علمی فناوری 16:19 - 26 اردیبهشت 1400

دستگاهی که از مرگ ناگهانی قلب جلوگیری می کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، محققان دانشگاه پلی تکنیک تومسک در روسیه دستگاهی ابداع کرده‌اند که به بررسی دقیق فعالیت الکتریکی قلب و وضعیت بافت‌های آن کمک می‌کند.

به گفته مؤلفان این پژوهش، دستگاه مذکور برای استفاده در خانه مناسب است و نمونه مشابه آن ساخته نشده است. این ابزار به راحتی مراحل اولیه پاتولوژی‌های ماهیچه قلب را بررسی می‌کند به حملات قلبی مرگبار منجر می‌شوند.

یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌های قلبی پدیده‌ای به نام مرگ ناگهانی قلب یاSCD است. در این وضعیت بیمار در عرض چند دقیقه و بدون هیچ گونه سابقه علائم فوت می‌کند. بیشتر اوقاتSCD در نتیجه حمله قلبی اتفاق می‌افتد.

قلب انسان به طور مداوم سیگنال‌های الکتریکی تولید می‌کند که به انقباض ماهیچه‌های این عضو منجر می‌شوند. به گفته محققان با توجه به شکل و مدت زمان این پالس‌ها می‌توان وضعیت قلب را ارزیابی کرد. اما روش الکتروکاردیوگرافی فعلی فقط تغییرات حساس را ثبت می‌کند و در نتیجه با کمک آن نمی‌توان تهدیدهای احتمالی را ردیابی کرد.

اما به گفته محققان دانشگاه پلی تکنیک تومسک، سیستم ابداعی می‌تواند تغییرات اولیه پاتولوژیکی در سلول‌های ماهیچه قلب را ردیابی کند. به طور معمول این تغییرات فقط به وسیله جراحی شناسایی می‌شوند.

به طور دقیق‌تر دستگاه انرژی سیگنال‌های الکتریکی هر سلول را در طیف نانو و میکروولت ثبت می‌کند. اصول اولیه کارکرد دستگاه نیز شبیه الکتروکاردیوگراف است، اما به دلیل استفاده از نانوحسگرها و نرم افزارهای مخصوص، حساسیت و دقت دستگاه به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

دیانا آودیوا محقق ارشد این پروژه می‌گوید: با کمک ابزارهای تشخیص زودهنگام می‌توان زمانی درمان را آغاز کرد که سلول‌ها هنوز با دارو قابل ترمیم هستند. ما نخستین گروهی بودیم که راهی برای انجام این کار بدون تهاجم، بدون جراحی قلب باز و بدون قرار دادن الکترود از طریق رگ، پیدا کردیم.

به گفته محققان می‌توان از این روش نه تنها در کاردیوگرافی بلکه در هرگونه تحقیق الکترو- فیزیولوژیکی مانند الکتروانسفالوگرافی، الکترومیوگرافی و سایر موارد استفاده کرد.

نتایج پژوهش در ژورنال آکادمیکMeasurment منتشر شده‌اند.


11068966
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» این سیاه‌چاله ستاره‌ای کشف‌شده که «گایا BH۳» نام دارد، در فاصله ۲۰۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نسخه‌ آزمایشی مرورگر ویوالدی برای ویندوز مبتنی‌ بر آرم منتشر شد در حالی که مدتی قبل شاهد انتشار کروم برای این پلتفرم بودیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان آنچه را که به‌عنوان «خون‌آشام باکتریایی» توصیف می‌کنند، کشف کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فضانوردان قرار است تلسکوپ «نایسر» ناسا را طی یک پیاده‌روی فضایی در اواخر سال جاری تعمیر کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس فعلی سازمان سنجش گفت: رئیس جدید سازمان سنجش بعد از نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ معرفی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوشی‌های ردمی 13 5G و پوکو M7 پرو 5G محصولات اقتصادی جدید شیائومی هستند که احتمالاً با تغییرات جزئی نسبت به گذشته از راه می‌رسند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوشی‌های ردمی 13 5G و پوکو M7 پرو 5G محصولات اقتصادی جدید شیائومی هستند که احتمالاً با تغییرات جزئی نسبت به گذشته از راه می‌رسند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» این سیاه‌چاله ستاره‌ای کشف‌شده که «گایا BH۳» نام دارد، در فاصله ۲۰۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رییس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت از اجرای سراسری طرح تکمیل شبکه آزمایشگاهی کشور در سال جاری خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ اصلاح شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است