اقتصادی 18:11 - 01 بهمن 1399
مالیات هیچ برای خانه های گران قیمت
با وجود آنکه طبق قانون بودجه سال ۱۳۹۹ صاحبان خانه های بالای ۱۰ میلیارد تومان می بایست سالانه مبلغی معادل یک هزارم تا پنج هزارم ارزش ملک خود مالیات بدهند، بر اساس اعلام دیوان محاسبات مجلس، تحقق مالیاتی از این طریق در هشت ماه ابتدای سال جاری صفر بوده است.

لوکس نشینها خوش به حالشان شد!

به گزارش ایسنا، طبق بند ۱ تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۹ هر واحد مسکونی با ارزش معادل ۱۰ میلیارد تومان و بیشتر مشمول مالیاتی به میزان یک در هزار تا پنج در هزار می شود. بدین صورت که صاحبان خانه های لوکس باید سالانه نسبت به مازاد ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان یک در هزار، نسبت به مازاد ۱۵ تا ۲۵ میلیارد تومان دو در هزار، نسبت به مازاد ۲۵ تا ۴۰ میلیارد تومان سه در هزار، نسبت به مازاد ۴۰ تا ۶۰ میلیارد تومان چهار در هزار، نسبت به مازاد ۶۰ میلیارد تومان به بالا پنج در هزار مالیات بپردازند.

به بیان ساده تر خانه‌ای که ۱۵ میلیارد تومان ارزش دارد صاحب آن باید سالانه پنج میلیون تومان مالیات بپردازد، اگر خانه‌ای ۲۵ میلیارد تومان ارزش داشته باشد مالک ملزم به پرداخت سالانه ۱۵ میلیون تومان مالیات است، اگر واحد مسکونی ۶۰ میلیارد تومان بیارزد صاحب خانه باید ۱۴۰ میلیون تومان مالیات بر دارایی پرداخت کند و اگر خانه‌ای ۷۰ میلیارد تومان ارزش داشته باشد مالیات سالانه آن برای صاحبش ۱۹۰ میلیون تومان است.

با این حال دیوان محاسبات برای نخستین بار و همزمان با بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ گزارشی از اجرای بودجه ۱۳۹۹ در هشت ماهه نخست منتشر کرده که نشان می دهد کمترین تحقق مالیاتی به عوارض خروج از کشور، خانه ها و خودروهای گران قیمت اختصاص یافته که به ترتیب حدود ۶ درصد و صفر درصد بوده اند!

طبق این گزارش درآمدهای نامتوازن مالیاتی براساس گزارش دیوان محاسبات، مجموع درآمدهای مالیاتی ۸ ماهه منتهی به آبان ماه سال ۹۹ نسبت به دوره مشابه سال گذشته با رشد حدود ۳۶.۷ درصدی مواجه بوده که در مجموع به طور میانگین ۱۰۱.۷ درصد از درآمدهای مالیاتی محقق شده است. اما این رشد اسمی، متوازن و در چارچوب عدالت ارزیابی نمی‌شود.  هرچند یافته‌های دیوان محاسبات نشان می‌دهد مالیات‌های نقل و انتقال سهام و حقوق کارکنان بخش خصوصی با آمار کم سابقه‌ به ترتیب حدود ۷۷۹ درصد و ۱۶۳ درصد رشد تحقق مواجه بوده‌اند.

این آمار نشان می دهد کاستی هایی درخصوص اخذ مالیات از خانه های لوکس و گران قیمت وجود دارد و به نظر می رسد اجرای این قانون در سایه زمزمه های اخذ مالیات از خانه های خالی به محاق رفته است. اوایل امسال طرح دوفوریتی اصلاحیه ماده ۵۴ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم، مربوط به اخذ مالیات از خانه های خالی به تصویب رسید که پس از چکش کاری در مجلس و رفع ۱۶ ایرادی که شورای نگهبان به آن گرفت نهایتا ۲۶ آذرماه ۱۳۹۹ به تایید شورا رسید.

