اقتصادی 15:03 - 22 اردیبهشت 1404
سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان با تاکید بر اینکه حوزه مسکن، مسئولیتی فراتر از وزارت راه و شهرسازی است، خواستار ایفای نقش تمامی نهاد‌های مسئول در تنطیم بازار مسکن شد.

نهاد‌های مسئول سهم خود را در تنظیم بازار مسکن ایفا کنند

باشگاه خبرنگاران جوان - امین مقومی سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در گردهمایی روز ملی صنعت بتن آماده، با اشاره به لزوم ارتقای کیفیت بتن آماده و تقویت همکاری‌های کارشناسی میان سازمان‌های مسئول، بر نقش مؤثر سازمان نظام مهندسی در هدایت صنعت ساختمان به‌سوی توسعه پایدار تأکید کرد.

سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با تأکید بر اینکه مسئله مسکن تنها در حیطه وظایف وزارت راه و شهرسازی خلاصه نمی‌شود، گفت: مدیریت و ساماندهی بازار مسکن، مسئولیتی فراتر از این وزارتخانه است و نیازمند هم‌افزایی فرابخشی است.

مقومی افزود: امروزه عمده ساختمان‌های کشور با سازه بتنی احداث می‌شوند و از این رو، توجه به کیفیت تولید بتن آماده از الزامات مقاوم سازی و استحکام بنا در حوزه ساخت‌وساز است.

وی، تقویت کار کارشناسی و موضوع وفاق را از رویکرد‌های اصلی دولت عنوان کرد و افزود: در بخش مهندسی ساختمان، این مباحث دوچندان اهمیت دارد و با تکیه بر تخصص‌گرایی می‌توان مسیر بهبود کیفیت ساخت و ساز‌ها و حفظ حقوق بهره‌برداران را هموار کرد.

مقومی، با بیان اینکه حوزه ساخت‌وساز از بخش‌های متنوعی تشکیل شده که هر یک نیازمند توجه و سیاست‌گذاری خاص خود هستند، گفت: اگر امروز تولیدکنندگان بتن با مشکلاتی مواجه‌اند، این موارد در شورای عالی مسکن قابل طرح و پیگیری از دستگاه‌های مسئول خواهد بود.

سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان افزود: تشکیل کارگروه‌های تخصصی برای آسیب‌شناسی و ارائه راهکار‌های علمی در حوزه بتن می‌تواند گامی مؤثر در جهت حل چالش‌های موجود باشد، چرا که گاه ضوابط و مقررات موجود، مانع توسعه تولید در این صنعت شده‌اند و نیازمند بازنگری یا اصلاح هستند.

مقومی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در استان قم به عنوان نمونه در حوزه بتن آماده گفت: از اوایل دهه ۹۰ با محوریت شورای فنی استان، روند منسجمی در حوزه بتن آماده آغاز شد و سازمان نظام مهندسی ساختمان با همکاری سازمان استاندارد، نقش پررنگی در این مسیر ایفا کرده است.

به گفته وی، نتایج ارزیابی‌ها و پایش‌های کیفی به‌صورت ماهانه در پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم منعکس می‌شود تا ضمن شفاف‌سازی، بستر لازم برای رقابت سالم، رتبه‌بندی تولیدکنندگان و در نهایت، ارتقای کیفیت بتن فراهم شود و در همین چارچوب، از واحد‌های تولیدی موفق نیز تقدیر به عمل می‌آید.

مقومی افزود: اگر کیفیت بتن آماده به‌گونه‌ای باشد که استاندارد‌های لازم را برای استفاده در پروژه‌های ساختمانی تأمین کند، مهندسان ناظر نیز با اطمینان بیشتر و دغدغه کمتری وظایف نظارتی خود را دنبال می‌کنند که این امر در نهایت به افزایش سطح ایمنی و کاهش خسارات منجر خواهد شد.

وی در ادامه با اشاره به تدوین «سند چشم‌انداز بتن» خاطرنشان کرد: برای اجرایی‌شدن و به روزرسانی این سند و تحقق اهداف آن، آمادگی کامل جهت همکاری با دستگاه‌های مرتبط وجود دارد و امروز صنعت بتن نیازمند یک تحول اساسی است و با روش‌های سنتی دیگر نمی‌توان پاسخ‌گوی نیاز‌های روز بود.

بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در تولید بتن

مقومی، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و حتی هوش مصنوعی در فرآیند تولید بتن را ضرورتی اجتناب‌ناپذیر دانست و گفت: تنها از طریق تکنولوژی‌های نو می‌توان بتن‌هایی با کیفیت بالا، مقاومت مطلوب و عملکرد پایدار تولید کرد.

وی با ابراز نگرانی از وضعیت منابع انرژی و محیط‌زیست در کشور، تصریح کرد: صنعت سیمان نیز با مشکلات قابل‌توجهی روبروست و حرکت به سوی روش‌های نوین تولید و ارتقای بهره‌وری در این بخش باید به‌عنوان یک راهبرد ملی مورد توجه قرار گیرد.

