استانی 10:10 - 08 شهریور 1393
جنتی:
گرگان - خبرگزاری مهر: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذاری مسئولیت ها در حوزه فرهنگ به اهل آن را یکی از مهمترین گام ها در بخش فرهنگ دانست و گفت: در مجموعه وزارت خانه از کسانی استفاده شده که در این حوزه سالها فعالیت کرده و از تخصص لازم برخوردار هستند.

مسئولیت ها در حوزه فرهنگ به اهل آن واگذار می شود

به گزارش خبرنگار مهر، علی جنتی شامگاه جمعه در آئین اختتامیه ششمین جشنواره ملی پویانمایی رضوی گلستان، با بیان مطلب فوق افزود: در استانها نیز این سیاست دنبال شده به گونه ای که هریک از مسئولین از بدنه ارشاد و با توجه به سابقه فعالیتشان در حوزه مورد نظر انتصاب شدند.

وی در توضیح فضای فرهنگی در کشور گفت: فضای فرهنگی برای فعالیت نویسندگان، روزنامه نگاران و همه هنرمندان در رشته های مختلف ایجاد شده است.

وی ضمن ابراز نارضایتی از عدم چاپ بسیاری از کتابها در سالهای گذشته، تصریح کرد: بسیاری از کتابها به دلایل واهی و با خورده گیری بیجا و نابجا به مرحله چاپ نرسیده که اکنون با اصلاحات  جزئی این کتاب مجوز چاپ گرفته و انتشار یافته اند.

جنتی با بیان اینکه ارتقا فرهنگ کشور در سایه آزادی بیان اتفاق می افتد، خاطرنشان کرد: درصورتیکه بخواهیم یکسویه کار کنیم فرهنگ در کشور رشد نمی کند.

این مسئول کشوری ضمن تاکید بر گسترش فرهنگ قرآنی در کشور، گفت: برای گسترش فرهنگ قرآنی قدم های خوبی برداشته شده است؛ مجامع قرآنی مورد حمایت جدی قرار گرفتند از این رو آثار خوب قرآنی منتشر می شود.

وی با اعلام این نکته که سیاست دولت تدبیرو امید بر پایه اعتدال قرار گرفته و همه جناح ها را در بخش فرهنگ حمایت می کند، افزود: با تمام جناح های سیاسی اعم از اصولگرا، میانه رو و اصلاح طلب کار می کنیم و معتقدیم تفاوت قائل شدن در این بخش برای کشور سم است.

باید فارغ از قطب های سیاسی حرکت کنیم

جنتی خاطر نشان کرد: ما باید فارغ از قطب های سیاسی حرکت کنیم و به شایسته سالاری توجه داشته باشیم؛ هر فردی که دارای توانمندی است و می تواند به توسعه فرهنگ در جامعه کمک کند مشروط بر اینکه معتقد بر نظام و انقلاب اسلامی باشد، در این دولت به کار گرفته می شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در حوزه رسانه ها نیز به این اصول پایبندیم، افزود: اگر درخواستی مبنی بر اخذ مجوز نشریه، خبرگزاری و یا سایت خبری را هر فردی از هر جناحی داشته باشد مشروط بر تخصصش، بدون توجه به وابستگی سیاسی، مجوز داده می شود.

وی اذعان کرد: در پرداخت یارانه نیز روال به همین منوال است؛ در گذشته کمک یارانه برای نشریات سلیقه ای و بر اساس جناح سیاسی بود، اگر فردی طرفدار دولت بود حمایت آشکار پنهان می شد در غیر این صورت حمایت مالی محدود می شد در حالی که اکنون اصلا به این صورت نیست.

وی ضمن تاکید بر ایجاد زیر ساخت ها در حوزه مطبوعات، گفت: به جای پرداخت نقدی یارانه به صاحبان نشریه و استفاده آنها در بخشی از اقتصاد مطبوعات بهتر است مکانی به نام خانه مطبوعات برای گردهم آوردن این قشر و تبادل نظر آنها مهیا شود که به یقیین در پیشرفت رسانه ها بسیار تاثیر گذار است.

این مسئول کشوری از تشکیل نظام اتحادیه صنفی خبر داد و افزود: تلاشمان بر این است تا لایحه ای که به مجلس درباره ابن موضوع می رود بسیار جامع و کامل باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه قانون مطبوعات نیز قرار است اصلاح شود، ادامه داد: در حال حاضر تذکرات برای رسانه شفاهی و کتبی است که پس از آن حکم توقیف داده می شود درحالی که می توان دهها اقدام دیگر انجام داد که توقیف آخرین مرحله آن است.

