علمی فناوری 17:20 - 25 خرداد 1400
برای حل مشکل میکروپلاستیک‌ها(ریزپلاستیک‌ها) باید مکان دقیق آن‌ها را بدانیم و تحقیقات جدید نشان می‌دهد که یکی از راه‌های یافتن آن‌ها استفاده از ماهواره‌ است.

ردیابی میکروپلاستیک‌ها در اقیانوس با کمک ماهواره

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌آلرت، در حال حاضر ارزیابی ریزپلاستیک‌های موجود در اقیانوس وابسته به بررسی مناطقی خاص با تور و ارزیابی حرکات آنها براساس الگوهای گردش اقیانوس است اما فهمیدن محل قرارگیری این میکروپلاستیک‌ها و نحوه‌ی حرکت آنها باید از روش‌های بهتری استفاده کرد.

داده‌های ماهواره‌ها می‌توانند به کمک ما بیایند. داده‌های سامانه ماهواره‌ای ناوبری جهانی توفند(CYGNSS)  از سطح اقیانوس نشان از وجود میکروپلاستیک‌ها دارد.

کریس روف(Chris Ruf) دانشمند هوا و فضا از دانشگاه میشیگان می‌گوید: ما قصد داشتیم از داده‌های رادارها برای اندازه‌گیری سرعت باد استفاده کنیم. وجود مواد مختلف در آب واکنش آن به محیط را تغییر می‌دهد و من ایده‌ی جدیدی به ذهنم رسید. ما می‌توانیم این روش را برعکس انجام دهیم یعنی واکنش آب را برای یافتن وجود مواد مختلف در آن بررسی کنیم.

روف و همکارانش تصور می‌کنند موادی که ماهواره‌ها نشان می‌دهد 'سورفکتانت'ها یا مواد فعال سطحی هستند. این ترکیبات روغنی به طور معمول با میکروپلاستیک‌ها همراهند و باعث کاهش کشش سطحی در محل برخورد آب با هوا می‌شوند.

محققان داده‌های ماهواره و پیش‌بینی‌هایشان را با اطلاعات واقعی تطبیق دادند و دریافتند این روش کارآمد است.

این بدان معناست که می‌توان تصاویر دقیق‌تری از آلودگی میکروپلاستیکی در اقیانوس‌ها ثبت کرد. داده‌ها نشان می‌داد که میزان این پلاستیک‌ها در اقیانوس اطلس شمالی و اقیانوس آرام هنگامی که در نیمکره‌ی شمالی زمین تابستان است به اوج خود می‌رسد.

این روش جدید به یافتن منشا میکروپلاستیک‌ها نیز کمک می‌کند. به عنوان مثال برای مدت‌ها تصور می‌شد دهانه‌ی رودخانه‌ی یانگ‌تسه یکی از منشاهای ورود میکروپلاستیک به اقیانوس باشد و داده‌های جدید وجود غلظت بالای این ذرات را در این منطقه نشان می‌دهند.

سالانه در حدود ۸ میلیون تن میکروپلاستیک وارد اقیانوس‌ها می‌شود و پاکسازی آن کاری دشوار است. دانستن محل قرارگیری این ذرات و نحوه‌ی حرکت آنها به افزایش سرعت پاکسازی کمک خواهد کرد در حالی که می‌توان اطمینان حاصل کرد پلاستیک جدیدی محیط را آلوده نمی‌کند.

محققان در حال حاضر قصد دارند با سازمان‌های پاکسازی اقیانوس‌ها همکاری کنند اما پیش از آن داده‌های به دست آمده باید با اطلاعات واقعی بیشتری مقایسه شود تا بتوان این روش را تایید کرد.

انتهای پیام


11106796
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ثبت‌نام متقاضیان و پشت کنکوری‌ها جهت شرکت در امتحانات خردادماه به منظور ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره از امروز آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک در پستی بیان کرد که ممنوعیت احتمالی تیک‌تاک برخلاف آزادی بیان است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان از واریز ۳۱ هزار و ۳۹۱ میلیارد ریال به حساب فرهنگیان بازنشسته عضو صندوق در سال ۱۴۰۲ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: ایجاد گفتمان اول آموزش و پرورش در هر مسئله‌ای یعنی پایه‌گذاری گفتمان آینده‌سازی در کشور است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، از عملیاتی شدن واکسیناسیون پنوموکوک و روتاویروس در استان‌های جنوب و جنوب شرقی کشور تا ۱۰ روز آینده خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت درباره نحوه فعالیت مراکز سراج توضیح داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نائب رئیس انجمن داروسازان تهران گفت: فروش اینترنتی دارو در دنیا انجام می‌شود اما برای اجرای این طرح باید مطالعات دقیقی داشته باشیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حکمی دکتر «داود یونسیان» را به عنوان سرپرست دانشگاه علم و صنعت ایران منصوب کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تغییرات غیرمعمول در دست‌های شما می‌تواند نشانه بیماری شایع، اما کشنده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: انتخاب رشته آزمون دکتری از طریق سایت سازمان سنجش آغاز شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است