مقومی با اشاره به دغدغه همیشگی متخصصان در خصوص واگذاری کار به افراد خبره، گفت: یکی از مطالبات جدی فعالان صنعت سیمان و ساختمان، خروج سیمان از بورس و واگذاری آن به تولیدکنندگان واقعی بتن و فعالان حوزه ساختمان سازی است.

وی اضافه کرد: متأسفانه حضور واسطه‌ها در بورس سیمان و قیمت‌گذاری‌های غیرفنی، چالش‌هایی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده که این موضوع نیز در شورای عالی مسکن قابل بررسی و پیگیری است.

ضرورت پایبندی به اخلاق حرفه‌ای در حوزه مهندسی ساختمان

سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با تأکید بر ضرورت پایبندی به اخلاق حرفه‌ای در حوزه مهندسی، گفت: امروز در تمامی حوزه‌های طراحی، نظارت، اجرا و تولید مصالح ساختمانی، رعایت اصول اخلاق حرفه‌ای یکی از عوامل اصلی در ارتقای کیفیت ساخت‌وساز و ارتقای شأن مهندسی در جامعه به‌شمار می‌رود.

مقومی با بیان اینکه حوزه مسکن مسئولیتی فراتر از وزارت راه و شهرسازی است افزود: مسئله مسکن، تنها در حیطه وظایف وزارت راه و شهرسازی خلاصه نمی‌شود، اگرچه این وزارتخانه متولی مستقیم سیاست‌گذاری در حوزه ساخت‌وساز است، اما عوامل متعددی فراتر از آن، بر تولید و قیمت مسکن تأثیرگذارند که از افزایش قیمت مصالحی همچون سیمان، فولاد و بتن گرفته تا نوسانات نرخ ارز و سیاست‌های کلان اقتصادی که همه در ایجاد فشار بر بازار مسکن نقش دارند.

وی بیان کرد: برای ساماندهی این وضعیت، رویکرد بین‌بخشی و همکاری همه دستگاه‌های اجرایی ضروری است و نهاد‌های مسئول باید سهم و نقش خود را در تنظیم این بازار ایفا کنند و اگر هر نهاد، مسئولیت خود را در قبال این مسئله عملی نکند به نتایج مطلوب نخواهیم رسید.

منبع: وزارت راه و شهرسازی


12188609
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر نظارت بر معادن وزارت صمت از تشدید نظارت‌ها بر ایمنی معادن خبر داد و گفت: معادنی که ضوابط ایمنی را رعایت نکنند، به دستگاه قضایی معرفی و در صورت لزوم تعطیل می‌شوند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سازمان هواپیمایی در خصوص تاخیر پرواز شماره ۷۶۴۰ مسیر تهران - مشهد توضیحاتی ارائه داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی راهبردی شرکت فرودگاه‌ها از رضایتمندی ۷۶.۲ درصدی کیفیت ارائه خدمات و امکانات در فرودگاه های کشور در فروردین ماه خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر نیرو میزان مصرف برق به صورت انشعاب غیرمجاز را بیش از سه هزار مگاوات برآورد کرد و گفت: امسال به دلیل گرمای بی‌سابقه هوا و کاهش ۴۰ درصدی ذخایر آب سدها، محدودیت‌های برق زودتر از سال‌های گذشته آغاز شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر نیرو میزان مصرف برق به صورت انشعاب غیرمجاز را ۳ هزار مگاوات برآورد کرد و گفت: امسال به دلیل گرمای بی‌سابقه هوا و کاهش ۴۰ درصدی ذخایر آب سدها، محدودیت‌های برق زودتر از سال‌های گذشته آغاز شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر کل تعاونی مرغداران مرکز گفت: با توجه به مازاد تولید، مرغداران به کشتارگاه اعلام کرده اند که مرغ رایگان ببرند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو کمیسیون جهش تولید مجلس گفت: سیاست‌های حمایتی باید موقت باشند و در کنار آن باید از تولیدکنندگان داخلی به گونه‌ای حمایت شود که به سمت انحصار نرویم و شرایط رقابتی حفظ شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو کمیسیون جهش تولید مجلس گفت: سیاست‌های حمایتی باید موقت باشند و در کنار آن باید از تولیدکنندگان داخلی به گونه‌ای حمایت شود که به سمت انحصار نرویم و شرایط رقابتی حفظ شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قائم مقام وزیر صمت گفت: تخصیص ارز برای واردات کالا‌های مشابه داخلی هرگز در وزارت صمت انجام نشده و این اقدام عملاً به محدودیت واردات این کالا‌ها منجر شده است.»
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قائم مقام وزیر صمت گفت: تخصیص ارز برای واردات کالا‌های مشابه داخلی هرگز در وزارت صمت انجام نشده و این اقدام عملاً به محدودیت واردات این کالا‌ها منجر شده است.»

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است