اقتصادی 18:07 - 05 تیر 1401

احداث ۲۴ نیروگاه با ظرفیت ۱۱ هزار مگاوات

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایمیدرو، وجیه‌الله جعفری در نشست اعضای کارگروه بهینه سازی انرژی و محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: صنعت فولاد به عنوان یک صنعت استراتژیک با وجود اختصاص حداکثر ۱۰ درصد انرژی مصرفی کشور به خود، در فصل تابستان با کمبود برق و در زمستان با کمبود گاز و متعاقب آن، افت تولید مواجه است.

وی ادامه داد: در حال حاضر، صنعت فولاد ظرفیت تولید سالانه بیش از ۴۰ میلیون تن را دارد و برنامه‌های توسعه‌ای برای ۵۵ میلیون تن فولاد تا ۱۴۰۴ تکمیل می‌شود، اما به دلیل کمبود انرژی، تولید سالانه از حدود ۳۰ میلیون تن فراتر نمی‌رود.

وی افزود: این در حالی است که صنعت فولاد از تولید، اشتغال و صادرات مناسبی برخوردار است و در شرایط تحریم، درآمد ارزی قابل توجهی را برای کشور به همراه داشته است.

ضرورت تضمین مصارف کاهش یافته

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اعلام آمادگی بر اینکه این سازمان تمایل دارد با نمایندگان وزارت نیرو و نفت برای اجرای طرح‌های کاهش مصرف برق خانگی و صنعتی (استفاده از فناوری‌های جدید) به توافق برسد، گفت: پیشنهاد ما این است که تا قبل از فصل سرما، یک برنامه عملیاتی را در این زمینه شروع کنیم و به سرانجام برسانیم.

وی افزود: انتظار ما این است که وزارتخانه‌های مربوطه تضمین دهند که مصارف کاهش یافته (گاز و برق) را در اختیار این صنعت قرار دهند و برق و گاز این واحدها را قطع نکند. چرا که این امر، علاوه بر افت تولید و کاهش صادرات و ارزآوری، سبب خسارت‌های قابل توجه به کوره‌ها می‌شود.

احداث ۲۴ نیروگاه با ظرفیت ۱۱ هزار مگاوات

جعفری با بیان اینکه ایمیدرو با مشارکت شرکت‌های بزرگ معدنی و صنایع معدنی، برنامه احداث ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه برق را از مهر ۱۴۰۰ اجرایی کرده است، تصریح کرد: طبق تفاهم نامه منعقد شده، ۲۴ نیروگاه با سرمایه گذاری حدود ۷ میلیارد دلار طی ۳ سال احداث می‌شود.

وی ادامه داد: نخستین نیروگاه ۳۸۰ مگاواتی با ۱۳۰ میلیون سرمایه گذاری تابستان امسال وارد مدار تولید می‌شود.

ایران دارای بدترین شدت انرژی جهان

کاظم کاشفی دبیر کارگروه بهینه سازی انرژی و محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام در این نشست با بیان اینکه در جهان بدترین شاخص شدت انرژی را داریم، گفت: با روند فعلی مصرف، در سال ۱۴۱۱ علاوه بر اینکه مزیت درآمد ارزی را از دست می‌دهیم، واردکننده گاز و نفت خواهیم شد.

وی ادامه داد: در سال ۵۶، حدود ۵۴۰ هزار بشکه نفت تولید و در سال ۹۷ این رقم به ۶.۵ میلیون بشکه رسید. این مصرف در سال ۱۴۱۲ به ۱۲ میلیون و در سال ۱۴۲۰ به ۲۰ میلیون بشکه نفت می‌رسد.

کاشفی بیان داشت: به رغم اینکه قوانین مطلوبی در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی تدوین شده، به نحو مناسبی اجرایی نشده است.

وی افزود: برای اصلاح رفتار مصرف انرژی، نیاز به آیین نامه اجرایی است تا بتوانیم این آیین نامه را با همکاری نهادهای پرمصرف تدوین کنیم.


11605833
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس سیاست گذاری مسکن گفت: تمامی معاملات مسکن در حوزه اجاره و خرید و فروش از طریق سامانه خودنویس شفاف می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کمیسیون تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران گفت: توصیه من به سرمایه‌گذاران این است که از سرمایه‌های مازاد خود برای خرید طلا استفاده کنند و نه اینکه تمام سرمایه زندگی خود را بر روی طلا بگذارند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قیمت خودرو در بازار آزاد امروز پنج‌شنبه ۲۹ آبان ماه بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌های گذشته در سایت‌های خرید و فروش خودرو به شرح زیر است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» تمامی درخواست‌های مربوط به متقاضیان جداسازی اعضای خانوار از سرپرست، تنها زمانی قابل بررسی و اقدام خواهد بود که اطلاعات مربوط به تغییرات خانوار در سامانه‌های سازمان ثبت‌احوال کشور به آدرس ncr.ir به طور کامل ثبت و تأیید شده باشد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز مبادله گفت: هفته آینده یکشنبه ۲ آذرماه جلسه حراج شمش طلا مرکز مبادله ارز و طلای ایران به سبب تعطیلی روز دوشنبه و عدم امکان تسویه وجوه برگزار نمی‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس انرژی گفت: با توجه به اختلاف ۱۵۰ برابری قیمت گاز خانگی و صنعتی در طرح جدید پیشنهادی، با اعطای سهمیه ۱۰۰۰ متر مکعبی گاز رایگان به هر ایرانی و امکان معامله آن در بازار آزاد امکان کاهش ناترازی انرژی فراهم شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی مناطق آزاد گفت: بسیاری از مشوق‌ها و اختیارات مناطق آزاد طی سال‌های گذشته کمرنگ شده بود. اکنون فرایند اصلاح قانون با حمایت وزیر اقتصاد در حال نهایی شدن است
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتاق بازرگانی خرمشهر گفت:موافقت‌های اولیه با طرف عراقی برای راه‌اندازی بازارچه مرزی شلمچه انجام شده و در ادامه همکاری مسئولان را می‌طلبد تا این امر مهم عملیاتی شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه ژئو نشانه بلوغ مدیریتی در سطح ملی برای حل مشکلات عادی است گفت:تنها با نگاه فراگیر مبتنی بر جغرافیا و استفاده از ابزار‌های تحلیلی پیشرفته، می‌توان چشم‌انداز حکمرانی هوشمند را...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» ابهـامات مطروحه در رابطه با مالیــات بر ارزش افـزوده کالا‌های صـادرات برگشتی و کالا‌های هیـات امنـای صـرفه جویی ارزی» اعلام شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است