پیش از تایید قانون مالیات بر خانه های خالی از سوی شورای نگهبان، وزارت راه و شهرسازی و وزارت اقتصاد اقدامات لازم را برای اجرایی شدن این قانون آغاز کردند. صاحبان ۲.۵ میلیون واحد مسکونی خالی از سکنه می توانند در تیررس مالیاتی قرار گیرند که تا کنون ۱.۵ میلیون واحد از سوی وزارت راه و شهرسازی شناسایی و ۱۰۹ هزار پیامک برای صاحبان آنها ارسال شده است. اما اجرای این قانون به عنوان یک عامل صرفا نمی تواند منجر به ایجاد تعادل در بازار مسکن شود و به عقیده کارشناسان، اجرای قانون مالیات بر خانه های لوکس و مالیات بر عایدی سرمایه نیز لازم است.

نمایندگان مجلس حدود یک ماه است که طرح مالیات از خانه های لوکس را روی میز قرار داده اند. بنا به گفته نمایندگان، دولت از ابتدای سال جاری قرار بوده آیین نامه مالیات بر خودروهای لوکس و خانه های گران قیمت را سه ماهه ارایه کند اما با گذشت هشت ماه هنوز آیین نامه به تصویب نرسیده است. مهدی طغیانی ـ عضو کمیسیون عمران مجلس ـ مدعی شده که دولت در بحث معیشت مردم اقدام جدی انجام نداده و با طرحهای مجلس هم مخالفت می کند؛ نمونه اش مخالفت با طرح تامین کالاهای اساسی است.

قرار است منابع حاصل از این نوع مالیات به صندوق طرح جهش تولید و تامین مسکن (که البته هنوز به تصویب نرسیده اما با تصویب فاصله چندانی ندارند) برود. نمایندگان اعلام کرده اند ۲۰ درصد از منابع حاصل از مالیات بر واحدهای لوکس و گران قیمت برای تامین مسکن مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی صرف خواهد شد.

انتهای پیام


10913415
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر پروژه رفع تداخلات اراضی کشاورزی گفت: گرچه قرار بود تا پایان سال گذشته ۱۰۰ درصد اراضی کشاورزی رفع تداخل شوند، اما بدلیل نقض عکس‌های هوایی و نقشه‌های منابع طبیعی تا پایان سال گذشته تنها ۶۸ درصد اراضی رفع تداخل شدند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: براساس آخرین آمار سطح زیرکشت زعفران در کشور ما ۱۳۳ هزارهکتار است که با افزایش عملکرد در هکتار، امکان تولید هزارتن محصول در کشور ما وجود دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی گفت: با توجه به افزایش حجم تولید در ماه‌های اخیر، بیش از ۴۵ هزارتن شیرخشک در کارخانجات دپو شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» برای نخستین بار در حوزه صدور تجهیزات پیشرفته پالایشی از جمله کمپرسور و کاتالیست به پروژه‌های فراسرزمینی و دستیابی به دانش فنی ارتقای کیفی نفت‌کوره واحد‌های پالایشی گام برداشته شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون امور سازمان جنگل گفت: براساس آمار سالانه ۱۲ میلیارد متر مکعب چوب مورد نیاز است که ۲۲ درصد آن از طریق واردات تامین می شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت عمران پردیس گفت: با استفاده از ظرفیت‌های مردمی شاهد تکمیل پروژه‌های مسکن مهر و همچنین پروژه‌های مسکن ملی در شهر جدیدپردیس خواهیم بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس مسکن گفت: ساخت وساز‌های ویلایی و کوتاه مرتبه تنها با ورود متقاضیان به بازار مسکن تقویت و افزایش می‌یابد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس مسکن گفت: ساخت وساز‌های ویلایی و کوتاه مرتبه تنها با ورود متقاضیان به بازار مسکن تقویت و افزایش می‌یابد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس مسکن گفت: ساخت وساز‌های ویلایی و کوتاه مرتبه تنها با ورود متقاضیان به بازار مسکن تقویت و افزایش می‌یابد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» با نوسازی و بازسازی یک فروند هواپیمایی بویینگ ۷۳۷ به دست متخصصان ایرانی روزانه یک هزار و ۲۰۰ صندلی به چرخه هوایی کشور اضافه شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است