به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد به نقل از روابط عمومی دانشگاه شهرکرد؛ تأثیر منابع مختلف کربوهیدراتهای غیرنشاستهای و مکملهای آنزیمی بر رشد، عملکرد، ریختشناسی روده و دسترسی به مواد مغزی جوجههای گوشتی در قالب رساله دکتری توسط مجید کلانتر نیستانکی، فارغالتحصیل تغذیه طیور رشته علوم دامی دانشگاه شهرکرد بررسی شد.
در این پژوهش تیمارهای آزمایشی شامل جیره بر پایه ذرت، گندم، جو، سبوس گندم و گندم، جو و سبوس گندم مکمل شده با آنزیمهای کربوهیدراتاز به عنوان جیره غذایی مورد استفاده دامها قرار گرفت و جمعیت میکروبی روده، غلظتهای خونی کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، روی و مس، آنزیم لوزالمعده و غلظت آنزیمی سرم خون، فعالیت آمیلاز و لیپاز لوزالمعده، طول پرز و عمق کریپت روده، عیار آنتیبادی علیه گلبول قرمز گوسفندی و واکسن نیوکاسل و بیان ژن تولیدکننده موسین مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج این پژوهش نشان میدهد که استفاده از گندم، جو و سبوس در جیرههای بر پایه ذرت و سویا باعث صدمه به صفات تولیدی و مشخصههای فیزیولوژیک جوجهها شده، ولی مکمل سازی آنها با آنزیم باعث حذف اثرات منفی بوجود آمده می گردد.
گفتنی است این پژوهش به عنوان دومین رساله فارغ التحصیلی دکتری تخصصی تغذیه طیور رشته علوم دامی دانشگاه شهرکرد با راهنمایی دکتر فریبرز خواجعلی و دکتر اکبر یعقوب فر انجام شده و میتواند به پیشرفت صنایع مرغداری و بهبود و افزایش کیفیت گوشت سفید مرغ در کشور کمک کند.
دانشگاه شهرکرد در کیلومتر 2 جاده شهرکرد ( مرکز استان چهارمحال و بختیاری ) به سامان، در ابتدای بلوار رهبر قرار دارد.
این دانشگاه، در غرب مرکز استان چهارمحال و بختیاری ( شهرکرد ) واقع شده و در حال حاضر، نزدیک به 6 هزار دانشجو در 119 رشته تحصیلی در مقاطع مختلف و 5 پژوهشکده و مرکز تحقیقاتی دارد./
انتهای پیام/گ
6445242