علمی فناوری 12:12 - 06 خرداد 1395
خبرآنلاین چیپسهای یک شکل و یکدست چطور تولید میشوند؟/فیلم و گزارش تصویری از خط تولید کارخانه پرینگلز
پرینگلز با تولید چیپسهایی یکدست و یک شکل و در بستهبندی متفاوت ۵۰ سالی است که در جهان مشهور شده است. اما بر خلاف روش سنتی چیپسهایی از این نوع چطور در کارخانه تولید میشوند؟ شبکه دیسکاوری به سراغ این مسئله رفته است.
مرحله اول تولید این چیپسها با ترکیب به نسبت یک به دوی آب و آرد سیبزمینی و همچنین اضافه کردن نشاسته ذرت شروع میشود. نشاسته ذرت به چیپسها استحکام بیشتری میبخشد.
این ترکیب سپس به وسیله تسمه نقاله به محل ماشین مخلوط کردن برده میشود و حسابی مواد مخلوط میشوند.
مواد ترکیب شده روی تسمه نقاله دیگری قرار میگیرند تا وردنه از روی آنها عبور کرده و خمیری نازک به دست آید. فشاری که برای صاف کردن و درست کرن خمیر به آن وارد میشود بیشتر از چهار تن است.
حالا موقع قالب زدن است. خمیرها توسط کاترهایی چرخان قالب خورده و تکه خمیرهایی به شکل بیضی که همان چیپسها هستند درست میکنند. خمیر مازاد کنار گذاشته شده و در نهایت بازیافت میشود.
روی تسمه نقاله حالا تنها تکههای بیضیشکل چیپسهای خام باقی مانده است. چیپسها وارد فر میشوند تا پخته شوند، البته به صورت جداگانه روی قالبی منحنی قرار میگیرند تا انحنای مشهور و منظمی که در این چیپسها دیده میشود، درون فر ایجاد شود. مدت زمان پخت 11 ثانیه است.
پس از پخت و با انتقال روی نوار نقاله دیگری، مرحله طعمدار کردن انجام میشود تا بر اساس دستور تولید طعمهای مختلف به خط بستهبندی برسد.
در نهایت چیپسها از زیر نگاه کارگران عبور میکنند تا تکههای خرد شده یا سوخته جدا شده و وارد بستهبندی نشوند.
پس از آن چیپسها وزنکشی و در نهایت بستهبندی میشوند تا به دست مشتری برسند.
۵۴۵۴
7927023