علمی فناوری 12:51 - 27 دی 1399
دانشمندان چینی فرآیندی را که به طور معمول به دمای عملیاتی بسیار بالا نیاز دارد، تغییر داده‌اند تا بتوانند به شکل مقرون به صرفه و کارآمدی همراه با کاهش تولید کربن دی اکسید، متانول مصنوعی تولید کنند.

کشف روش جدیدی برای تولید سوخت مصنوعی

به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، از آنجا که جهان در حال فاصله گرفتن از سوخت‌های فسیلی است که صدها سال منبع اصلی تامین انرژی بشر بوده‌اند، تبدیل کربن دی‌اکسید(CO2) به سوخت های هیدروکربنی ممکن است راه حلی ایده آل برای مقابله با مشکلاتی مانند بحران انرژی و اثر گازهای گلخانه‌ای باشد.

در حالی که تاکنون روش‌های زیادی برای تبدیل CO2 به سوخت‌های آلی بررسی شده است، محدودیت‌هایی در آنها وجود دارد. اما اکنون یک تحقیق که توسط دانشمندان چینی انجام شده است، به یک راه حل بالقوه رسیده است.

در فرآیندی که محققان چینی آن را کارآمد، مقرون به صرفه و سازگار با محیط زیست توصیف می‌کنند، از نانوروکش‌هایی که از تغییرات دما نیرو تولید می‌کنند برای ایجاد متانول مصنوعی استفاده کردند.

اگر این روش کارآمد باشد، می‌تواند راهی پاک برای حذف CO2 از اتمسفر همگام با تولید سوخت‌های مصنوعی فراهم کند.

متانول را می‌توان با هیدروژناسیون CO2 از هوا به بنزین تبدیل کرد. با این حال، همانطور که محققان اظهار داشتند، این فرآیند به دمای عملیاتی بسیار بالا یعنی 200 تا 250 درجه سانتیگراد و فشارهای بالا یعنی 5 تا 10 مگاپاسکال نیاز دارد که بازدهی این روش را محدود می‌کند.

محققان توانستند راهی برای استفاده از تغییر درجه حرارت محیط طی یک روز برای تولید برق و استفاده از آن برای ترکیب CO2 از هوا با آب و ایجاد متانول پیدا کنند.

محققان می‌گویند که مواد نانوساختار پیروالکتریکی برای تغییر دما و کاهش CO2 برای متانول موثر نشان داده شدند. آنها به منظور هدایت کاهش کاتالیزوری کربن دی اکسید متانول در دمای بین 15 درجه سانتیگراد و 70 درجه سانتیگراد که به مراتب بهتر از ارقام قبلی هستند، از نانوروکش‌های "تنگستات بیسموت پروسکایت لایه‌ای" استفاده کردند و انرژی گرمایی ناشی از تغییرات دما را برداشت کردند.

محققان اعلام کردند که از این طریق می‌توان بازده متانول را که قبل از این محدود بود، افزایش داد.

این روش "مسیر کاهش CO2 کاتالیزوری پیروالکتریک" که به تازگی کشف شده است، ممکن است دانشمندان را قادر به استفاده از تغییرات روزانه دما در آینده تولید متانول کند.

این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام


10906724
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک در پستی بیان کرد که ممنوعیت احتمالی تیک‌تاک برخلاف آزادی بیان است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان از واریز ۳۱ هزار و ۳۹۱ میلیارد ریال به حساب فرهنگیان بازنشسته عضو صندوق در سال ۱۴۰۲ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: ایجاد گفتمان اول آموزش و پرورش در هر مسئله‌ای یعنی پایه‌گذاری گفتمان آینده‌سازی در کشور است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، از عملیاتی شدن واکسیناسیون پنوموکوک و روتاویروس در استان‌های جنوب و جنوب شرقی کشور تا ۱۰ روز آینده خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت درباره نحوه فعالیت مراکز سراج توضیح داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نائب رئیس انجمن داروسازان تهران گفت: فروش اینترنتی دارو در دنیا انجام می‌شود اما برای اجرای این طرح باید مطالعات دقیقی داشته باشیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حکمی دکتر «داود یونسیان» را به عنوان سرپرست دانشگاه علم و صنعت ایران منصوب کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تغییرات غیرمعمول در دست‌های شما می‌تواند نشانه بیماری شایع، اما کشنده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: انتخاب رشته آزمون دکتری از طریق سایت سازمان سنجش آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: انتخاب رشته آزمون دکتری از طریق سایت سازمان سنجش آغاز شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است