علمی فناوری 10:50 - 16 مرداد 1401

ابداع ورقه هایی که سلامت گوشت را نشان می دهد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، بیشتر اوقات با افزودن نیتریت سدیم به گوشت های فراوری شده، از فاسد شدن آن جلوگیری می شود. علاوه برآن افزودن ماده مذکور رنگ و طعم خاصی به گوشت می دهد. اما افزودن ماده مذکور در مقیاس وسیع مشکلات زیادی برای سلامت انسان ایجاد می کند. در همین راستا محققان یک ورقه تغییر رنگ دهنده ابداع کرده اند که سطح نیتریت افزودنی به گوشت را نشان می دهد.

گروهی از محققان دانشگاه بورگوس اسپانیا ماده ای به نام Polysen ابداع کرده اند که در حقیقت «حسگر پلیمری» است. این ماده از مونومر (مولکول های جداگانه ای که با یکدیگر واکنش می دهند و زنجیره پلیمری بزرگ تری را تشکیل می دهند)و اسید هیدروکلرویک تشکیل شده است.

هنگامیکه یک تکه از این ورقه روی نمونه گوشت قرار داده شد، مونومرها و اسید با نیتریت موجود در ماده غذایی واکنش نشان دادند. هنگامیکه پس از ۱۵ دقیقه واکنش تکمیل و ورقه مذکور برداشته شد، گوشت به مدت یک دقیقه در دمای اتاق در محلول هیدروکسید سدیم قرار داده شد. این امر سبب می شود هرچه میزان نیتریت در گوشت بیشتر باشد، رنگ زرد بیشتری در ورقه پدیدار شود.

محققان برای تست این فناوری، ورقه های Polysen را روی ۲۶ تکه گوشت خوک قرار دادند که ۱۶ قطعه از آنها از مخزن خارج شده بودند. محققان به ۸ تکه دیگر گوشت به طور عمدی نیتریت اضافه کردند.

هنگامیکه این ورقه ها به نیتریت واکنش نشان دادند و رنگشان تغییر کرد از یک اپ موبایل برای تطبیق طیف زردی که با ماده مذکور مرتبط است، استفاده شد. نتایج نشان داد عملکرد ورقه مذکور در یافتن نیتریت مشابه روش های معمول است.

اکنون محققان امیدوارند فناوری مذکور را به شکل یک کیت ارزان توسعه دهند تا برای آزمایش گوشت ها در خانه به کار رود. ورقه مذکور مطابق استانداردهای اتحادیه اروپا است.


11647492
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان گوگل می‌گویند با وجودی که دستیار‌های هوش مصنوعی ابزار‌هایی مفید و کاربردی هستند، اما می‌توانند کاربران را از نظر عاطفی بیش از حد به خود وابسته کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از تمدید مهلت انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ تا شنبه هشتم اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش گفت: یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری شرکت می‌کنند و میزان تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون امسال ۵۰ درصد است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی گفت: رژیم غذایی بدون گلوتن برای افراد دارای بیماری سلیاک توصیه می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل بیمه‌گری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران گفت: پوشش بیمه‌ای بیمه شدگان روستایی و پنج دهک درآمدی به صورت سیستمی به مدت یک سال تمدید می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مریخ‌نورد «کنجکاوی» ناسا ردپای گاز متان را در سیاره سرخ یافته و دانشمندان را یک گام به کشف حیات بیگانه نزدیک‌تر کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشجویان به منظور حمایت از کودکان و مادران غزه، نمایشگاهی از آثار هنری خود را با مضمون مقاومت و فلسطین در دانشگاه الزهرا برپا کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش با تاکید بر امنیت و سلامت کامل کنکور سراسری، از عدم قطعی اینترنت در حوزه‌های امتحانی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت:برای نخستین بار در کشورمان اعضای یک بیمار پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی، به بیماران نیازمند عضو اهدا شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» قیمت کتاب‌های درسی در پایه تحصیلی اول ابتدایی ۷۱ هزار تومان است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است