استانی 08:05 - 27 اردیبهشت 1401

پای لنگ مدیریت ایستگاه‌های پایش هوای اصفهان/اعتبار نداریم

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها- ندا سپاهی: هفت ایستگاه پایش از ۱۶ ایستگاه پایش فعال هوای شهر اصفهان در ایستگاه‌های جی، انقلاب، رهنان، میرزا طاهر، کاوه، باغ غدیر و دانشگاه در شرایطی که هوای این کلانشهر به دلیل انتشار ریزگردها آلوده‌تر از روزهای عادی شده، قطع است.

هر چند آمار متفاوتی در سال‌های اخیر از تعداد ایستگاه‌های پایش در سطح شهر اصفهان اعلام می‌شود و برخی پس از مدتی فعالیت از مدار خارج شدند اما برپایه آمار موجود از سامانه اعلام برخط کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست در حال حاضر ۶ ایستگاه پایش هوا در سطح شهر اصفهان از جمله ایستگاه‌های خیابان احمدآباد، استانداری، پروین، رودکی، بزرگراه خرازی و خیابان دانشگاه متعلق به اداره کل محیط‌زیست استان است و ۱۱ ایستگاه در خیابان‌های انقلاب، باهنر، باغ غدیر، جی، رهنان، فرشادی، فیض، کاوه، میرزا طاهر و ورزشگاه میثاق و کردآباد مربوط به شهرداری و یک ایستگاه نیز متعلق به مرکز هواشناسی اصفهان است‌.

همچنین هفت ایستگاه در شهرهای مبارکه، شاهین‌شهر، منطقه صنعتی سگزی، کاشان، خمینی شهر، نجف آباد و دولت آباد نیز متعلق به اداره کل محیط زیست بوده و این در حالی است که ایستگاه‌های شهرهایی مانند کاشان، خمینی‌شهر، نجف آباد و شهرک صنعتی دولت آباد که آلودگی بسیاری دارد در سه سال اخیر به طور دائم قطع بوده‌اند و اداره‌کل محیط زیست استان به عنوان متولی حفظ و نگهداری این ایستگاه‌ها در این مدت هرگز به طور شفاف درباره علت قطعی آنها پاسخگو نبوده است.

این درحالی است که ایرج حشمتی مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان در زمستان ۱۳۹۸ در جمع شماری از فعالان محیط‌زیست این استان مدعی شد که با این تعداد ایستگاه موجود تنها ۳۰ درصد از شرایط کیفی این کلانشهر نشان داده می‌شود و از وضعیت کیفی هوای ۷۰ درصد این منطقه اطلاعی در دست نیست.

هرچند شورای شهر پنجم اصفهان و اداره کل محیط‌زیست بر افزایش تعداد ایستگاه‌های پایش هوا در سطح شهر اصفهان تاکید داشتند و در سال ۱۳۹۸ برای کاهش اختلاف در اعلام داده‌های آلودگی هوا سامانه برخط این دو نهاد ادغام و یکپارچه شد اما نه تنها در این مدت ایستگاه جدیدی به تعداد ایستگاه‌های قبلی اضافه نشده است که همین معدود ایستگاه نیز یکی پس از دیگری قطع و از سامانه خارج می‌شود.

بودجه‌ای برای ایستگاه‌های پایش جدید نداریم

در همین پیوند محمود مزارع کارشناس امور آزمایشگاه حفاظت محیط زیست استان اصفهان به خبرنگار مهر می‌گوید: بیشتر ایستگاه‌هایی که قطع است مربوط به شهرداری است که قطعی آنها شاید نقص فنی است اما آنچه که مربوط به ایستگاه‌های محیط زیست می‌شود، اعتبارات است.

وی می‌افزاید: ما نه تنها اعتباری برای اضافه کردن ایستگاه پایش نداریم بلکه اعتباری نیز برای حفظ و نگهداری دستگاه‌های کنونی کیفیت سنجی هوا نداریم.

