استانی 10:31 - 16 اسفند 1399
یک اقتصاد دان:
ایسنا/کرمان یک اقتصاد دان گفت: بهره وریِ پایین یک بیماری فراگیر است که در همه واحدهای تولیدی سرایت کرده و سرایت این بیماری ناشی از علامت هایی است که به واحدهای تولیدی می دهیم.

بهره وریِ پایین، بیماری فراگیری است که در همه واحدهای تولیدی سرایت کرده است

"مسعود نیلی" صبح امروز 16 اسفندماه در ارتباط ویدئوکنفرانس با دومین جشنواره بهره وری و رقابت پذیری استان کرمان با اشاره به ورودی های زیاد و خروجیِ کم اقتصاد در ایران اظهار کرد: بهره وری کل عوامل تولید در این است که با وجود مساوی بودن همه اجزای تشکیل دهنده دو واحد تولیدی، خروجی یکی نسبت به دیگری پایین تر است در حالی که به نسبت مساوی عوامل تولید را استفاده می کند اما در نهایت کمیت و کیفیت تولید با هم متفاوت است.

وی افزود: بهره وری کل عوامل به علامت هایی مربوط می شود که به تولیدکننده داده می شود و تولیدکننده می بیند از عوامل تولید بهتر استفاده کند به نفعش است یا نه؟ اگر دومی باشد، ضایع کننده منابع کشور خواهد بود و در اینجا علامت های دریافتیِ تولیدکننده مقصر هستند.

نیلی تصریح کرد: اقتصاد ایران برخلاف کشورهای جنوبی حوزه خلیج فارس که با کمبود نیروی کار مواجه هستند، با مشکل اشتغال و مازاد نیروی کار مواجه است و قاعدتا انتظار داریم بنگاه های اقتصادی با استفاده بیشتر از نیروی کار تولید را انجام بدهند.

وی با اشاره به اینکه با کمیابی سرمایه در کشور مواجه هستیم و هزینه فرصت انرژی در اقتصاد ما بالاست، بیان کرد: نسبت تعداد شاغلین به کل جمعیت در کشور ما حدود 3.6 درصد در اقتصاد است و هر یک نفر نان آور 3.6 نفر است و در دنیا متوسط این عدد 2.2 درصد است.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: تعداد شاغلین ما باید 35 تا 37 میلیون نفر باشد و اگر این اتفاق نیفتاده به خاطر این است تولیدکننده در زمان تصمیم گیری عوامل تولید می بیند به نفعش است کارگر کمتر و سرمایه و انرژی بیشتر مصرف کند و در این صورت به واحد تولیدی غیربهره ور تبدیل می شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش افزود: در اهداف اقتصاد کلان و رفتارهای در سطح اقتصاد خرد هماهنگی وجود ندارد و علامت هایی که سیاست گذار به تولیدکننده می دهد، او را به سمت بهره وری کمتر سوق می دهد.

نیلی تصریح کرد: اگردراقتصاد با خودروهای فرسوده مواجه هستیم و پدیده عجیبی است، به این معنیست برای صاحب خودرو استفاده غیراقتصادی از خودرو به صرفه است.

وی بیان کرد: علامت هایی که به تولیدکننده می دهیم، با آرمان ها و ارزش هایی که شعارش را می دهیم، در تضاد هستند و نتیجه می شود تولید به بهره وری پایین و ناچار هستیم برای رشد اقتصادی خیلی زیاد سرمایه گذاری کنیم که گاهی غیرممکن می شود.

این اقتصاد دان با اشاره به اینکه بهره وری، یک مفهوم اقتصاد خرد است که نتیجه آن در اقتصاد کلان مشخص می شود افزود: بهره وریِ پایین یک بیماری فراگیر است که در همه واحدهای تولیدی سرایت کرده و سرایت این بیماری ناشی از علامت هایی است که به واحدهای تولیدی می دهیم. وقتی علامت می دهیم با بهره وری کمتر می توانی به سود برسی، تولیدکننده به همین روش فعالیت می کند.

وی افزود: بهره وری به کیفیت سیاست گذاری مربوط می شود.

انتهای پیام


10978947
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها
صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است