
به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، علی اسلامی عصر امروز در نشست مدیران دستگاههای مرتبط با تامین و مدیریت آب استان یزد با مدیرکل بازرسی استان یزد، ضمن بحرانی خواندن وضعیت آب در استان یزد اظهار داشت: در حال حاضر با آب انتقالی هشت ماه از سال با مشکل کمتر مواجه هستیم و چهار ماه در حالت بحرانی هستیم که با کمک آب موجود چاههای استان به مردم خدمت رسانی میشود.
علی اسلامی افزود: در حال حاضر که هنوز هوا گرم نشده، دمای هوا از 30 تا 36 درجه است در حالی که در سال گذشته دمای هوا به 45 درجه نیز رسید و طبق نظر کارشناسان، امسال هوای گرمتری برای استان یزد پیشبینی میشود.
وی ادامه داد: طبق مصوبه شورای تامین، 20 حلقه چاه توسط آب منطقهای و 11 حلقه توسط آب و فاضلاب برای جایگزین شدن چاههای از رده خارج شده، حفر میشود.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان یزد بیان کرد: با توجه به اینکه حجم آب شیرین چاههای موجود استان یزد مرتب کمتر شده و عملی نیست که همیشه بتوان از چاه برداشت کرد، در صورت عدم توجه به تمهیدات لازم در آیندهای نه چندان دور با مشکل بحران مواجه خواهیم بود.
اسلامی ادامه داد: با توجه به اینکه حجم مصرف آب در زمستان و تابستان در استان یزد متفاوت است، افزود: باید برای این مورد برنامه ریزی ویژه صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه 70 درصد آب مصرف استان مربوط به شهر یزد است و در تابستان مصرف استان به دو برابر ایام سال میرسد، افزود: با توجه به اقلیم کویری و خشک استان یزد و استفاده از کولر آبی، به طور متوسط شبانه روز 400 تا 500 لیتر مصرف آب دارد که بخشی از آن تجاری و خانگی است و با توجه به گرمی هوا و وضعیت خاص استان کویری یزد، استفاده از کولر آبی اجتناب ناپذیر است اما میتوان در فصل تابستان با کم کردن هزینه برق مردم را تشویق به استفاده از کولر گازی کرد.
وی ادامه داد: 15 ایستگاه برداشت آب شیرین در اردکان ایجاد شده و با توجه به تصمیمات گرفته شده برای جداسازی آب شرب و بهداشت، مشاور گرفته شده تا چگونگی آن بررسی شود و دستگاه آب شیرین کن نیز در بهاباد وجود داشته و در شهرستانهای بافق، اردکان و میبد نیز احداث شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یز د گفت: از ساعت 12 تا پنج بعدازظهر بیشترین مصرف آب در استان یزد است که مجبوریم از چاههای سطح شهر نیز استفاده کنیم که 70 مورد کلرسنجی و آزمایشات مستمر بر روی آب این چاهها انجام میشود اما از لحاظ کیفیت با مشکلاتی مواجه هستیم.
وی با اشاره به اینکه سختی آب این چاهها از هزار و 800 تا سه هزار است، گفت: طبق استاندارد اعلام شده، تا 2 هزار و 300، سختی آب مجاز شمرده شده است.
اسلامی افزود: با توجه به استاندارد جهانی غذا، 150 لیتر آب مصرف روزانه هر فرد است و این در حالی است که خوشبختانه در شهر یزد به طور متوسط میانگین مصرف در سال 140 تا 142 لیتر است که نشان از صرفهجویی مردم و مصرف بهینه آب است.
وی گفت: در چهار ماه از سال، شرکتهای آب به صورت 24 ساعته آمادهباش هستند اما با توجه به عدم تامین منابع آبی پایدار و غیر قابل مصرف بودن آب چاهها که سختی آن به 7هزار نیز میرسد، در صورت عدم توجه، آینده زیبایی برای استان یزد دیده نمیشود.
3897628