به گزارش خبرگزاری فارس از فومن، محمدرضا ابراهیمزاده عصر امروز در نشست جهاد کشاورزی این شهرستان وضعیت کشت دوم در اراضی کشاورزی فومن را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: با بررسی کارشناسان و بازدید میدانی در بیش از 85 درصد اراضی شهرستان فومن کشت دوم صورت گرفته است.
وی افزایش تولید و درآمد خانوارهای روستایی، بهبود شرایط فیزیکی و شیمیایی خاک، کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی و تولید محصول سالم را از مزایای کشت دوم عنوان کرد.
این مسئول با بیان اینکه هر سال میزان کشت و تولید محصولات کشت دوم در این استان افزایش مییابد، تصریح کرد: تاکنون 400 هکتار جزو سطوح اجرایی و 6 هزار و 200 هکتار به صورت نظارتی کشت دوم انجام شده است.
وی با اشاره به محصولات کشت دوم ادامه داد: محصولات کشت دوم شامل راتون، سبزیجات برگی، غدهای، شبدربرسیم، پاچباقلا و... است.
ابراهیمزاده با تصریح بر اینکه توسعه کشت دوم از اولویتهای اقتصادی این شهرستان است، خاطرنشان کرد: امیدواریم این مسئله مورد توجه بیشتر کشاورزان قرار گیرد.
وی بهرهوری از اراضی کشاورزی و افزایش درآمد کشاورزان و کاهش جمعیت آفات را از دیگر مزایای کشت دوم برشمرد و گفت: پایداری کشت اول، کاهش بیماری مزارع نظیر کرم ساقهخوار و حفظ محیط زیست از دیگر مزایای کشت دوم است.
مدیر جهاد کشاورزی فومن در بحث توزیع کود شیمیایی تصریح کرد: برای تامین نهادههای کشاورزی تاکنون بالغ بر 10 تن انواع کود شیمیایی در بین کشاورزان توزیع شده است.
وی با اشاره به اینکه فومن دارای یکهزار و 258 هکتار انواع محصولات باغی است، خاطرنشان کرد: در فومن 40 نفر باغدار کیوی وجود دارد و تعدادی از متقاضیان نیز در حال احداث باغ کیوی هستند.
ابراهیمزاده با ابراز رضایت از وضعیت باغهای کیوی در فومن یادآور شد: فومن 102 هکتار سطح زیر کاشت کیوی دارد که پیشبینی میشود امسال با تولید 2 هزار و 244 تن کیوی 16 میلیارد ریال برای باغداران منطقه درآمد حاصل شود.
وی کیوی را دارای خاصیتهای درمانی زیادی عنوان کرد و متذکر شد: کیوی درمان کننده بیماری کبدی، دفع کننده اوره، اسیداوریک و چربی خون است.
5073617