بین‌الملل 20:29 - 01 اسفند 1404
وزیر دفاع آلمان ضمن رد پیشنهاد مشارکت در برنامه هسته‌ای فرانسه، تاکید کرد که امنیت اروپا همچنان باید زیر سایه اتمی آمریکا باقی بماند.

«نه» صریح برلین به چتر هسته‌ای پاریس

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، اعلام کرد که مشارکت کشورش در ابتکار‌های فرانسه برای ایجاد یک «چتر هسته‌ای اروپایی» تنها به ابزار‌های دفاع متعارف محدود خواهد بود و هرگونه ورود به برنامه هسته‌ای فرانسه را رد کرد.

اظهارات پیستوریوس در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست وزرای دفاع «گروه پنج اروپایی» (فرانسه، آلمان، ایتالیا، لهستان و انگلیس) در کراکوف بیان شد. پیستوریوس گفت: «وقتی صحبت از بازدارندگی هسته‌ای (در اروپا) و توانمندی‌های دفاعی شرکا و متحدان فرانسوی ما به میان می‌آید، بحث بر سر اقدامات متعارف است، نه مشارکت در برنامه هسته‌ای. فکر می‌کنم این موضوع کاملا روشن است.»

وزیر دفاع آلمان ضمن رد مشارکت کشورش در برنامه هسته‌ای فرانسه، خاطرنشان کرد که افزایش تسلیحات هسته‌ای جهان را «امن‌تر و پایدارتر» نخواهد کرد. او در عوض خواستار تقویت دفاع متعارف اتحادیه اروپا به عنوان مکملی برای «چتر هسته‌ای» آمریکا شد.

پیستوریوس در پایان تصریح کرد: «ما باید در اروپا مسئولیت بیشتری برای بازدارندگی و دفاع خود با استفاده از سلاح‌های متعارف بپذیریم، اما بازدارندگی هسته‌ای در حال حاضر توسط آمریکا تامین می‌شود و حداقل در آینده قابل پیش‌بینی نیز چنین خواهد ماند.»

این موضع‌گیری حدود یک سال پس از آن صورت می‌گیرد که امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، در ۵ مارس ۲۰۲۵ خواستار آغاز گفت‌و‌گو‌ها درباره استفاده از سلاح‌های هسته‌ای فرانسه برای حفاظت از کل اتحادیه اروپا شده بود؛ او در آن زمان تاکید کرده بود که «روسیه تهدیدی برای فرانسه و اروپا است».

همچنین در ۱۳ فوریه ۲۰۲۶، فردریش مرتس، صدراعظم آلمان، از آغاز گفت‌و‌گو‌ها با مکرون پیرامون مسئله بازدارندگی هسته‌ای در اروپا خبر داده بود که اکنون با مخالفت صریح وزیر دفاع آلمان مواجه شده است.

منبع: آر تی


12260607
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر خارجه روسیه با انتقاد شدید از برلین و وین، خواستار به رسمیت شناختن جنایات جنگ جهانی دوم به عنوان «نسل‌کشی مردم شوروی» شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» با وجود محدودیت‌های اعمال شده از سوی رژیم صهیونیستی، ۸۰ هزار فلسطینی در اولین نماز جمعه ماه مبارک رمضان در مسجدالاقصی شرکت کردند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر خارجه انگلیس در آستانه دیدار با همتای آمریکایی خود خواستار رویکرد دیپلماتیک در قبال ایران شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر دفاع آلمان ضمن رد پیشنهاد مشارکت در برنامه هسته‌ای فرانسه، تاکید کرد که امنیت اروپا همچنان باید زیر سایه اتمی آمریکا باقی بماند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» بدر عبدالعاطی در دیدار با مارکو روبیو و شرکای منطقه‌ای، خواستار خویشتن‌داری و دوری از درگیری نظامی شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دیوان عالی آمریکا اختیارات رئیس‌جمهور در وضع تعرفه‌های گمرکی را غیرقانونی دانست و تاکید کرد که حق وضع مالیات و عوارض منحصرا در اختیار کنگره است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک روزنامه سوئیسی با اشاره به ضعف‌های دفاعی و سیاسی اروپا، این قاره را شریکی ناتوان برای واشنگتن توصیف کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» پس از انتشار اسناد تازه پرونده جفری اپستین و بازداشت پرنس اندرو، درخواست‌ها برای حذف کلی او از خط جانشینی سلطنت افزایش یافته است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد که گزینه‌ی عملیات نظامی محدود علیه ایران را به منظور فشار بیشتر بررسی می‌کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که افغانستان هنوز داغدار زلزله‌های ویرانگر سال‌های اخیر است، زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۵.۷ ریشتر بار دیگر منطقه زلزله‌خیز هندوکش را تکان داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است