علمی فناوری 16:50 - 31 خرداد 1400
هنوز هم آزمایش یکی از مهم‌ترین راه‌های تشخیص بیماری کووید-۱۹ است. در حالی که از شیوع این بیماری در برخی مناطق جهان کاسته شده است اما برخی کشورها هنوز هم درگیر مبارزه با این بیماری هستند. آزمایش استاندارد کنونی آزمایش PCR است که از نظر دقت و صحت پیشتاز است اما برای انجام آن به کارکنان ماهر و تجهیزات آزمایشگاهی تخصصی نیاز است و در نتیجه زمان زیاد قابل توجهی بین جمع آوری نمونه و اعلام نتایج وجود دارد. محققان آمریکایی با در نظر گرفتن این موضوع یک حسگر جدید برای تشخیص سریع کرونا ایجاد کرده‌اند.

حسگری با قابلیت تشخیص کرونا در ۵ دقیقه

به گزارش ایسنا و به نقل از مدگجت، محققان دانشگاه ایلینوی در شیکاگو یک حسگر مبتنی بر گرافن ساخته‌اند که می‌تواند به سرعت کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ را تشخیص دهد. این حسگر شامل چند ورقه گرافن همراه با آنتی بادی علیه پروتئین میخ مانند ویروسی است. وقتی ذرات ویروسی به آنتی بادی‌ها متصل می‌شوند، خصوصیات ارتعاشی صفحات گرافن را تغییر می‌دهند و محققان می‌توانند با استفاده از طیف سنجی رامان این ارتعاشات را اندازه‌گیری کنند. این آزمایش کمتر از پنج دقیقه به طول می‌انجامد و می‌تواند ابزاری کاربردی برای مبارزه با بیماری کووید-۱۹ باشد.

در حالیکه در برخی کشورها عملیات واکسیناسیون افراد در حال انجام است و جمعیت زیادی از افراد چند کشور واکسینه شده‌اند اما کشورهایی نیز هستند که تاکنون این کار را به طور جدی شروع نکرده‌اند و ویروس کووید-۱۹ هم چنان در حال آلوده کردن بدن افراد است.

این دستگاه جدید از خصوصیات ارتعاشی گرافن برای شناسایی کووید-۱۹ استفاده می‌کند. این سیستم مبتنی بر ارتعاشات اتم‌های کربن تشکیل دهنده صفحات گرافن است و می‌توان آنها را با کمک طیف سنجی رامان اندازه گرفت. محققان با ترکیب آنتی بادی علیه کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ به گرافن، آن را به یک حسگر ویروسی تبدیل کردند و گرافن در معرض یک نمونه بزاق مصنوعی حاوی این ویروس قرار گرفت و تفاوت‌های ارتعاشی آشکاری مشاهده شد. در این آزمایش محققان گرافن را با یک آنتی بادی اصلاح کردند و در اصل آن را کالیبره کردند تا تنها به پروتئین میخ مانند کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ واکنش نشان دهد. با استفاده از این روش گرافن می‌تواند برای تشخیص انواع جهش‌های کووید-۱۹ استفاده شود.

انتهای پیام


11116707
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مشاور کنکور گفت: درس خواندن از بعد از سحر تا بعد از اذان ظهر و سپس استراحت و خواب کوتاه و درس خواندن تا اذان مغرب، سپس استراحت و مطالعه دوباره به دانش‌آموزان توصیه می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون زبان انگلیسی پیشرفته تولیمو در دوره‌های ۲۲۰ تا ۲۳۱ به روش الکترونیکی برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروه جدیدی از ماهواره‌های «استارلینک» شرکت «اسپیس‌ایکس» قرار بود روز پنجشنبه ۲۸ مارس از کالیفرنیا پرتاب شوند، اما این پرتاب یک روز به تعویق افتاد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران نانوحسگر زیست‌الکترونیکی ساختند که می‌تواند به صورت مستمر روی سلول‌های قلب نظارت داشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نسخه جدید Grok از ۱۲۸ هزار توکن پشتیبانی می‌کند و عملکردش به GPT-4 نزدیک‌تر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بیدارشدن از خواب با دست‌های سفت یک مشکل نسبتا شایع است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به‌زودی با یک قابلیت جدید می‌توانید میزان رم مصرفی مرورگر مایکروسافت اج را محدود کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برای اولین‌بار فیلمی از ربات انسان‌نما Unitree که بدون عملگرهای هیدرولیک پشتک می‌زند را مشاهده می‌کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی وزارت علوم گفت: پذیرش یک دانشجوی ایرانی در پردیس‌ها‌ی بین المللی به ازای هر ۴ دانشجوی خارجی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طبق اسکرین‌شات فاش‌شده، هواوی گوشی‌های سری P70 را در تاریخ ۲ آوریل (۱۴ فروردین ۱۴۰۳) معرفی خواهد کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است