وی در توضیح معافیت مالیاتی در بخش فرهنگ، گفت: ناشران، اصحاب رسانه، سینما و هنرمندان از پرداخت مالیات معاف هستند؛ در گذشته قانون گفته بود که اصحاب فرهنگ معاف هستند اما باید اظهار نامه بدهند درحالی که بسیاری انجام نداده و جریمه شدند در این بخش به اهالی فرهنگ تا قبل از سال 90 بخشودگی خورده که پس از آن باید اظهار نامه را تسلیم دارایی کنند.

این مسئول کشوری هشت منطقه در کشور را جز مناطق محروم به لحاظ فرهنگی اعلام کرد و گفت: نشریاتی که در این مناطق چاپ می شوند یارانه بیشتری دریافت خواهند کرد. ضمن اینکه نشریاتی که در حوزه دین، دفاع مقدس، اخلاق و فرایض دینی قلم می زنند نیز از یارانه بیشتری برخوردار خواهند شد.

علی جنتی اظهار کرد: آنچه که به نشریات در قالب یارانه پرداخت می شود کاملا روشن و شفاف در سایت وزارتخانه موجود است و برای سایر افراد در این حوزه قابل مشاهده است.

وی ضمن تاکید بر مقوله اقتصاد و فرهنگ، گفت: در طول این مدت با استفاده از مشاوران اقتصادی قدم های خوبی را در این حوزه برداشته ایم زیرا تلاشمان بر این است تا نویسندگان و روزنامه نگاران روی پای خودشان بیاستند و متکی به دولت نباشند.

صندوق حمایت از هنرمندان را یکی از ابزارهای حمایت ازفرهنگ است

وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی صندوق حمایت از هنرمندان را یکی از ابزارهای حمایت از فرهنگ دوستان دانست و افزود: این صندوق در حال حاضر 31 میلیارد تومان بدهی دارد اما با استفاده از سرمایه گذاران به سمتی می رود که خودش بنگاه اقتصادی سودآور برای حمایت از هنرمندان شود.

وی در توضیح ایجاد عدالت فرهنگی درکشور و استان گلستان، گفت:  این مورد جز برنامه های اصلی وزارت خانه است، در این راستا معاونت های مختلف را در وزارت خانه مکلف کردیم تا 20 درصد از بودجه را به استانهای محروم اختصاص دهند تا توازنی بین استانها برقرار شود.

این مسئول کشوری خاطر نشان کرد: معاونین با بررسی مسائل و مشکلات هنرمندان در استانهای مختلف بوجه را به استانها  و ادارات شهرستانهای مختلف که گاهی جز فقیرترین ادارات هستند، تخصیص می دهند.

وی ضمن تاکید بر برون سپاری در بخش فرهنگ، گفت: برون سپاری جز سیاست های اصلی این دولت است که به باجدیت آن را دنبال می کنیم، البته در مقابل تغییر در ابتدا مقاومت می شود اما این امر اجرایی خواهد شد.

علی جنتی با بیان اینکه وظیفه وزارت ارشاد سیاست گذاری، برنامه ریزی، هدایت و حمایت از همه گروه های فعال در بخش فرهنگ است، اذعان کرد: در هر حوزه ای از هنر که توانمندی داشته باشیم باید این هنرمندان در برنامه های بین المللی حضور داشته باشند تا هنر ایرانی اسلامی به همگان نشان داده شود.

وزیر ارشاد اسلامی در توضیح آموزش تخصصی بخش های مختلف هنری گفت: بسیاری از رشته های هنری در دانشگاههای علمی کاربردی آموزش داده می شود که فارغ التحصیلان در این رشته می توانند به راحتی جذب بازار کار شوند.

وی دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی را در حوزه هنر 90 هزار نفر اعلام کرد و لفزود: نیاز است برای توانمند سازی برخی از هنر آموزان دوره های آموزشی کوتاه مدت برگزار شود ضمن اینکه در این بین از آموزشگاههای خصوصی نیز باید به خوبی حمایت شود.

برخورد و حمایتمان با مخالفان دولت مشابه موافقان دولت است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برخورد و حمایتمان با مخالفان دولت مشابه موافقان دولت است؛ بر اساس شایسته سالاری به تمام فعالان فرهنگی نگاه می کنیم چون حمایت از به آنها کمک به فرهنگ جامعه است.

