علمی فناوری 14:27 - 08 آذر 1399
دانشمندان "دانشگاه وارویک"(University of Warwick) انگلیس و "دانشگاه چینی هنگ کنگ"(CUHK) در مطالعه اخیرشان روش جدیدی را توسعه داده‌اند که در آن از نوعی تابش موسوم به "اشعه‌های تی"(T-rays) برای تجزیه و تحلیل ساختار پوست استفاده می‌کنند.

تجزیه و تحلیل ساختار پوست با کمک فناوری "اشعه تی"

به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، انتظار می‌رود این روش بتواند به پزشکان در تشخیص و درمان بیماری‌های پوستی مانند اگزما، پسوریازیس و سرطان پوست کمک کند. واقعیت جالب در مورد این روش این است که روش مذکور می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا تصویری دقیق‌تر از نواحی مختلف ساختار پوست و میزان هیدراته بودن آن نسبت به روش‌های فعلی تهیه کنند.

خصوصیات منحصر به فرد روش یاد شده، تصویربرداری و تجزیه و تحلیل آن با اشعه تراهرتز(THz) در سال‌های اخیر توجه بسیاری را به خود جلب کرده است زیرا اشعه تی می‌تواند از طریق بسیاری از مواد مانند پلاستیک، سرامیک و لباس دیده شود که این امر آنها را روشی کاربردی برای بررسی بدن به روشی کاملا غیرتهاجمی تبدیل می‌کند. بعلاوه این اشعه‌ها از فوتون‌های کم انرژی غیر یونیزه تشکیل شده‌اند. این ویژگی باعث می‌شود که آنها در محیط‌های بیولوژیکی از جمله امنیت و غربالگری پزشکی بسیار ایمن باشند. فقط اشعه‌های تی که از لایه‌های خارجی پوست عبور می‌کنند قبل از بازتاب قابل شناسایی هستند، زیرا اشعه‌هایی که قادر هستند به لایه‌های عمیق پوست نفوذ کنند بیش از حد ضعیف خواهند شد که این امر شناسایی آنها را سخت می‌سازد اما این مسئله مهم احتمالا تصویربرداری با اشعه تی را به روشی موفق در کنترل این لایه‌های بیرونی تبدیل می‌کند.

برای آزمایش این اشعه، نور تراهرتز از طریق یک منشور به پوست تابیده می‌شود تا اشعه را در یک صفحه کانونی خاص تنظیم کند. بسته به نوع پوست، نور به صورت حاشیه‌ای منعکس می‌شود. پس از آن محققان می‌توانند هنگام ورود نور به پوست، آن را مورد بررسی قرار دهند.

دانشمندان طی این مطالعه با موفقیت نشان دادند که با استفاده از "بیضی‌سنجی"(ellipsometry) می‌توانند ضریب شکست پوست را دقیق محاسبه کنند. بیضی سنجی یا الیپسومتری روشی نوری (اپتیکی) برای مطالعه ویژگی‌های دی‌الکتریک لایه‌های نازک است. تفاوت بین این شاخص‌های انکساری "دوشکستی"(birefringence) نامیده می‌شود و این اولین بار است که دوشکستی تراهرتز پوست انسان به صورت درون تنی(in vivo) اندازه گیری می‌شود. درون تنی در زیست‌شناسی و در پژوهش‌های آن، به آزمایش‌هایی که در آنها جاندار زنده بکار برده می‌شود گفته می‌شود، به این آزمایش‌ها در جاندار نیز می‌گویند. این داده‌ها می‌تواند اطلاعات ارزشمندی راجع به میزان آب در پوست در اختیار دانشمندان قرار دهد و ضخامت پوست را نیز محاسبه کند. دوشکستی یا ضریب شکست مضاعف یک خاصیت نورشناختی موادی است که ضریب شکست آنها به قطبش و جهت انتشار نور وابسته‌است. بلورها با ساختار بلوری نامتقارن و پلاستیک تحت تنش از خود دوشکستی بروز می‌دهند.

پوست هیدراته ضریب شکست متفاوتی با پوست کم آب خواهد داشت. برای افرادی که دارای اختلالات پوستی هستند با کمک این روش محققان قادر خواهند بود آبرسانی پوست افراد را به صورت دقیق بررسی کنند. برای بیماران مبتلا به سرطان پوست، پزشکان می‌توانند از تصویربرداری تراهرتز برای سنجش پوست قبل از شروع جراحی استفاده کنند تا ایده بهتری از میزان گسترش تومور بدست آورند. سرطان پوست بر خواص پوست تأثیر می‌گذارد و بعضی از آنها به دلیل اینکه در زیر سطح پوست هستند دیده نمی‌شوند.

انتهای پیام


10830846
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تصاویر فاش‌شده منتسب به پیکسل ۹ پرو، از تخت‌شدن لبه‌های این گوشی حکایت دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تراشه جدید مدیاتک از نظر گرافیکی بیشتر از ۵۰ درصد از نسل قبلی سریع‌تر است و CPU آن نیز ۱۰ درصد سرعت بیشتری دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت گفت: به زودی با اجرای پویش ملی غربالگری بیماران سرطانی، افراد مشکوک به این بیماری، رایگان تحت مراقبت‌های درمانی قرار می‌گیرند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی آپدیت HyperOS را برای گوشی‌های میان‌رده سری ردمی نوت ۱۳ 5G منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زاکربرگ از توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک توسط متا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدل استاندارد کیهان‌شناسی می‌گوید قدرت انرژی تاریک باید ثابت باشد؛ اما یافته‌های غیرقطعی نشان می‌دهند که این نیرو ممکن است ضعیف شده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اداره کل آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره مصرف ضد آفتاب توسط مادران باردار و کودکان مطالبی بیان کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ از روز شنبه اول اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی گفت: تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد تهدیدات صهیونیست‌ها و اتفاقات امروز نتایج جالبی در پی داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا به‌ تازگی به مأموریت پهپاد «سنجاقک» برای حضور در بزرگ‌ترین قمر سیاره زحل چراغ سبز نشان داده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است