علمی فناوری 17:09 - 15 اردیبهشت 1400
محققان دانشگاه "شهر" هنگ‌کنک در مطالعه اخیرشان از توسعه پچ‌های میکروسوزنی یخی خبر داده‌اند که می‌توان توسط آن دارو را به بدن بیماران ارسال کرد.

ارسال دارو به بدن با سوزن‌های یخی!

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، هیچ کس استفاده از سوزن را دوست ندارد اما باید گفت گاهی چاره‌ای جز استفاده از آن برای ارسال دارو  نیست اما پچ‌های میکروسوزنی که اخیرا به عنوان یک جایگزین بدون درد در حال ظهور هستند می‌توانند گزینه مناسبی باشند. اکنون محققان دانشگاه شهر هنگ کنگ نسخه جدیدی از این فناوری را ساخته‌اند که از یخ ایجاد شده و ساخت و استفاده از آن نیز آسان‌تر است.

پچ‌های میکروسوزنی طوری طراحی شده‌اند که مانند چسب زخم روی پوست قرار می‌گیرند با این تفاوت که طرف رو به پوست حاوی آرایه‌ای از سوزن‌های ریز است. برخلاف سوزن‌های بزرگ زیر پوستی که باید به اندازه کافی بلند باشند تا به رگ بازوی افراد برسند این میکرو سوزن‌ها که طول آن کمتر از یک میلی‌متر است دیگر چنین نیستند. این بدان معنی است که آنها تا عمق بسیار کمی از پوست نفوذ می‌کنند و بنابراین بدون درد هستند.

معمولاً سوزن‌ها از پلیمرهای زیست تجزیه پذیر ساخته می‌شوند که طی آن برای آزاد شدن مواد که می‌تواند داروها، واکسن‌ها، سلول‌ها یا سایر مولکول‌های درمانی باشد، حل می‌شوند اما در این مطالعه جدید محققان از ماده ساده‌تری به نام یخ استفاده و آن را ساختند.

اصول استفاده از این میکروسوزن‌های یخی عمدتا یکسان است و بدین گونه است که سلول‌های درمانی در میکروسوزن‌ها بارگیری می‌شوند و در این حالت آنها با یک ماده محافظت کننده برودتی ترکیب شده و سپس در یخ منجمد می‌شوند. وقتی سوزن‌ها وارد پوست می‌شوند، پچ پشتی آنها را می‌شکند و گرمای بدن بیمار نیز آنها را ذوب می‌کند و مواد را به بدن ارسال می‌کند.

محققان می‌گویند، این پچ‌های میکروسوزنی نسبت به پچ‌های میکروسوزنی موجود مزایای بیشتری دارد که یکی از این مزایا این است که مراحل ساخت آن از دیگر میکروسوزن‌ها راحت‌تر است.

در آزمایشاتی که محققان انجام دادند و آن را بر روی موش‌ها آزمایش کردند دریافتند بدن موش‌ها هنگام استفاده از این پچ‌ها واکنش بهتری نسبت به روش‌های پیشین نشان می‌دهد.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Nature Biomedical Engineering" منتشر شده است.

انتهای پیام


11054079
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره دارو سنتی، اداره کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو مراکز مجاز به ارائه خدمات زالودرمانی را تشریح کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که به‌خوبی ثابت شده که فشار خون بالا و دیابت از عوامل خطر حمله قلبی هستند، کارشناسان می‌گویند علائم مشخصی وجود دارد که در روز‌ها و هفته‌های قبل از حمله قلبی رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که افزودن برچسب میزان کالری غذا‌ها در منوی رستوران‌ها، می‌تواند جان میلیون‌ها نفر را نجات دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تصاویر فاش‌شده منتسب به پیکسل ۹ پرو، از تخت‌شدن لبه‌های این گوشی حکایت دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تراشه جدید مدیاتک از نظر گرافیکی بیشتر از ۵۰ درصد از نسل قبلی سریع‌تر است و CPU آن نیز ۱۰ درصد سرعت بیشتری دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت گفت: به زودی با اجرای پویش ملی غربالگری بیماران سرطانی، افراد مشکوک به این بیماری، رایگان تحت مراقبت‌های درمانی قرار می‌گیرند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی آپدیت HyperOS را برای گوشی‌های میان‌رده سری ردمی نوت ۱۳ 5G منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زاکربرگ از توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک توسط متا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدل استاندارد کیهان‌شناسی می‌گوید قدرت انرژی تاریک باید ثابت باشد؛ اما یافته‌های غیرقطعی نشان می‌دهند که این نیرو ممکن است ضعیف شده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اداره کل آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره مصرف ضد آفتاب توسط مادران باردار و کودکان مطالبی بیان کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است