علمی فناوری 11:21 - 10 بهمن 1401

اروپا در مرز فاجعه آب های زیرزمینی قرار دارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، طی ماه های تابستان ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ میلادی کمبود شدید آب در اروپای مرکزی وجود داشت. از آن زمان تاکنون هیچ نشانه قابل توجهی از افزایش سطح آب های زیرزمینی رصد نشده و این شاخص به طور مداوم پایین بوده است.

تاثیرات این خشکسالی طولانی مدت در تابستان ۲۰۲۲ میلادی در اروپا نمایان شده بود. بسترهای خشک رودخانه و ظهور آب های راکد اندک روی طبیعت و همچنین زندگی مردم تاثیر گذاشته است.

بسیاری از موجودات آبزی مکان زندگی خود را از دست داده اند و از سوی دیگر خاک خشک نیز مشکلات زیادی برای کشاورزی به وجود آورده است.

در نتیجه این امر کمبود انرژی در اروپا نیز بدتر شد زیرا بدون ذخایر کافی آب خنک، واحدهای برق اتمی در فرانسه برای تولید الکتریسیته کافی با چالش روبرو شدند.

واحدهای برق هیدروالکتریک نیز به دلیل کمبود آب برای انجام فعالیت خود با چالش روبرو شدند. محققان برای جمع آوری داده های مرتبط از ماهواره های سنجش وزن یا غلظت برای رصد ذخایر آب های زیر زمینی جهان استفاده کردند و تغییرات چند سال را ثبت کردند.

آنها از ماهواره هایی دوقلو استفاده کردند که در مدار زمین و در مدار قطب و در ارتفاع کمتر از ۴۹۰ کیلومتری سیاره حرکت می کنند.

آنها خوانش هایی از توده کل آب فراهم کردند و تغییرات در رودخانه و دریاچه ها، رطوبت خاک، برف و یخ از آن کسر کردند و در نهایت فقط میزان آب های زیر زمینی باقی ماند. فاصله بین ماهواره ها حدود ۲۰۰ کیلومتر و برای این پروژه حیاتی بود.

اگر آنها برفراز کوهستان پرواز می کردند، ماهواره ای که در جلو حرکت می کرد، سرعت بیشتری نسبت به ماهواره قبلی داشت. هنگامیکه این ماهواره از کوهستان گذر می کرد دوباره سرعت آن کم می شد اما ماهواره عقبی با رسیدن به کوهستان سرعت آن کاهش می یابد.

هنگامیکه هر دو ماهواره بالای کوهستان قرار می گیرند، سرعت نسبی آنها یکبار دیگر تثبیت می شود.

این تغییرات فاصله در توده‌های بزرگ، فاکتورهای اندازه‌گیری اصلی برای تعیین میدان گرانشی زمین بودند و با دقت میکرومتری اندازه‌گیری شدند.

سرعت این ماهواره ها دور زمین حدود ۳۰ هزار کیلومتر بر ساعت است و آنها هر روز ۱۵ بار دور زمین مدار می زنند.


11799692
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» قیمت کتاب‌های درسی در پایه تحصیلی اول ابتدایی ۷۱ هزار تومان است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی گفت: طب ایرانی می‌تواند زمینه توریسم درمانی به کشور باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات با اشاره به سه بار ارایه درخواست رفع فیلترینگ گوگل پلی به کارگروه تشخیص مصادیق مجرمانه، اظهار امیدواری کرد که با همراهی اعضا در جلسه هفته آینده رفع فیلتر صورت گیرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: هیچ مانع قانونی برای ثبت نام دانشجو معلمان در طرح تأمین مسکن فرهنگیان وجود ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: امروز نخستین آیین نامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تصویب شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ماه کامل صورتی پنجم اردیبهشت در آسمان نمایان خواهد شد و تمام طول شب قابل رصد است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون علمی و فناوری رئیس جمهور جزئیات برنامه‌های دولت برای ارتقای رتبه ایران در کاربرد هوش مصنوعی را تشریح کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات گفت: برای سومین بار درخواست کردیم گوگل‌پلی رفع فیلتر شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه شاهد گفت: دانشگاه شاهد دارای شش هزار دانشجو در تمام مقاطع است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بی نظمی‌ها در فضای زندگی، در تمرکز و تصمیم گیری فرد نیز اختلال ایجاد می‌کند و خلاقیت، سطح بهره‌وری و انرژی فرد را کاهش می‌دهد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است