علی جنتی افزود: امروز هیچ راهی برای برخورد با نارسایی های اجتماعی به جز استفاده از ابزار فرهنگی نداریم؛ تنها از طریق فرهنگ می توان یک عقیده و باور را در بین افراد جامعه جا انداخت.

وی با بیان اینکه گلستان سابقه فرهنگ و تمدن قدیمی را دارد، اظهار کرد: برخی آثار تاریخی در استان متعلق به بیش از پنج هزار سال است که این نشانگر قدمت بالای این خطه است.

جنتی ضمن اشاره به این نکته که شخصیت های برجسته ای از این منطقه در حوزه فرهنگ، هنر و ادبیات، فلسفه وعرفان و شعر فعالیت داشته اند، افزود: شخصیت هایی مانند میرداماد فیلسوف اهل صفویه اهل گرگان بودند که آثار ایشان در اصفهان موجود است.

این مسئول کشوری ادامه داد: سید اسماعیل جرجانی یکی از پزشکان نامدار ایران در سده پنج هجری بوده که متعلق به این خطه است؛این افراد باعث افتخار گلستان و ملت ایران هستند.

وی با بیان اینکه وجود این هنرمندان و مفاخر در استان برگرفته از توانمندی و استعداد این استان است، گفت: وجود استعدادهای هنری در گلستان در حال حاضر نیز بیانگر نخبگان فرهنگی در استان است.

وجود خانه هنرمندان در گلستان را یک ضرورت است

وی وجود خانه هنرمندان در گلستان را یک ضرورت دانست و اذعان کرد: خانه هنرمندان می تواند مکانی بر تبادل نظر و اطلاعات فعالان فرهنگی باشد به همین دلیل باید برای ایجاد چنین فضایی بودجه ای اختصاص یابد.

وی خرید آثار هنرمندان را یکی از موارد ایجاد توسعه اقتصادی برای این قشر دانست و افزود: در بودجه سال 93 تبصره ای گذاشتیم مبنی بر اینکه دستگاههای دولتی مکلف شوند تا یک درصد از بودجه های عمرانی خود را به خرید آثار فرهنگی اختصاص دهند که رد شد.

علی جنتی ادامه داد: برای باری دیگر در یک سری قوانین دائمی این موضوع گنجانده شد با این تفاوت که دستگاههای اجرایی مجاز هستند که یک درصد از بودجه را صرف خرید آثار هنرمندان کنند که این موضوع مورد تائید مجلس قرار گرفت.

وی ضمن تاکید بر مقوله دولت الکترونیک، گفت: باید از لحاظ فناوری اطلاعات شرایطی ایجاد کنیم که مراجعه کنندگان از طریق سایت این وزارتخانه بسیاری از مطالبات خود را رفع کنند؛ باید از سیستم کاغذی خارج شده و بسیاری از خدمات را الکترونیکی به مراجعه کنندگان دهیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد: امروز دریک شرایط زمانی زندگی می کنیم که نسبت به 10 سال قبل بسیار متفاوت است؛ جهان در بخش ارتباطات به سرعت در حال گسترش است.

وی ادامه داد: با گسترش ارتباطات الکترونیکی امروزه دست کم دوهزار شبکه ماهواره به راحتی در حال انتقال اطلاعات در بخش های مختلف هستند، در این میان ما هم می توانیم با بهره گیری از این امکانات فرهنگمان را انتقال دهیم.

به گفته جنتی، همانطور که این موارد تهدید به حساب می آیند می تواند فرصتی برای انتقال فرهنگ ایران اسلامی به سایر کشورهای جهان نیز به شمار آیند.

علی جنتی خاطر نشان کرد: امروزه انتقال فرهنگ انقلاب از هر زمانی آسانتر است به شرط اینکه از این ابزار به نحو مطلوب استفاده شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه امروزه 50 شبکه ایران از ماهواره به سایر کشورها نمایش داده می شود، اذعان کرد: از ماهواره و سایر ابزارها مانند کتاب می توانیم به بهترین نحو برای انتقال فرهنگ ایرانی اسلامی بهره ببریم.


4597290
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار استانی

استانی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس پیش بینی هواشناسی استان ایلام گفت: ایستگاه هواشناسی انجیره با ۱۳۴ میلی متر بیشترین میزان دریافت نزولات جوی استان را از روز سه شنبه تا صبح امروز ثبت کرده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است