاریا در خون بیماران مبتلا طراحی کرده‌اند.

سیستم جدید ماده اتلافی انگل به نام «هموزوئین» را شناسایی می‌کند. زمانی که انگل‌ها گلبول‌های قرمز خون را آلوده می‌کنند، از هموگلوبین غنی از ماده مغذی سلول تغذیه می‌کنند. با تجزیه‌شدن هموگلوبین توسط انگل، آهن آزاد می‌شود (که ‌می‌تواند سمی باشد) و این انگل آهن را به هموزوئین (یک بلور ضعیف پارامغناطیسی) تبدیل می‌کند.

این بلورها در چرخش‌های مغناطیسی عادی اتم‌های هیدروژن مداخله می‌کنند. زمانی که اتم‌های هیدروژن در معرض میدان مغناطیسی قوی قرار می‌گیرند، در یک جهت صف‌آرایی می‌کنند و زمانی که میدان کوچک‌تری ثانویه‌ای در اتم‌ها مداخله می‌کند، همگی جهت چرخش خود را تغییر می‌دهند. با این حال هنگامی که ذره مغناطیسی دیگری مانند هموزوئین حضور دارد، این هماهنگی مختل می‌شود و هر چه ذرات مغناطیسی بیشتری حاضر باشند، هماهنگی نیز سریع‌تر مختل می‌شود.

دانشمندان به دنبال این بودند که چگونه رزونانس مغناطیسی هسته‌ای اتم‌های هیدروژن تحت تاثیر نزدیک‌بودن دیگر ذرات مغناطیسی دیگر مانند هموزوئین تولیدشده توسط انگل مالاریا قرار می‌گیرد. برای رسیدن به این هدف آن‌ها از آهنربای 0.5 تسلا استفاده کردند که از آهنرباهای دو و سه تسلای موردکاربرد در تصویربرداری ام آر آی ارزان‌تر و قوی‌تر است.

در این مطالعه، تیم علمی با استفاده از سیستم «ام‌آر‌ار» خطرناک‌ترین شکل انگل مالاریا به نام Plasmodium falciparum را در گلبول‌های خون آزمایشگاهی شناسایی کردند. آن‌ها همچنین این انگل را در گلبول‌های قرمز موش‌های آلوده به Plasmodium مشاهده کردند.

جزئیات این مطالعه در مجله Nature Medicine منتشر شده است.

انتهای پیام


4623154
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه شاهد گفت: دانشگاه شاهد دارای شش هزار دانشجو در تمام مقاطع است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بی نظمی‌ها در فضای زندگی، در تمرکز و تصمیم گیری فرد نیز اختلال ایجاد می‌کند و خلاقیت، سطح بهره‌وری و انرژی فرد را کاهش می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس فرآورده‌های آرایشی سازمان غذا و دارو با اشاره به اقدامات نظارتی سازمان غذا و دارو از خانم‌ها خواست در استفاده از رژ لب افراط نکنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره پایش تامین زنجیره تامین داروی سازمان غذا و دارو گفت: متفورمین مصرفی بیماران مبتلا به دیابت، پرمصرف‌ترین داروی کشور در سال گذشته بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، گفت: فعالان مراکز نوآوری، عزم خود را برای تحول ساختاری و محتوایی جزم کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج «آزمون آموزگاری» روز دوشنبه (سوم اردیبهشت) اعلام شد و معرفی‌شدگان چند برابر ظرفیت، جهت فرآیند ارزیابی تکمیلی و گزینش از امروز (پنجم اردیبهشت) می‌توانند اقدام کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: عامل اول ابتلای افراد به بیماری‌های غیر واگیر، موضوع تغذیه است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در دنیایی که سرعت توسعه فناوری در حال افزایش است، هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشینی (ML) به عنوان نیرو‌های محرک برای نوآوری در بخش‌های مختلف ظاهر شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک گزارش تازه توضیح داده است که چگونه تغییرات آب و هوایی بر زندگی متولدین ۲۰۲۴ تأثیر می‌گذارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تحقیقات جدید نشان داده است که هوش مصنوعی آموزش‌دیده بر روی داده‌های ساده ضربان قلب می‌تواند یک دوره از شایع‌ترین اختلالات ریتم قلب که فیبریلاسیون دهلیزی نامیده می‌شود را ۳۰ دقیقه قبل از وقوع پیش‌بینی کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است