کارشناس امور آزمایشگاه حفاظت محیط زیست استان اصفهان با اشاره به اینکه اداره کل محیط زیست اکنون پنج ایستگاه پایش فعال در سطح شهر اصفهان و سه ایستگاه در سه شهرستان مبارکه، سگزی و شاهین شهر دارد، ادامه می‌دهد: هیچ اعتباری برای خریدن ایستگاه‌های جدید نداریم و برای حفظ و نگهداری آنها بودجه بسیار اندکی داریم که فقط و فقط صرف خرید فیلتر و مواد مصرفی دستگاه‌های سنجش می‌شود.

مزارع با بیان اینکه اعتبار ۱۴۰۱ هنوز ابلاغ نشده، می‌گوید: سال گذشته نیز حدود ۱۰۰ میلیون تومان برای حفظ و نگهداری دستگاه‌ها تأمین شد که فقط توانستیم فیلتر آنها را تهیه و تعویض کنیم نه لوازم یدکی. اکنون فیلترها نیز رو به اتمام است و مشکل اعتباری برای حفظ و نگهداری دستگاه‌های کیفیت سنجی هوا داریم.

شهرداری اصفهان: مشکل قطعی چهار ایستگاه به زودی رفع می‌شود

همچنین جمشید لقایی مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حمل و نقل شهرداری اصفهان با بیان اینکه ۹ ایستگاه متعلق به شهرداری است، می‌گوید: چهار ایستگاه پایش هوا در خیابان‌های انقلاب، کاوه، میرزا طاهر و رهنان از دو روز پیش مشکل نرم‌افزاری پیدا کرد، پیمانکار آمده و قرار شد با ارسال و نصب مشکل نرم افزار جدید مشکل این ایستگاه‌ها برطرف شود.

وی با اشاره به قطعی ایستگاه کردآباد در ماه‌های اخیر می‌افزاید: متأسفانه از پست برقی که منبع تغذیه ایستگاه‌ها را تأمین می کرده است کابل برق قطع شده بود و تغذیه برق ورزشگاه کرد آباد و ایستگاه پایش شهرداری را دچار آسیب کرده بود که این مشکل فنی نیز در حال برطرف شدن است.

مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حمل و نقل شهرداری اصفهان با بیان اینکه شهرداری ۱۱ ایستگاه پایش هوا در سطح شهر اصفهان دارد که اکنون داده‌های ۹ ایستگاه برای شهروندان قابل مشاهده است، اضافه می‌کند: ۲ ایستگاه پایش جدید در خیابان استقلال و نیز سپاهان‌شهر ایجاد و نصب شده است که در حال حاضر مراحل آزمایشی را می‌گذارند و هنوز در سامانه برخط کیفیت هوا قرار نگرفته است.

لقایی خاطرنشان می‌کند: برای ایجاد ۲ ایستگاه جدید دیگر نیز مناقصه برگزار شده اما تاکنون به مرحله اجرا و نصب نرسیده است که به احتمال زیاد در مناطق ۱۳ و ۱۴ شهرداری اصفهان نصب خواهد شد.

وی می‌گوید: برغم مشکلات مالی که شهرداری اصفهان داشته اما برای ایجاد و نگهداری ایستگاه‌های پایش تاکنون خوب پیش رفته و مشکل اعتباری در این زمینه نداریم.

به گزارش مهر، کلانشهر اصفهان در دو سال اخیر و برغم نبود شفافیت در ارائه اطلاعات برخط کیفیت هوا، آلوده‌ترین شهر ایران پس از اهواز بوده است که در پاییز و زمستان آلایندگی صنایع و خودروها و در بهار و تابستان ریزگردها، صنایع و خودروها نفس‌هایش را به شماره انداخته است.

این در حالی است که اگر دستگاه‌های اجرایی استان به وظایف خود در قانون هوای پاک عمل می‌کردند و محیط‌زیست استان اصفهان به عنوان سازمان حاکمیتی به درستی به وظیفه نظارتی خود جامه عمل می‌پوشانید و دستگاه‌ها و واحدهای صنعتی قانون گریز را مکلف به اجرا می‌کرد، بسیاری از کمبود اعتبارات و چالش‌ها از محل اجرای درست قانون تأمین می‌شد.


11563734
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها
صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است