خواص زنجبیل چیست و چگونه آن را مصرف کنیم؟

زنجبیل از زمانهای دور به کار برده میشده و هنوز هم در پزشکی باستانی چین جایگاه باارزشی دارد. در ایران باستان نیز این گیاه با نام ژنگویر شناخته شده بود و کاربرد داشت و از ایران و کشورهای عربی به سوی غرب سفر کرد. در غرب پزشکی یونانی به نام «دیوسکوریدس» نخستین بار در سده یکم میلادی کاربرد درمانی زنجبیل را ثبت کرد، گرچه سدهها پیش از آن این گیاه عطردار از کشورهای خاور دور به اروپا صادر میشد، تا سدههای میانه، به عنوان یک ماده اولیه آشپزی در اروپا کاملاً شناخته شده بود. خواص زنجبیل بسیار زیاد است.
امروزه این گیاه در بیشتر مناطق استوایی کشت میشود. آشنایان با پزشکی هندی آیورودا از آن به عنوان داروی جهانی نام میبرند؛ این امر نه تنها به خاطر خواص ضد قارچی، ضد باکتری آن است، بلکه به خاطر اثر تسکین بخش آن بر روی دستگاه گوارش هم هست، که اینها باعث شده هندیان بیش از ۲۰۰۰ سال زنجبیل را مصرف کردهاند و یکی از بهترین شفابخشهای طبیعی برای درمان بیماریهای مسافرت، حالت تهوع و سرگیجه در غرب مطرح کرده و برخلاف بعضی داروهای مرسوم این بیماریها هیچ عوارض جانبی منفی ندارد.
در پژوهشی که در دانمارک انجام شد به ۴۰ نفر از دانشجویان نیرو دریایی یک گرم پودر زنجبیل و به ۴۰ نفر دیگر مقداری دارونما داده و مشاهده شد زنجبیل به مراتب در کاهش دفعات استفراغ و از بین بردن عرق سرد مؤثر بوده. بعضی کارشناسان، زنجبیل را برای درمان تهوع صبحگاهی دوران حاملگی توصیه میکنند. البته لازم به تذکر است در این خصوص همیشه با پزشک مشورت نمایید.
۱- جایگزینی برای شیره درخت افرا
بهتازگی شیره ارگانیک زنجبیل به بازار آمده که انتخاب خلاقانهای برای سرو پنکیک خانگی بهحساب میآید. این شیره تنها از دو ماده اصلی تشکیل شده، اما استفاده از آن در نوشیدنیها، کیک و شیرینی، املت، پنکیک یا وافل طعم خوبی دارد.
شما میتوانید با جوشاندن مواد اصلی به مدت ۳۰ دقیقه، این شیره را در خانه و بهراحتی تهیه کنید. سپس مواد را از یک صافی رد کنید تا به بافت لطیف و یکدستی برسید.
2- قهوه صبح را کمی تند کنید
قهوه بهعنوان منبع مهم آنتی اکسیدان در دنیا شناخته میشود. قهوه و زنجبیل دو عنصر قدرتمند هستند که با رادیکالهای آزاد مبارزه میکنند. برای دریافت ابرغذای صبح، تنها کافی است یک قاشق چایخوری پودر زنجبیل را به فنجان قهوهتان اضافه کنید. حتی میتوانید نوشیدنی معروف یمنی به نام «قیشر» را (Qishr) که از همین ترکیب تهیه میشود، آماده کنید. این نوشیدنی سنتی خاورمیانهای نهتنها تند و خوشمزه است، بلکه به هضم آسانتر نیز کمک میکند.
3- چای زنجبیل برای دریافت ویتامین C
چای زنجبیل نوشیدنی محبوبی در فصل زمستان بهحساب میآید. این چای نهتنها گرم و آرامشبخش است، بلکه به بهبود دلدرد نیز کمک میکند. یک فنجان از این چای تند در صبح میتواند به رفع حالت تهوع، بیماری حرکت و یا تهوع صبحگاهی بارداری کمک کند.
شما در خانه میتوانید این چای را تهیه کنید. تنها کافیست کمی زنجبیل را رنده کنید و حدود ۱۰ دقیقه در آب جوش بریزید. کمی شکر برای طعمدهی بهتر اضافه کنید. چای زنجبیل آماده نیز در سوپرمارکتها فروخته میشود.
4- مربای زنجبیل
معمولا مرباهای متنوعی از میوهها در بازار وجود دارد، اما آیا تابهحال مربای زنجبیل را امتحان کردهاید؟ شاید مربا به دلیل وجود شکر گزینهٔ سالمی بهحساب نیاید، اما مربای زنجبیل انتخاب سالمتری خواهد بود. شما میتوانید این مربا را به صورت آماده و یا در خانه تهیه کنید. مقداری مربای زنجبیل روی نان تست یا بیسکویت بسیار مطبوع خواهد بود.
کسانی که طعم کلاسیک ساندویچ مربا و کره بادام زمینی را دوست دارند نیز میتوانند ترکیب خاص مربای زنجبیل و بادامزمینی را امتحان کنند.
نکته: کسانی که برای مصرف شکر محدودیت دارند، میتوانند مقداری زنجبیل رندهشده را به کره اضافه کنند. احتمالا بهزودی عاشق این ترکیب بینظیر خواهید شد.
10290966